Torsdags-kvack

Det är redan torsdag, veckan gick fort. Helg i morgon igen ju! Fast denna veckans fredag är ingen vanlig fredag. Nej, det ska först jobbas sedan styra nosen till Götet där jag, Julia och Madelene ska på konsert. Winnerbäck! Mysigt!

Denna veckans tv-tema i mitt hem har varit Den Arga Snickaren. Har funnit mig till Kanal 5:s Play-sida och plöjt ett halvdussin avsnitt. Det som gör att jag fastnar för programmet är inte inredningen, det bidrar bara, utan det är hans psykologi. Hjälpa familjer. Lära dem planering. Vitsen med att hjälpas åt.

Planering, planering, planering. Det krävs mycket planering. Oavsett vad det är i livet som man planerar för. Och när man planerat, halvera det. Anledning till att man (läs: jag) så ofta ger upp är för att man sätter för höga planer och krav på sig själv. Halvera det, och det är mer realistiskt.

Nu är det dags för nästa mentala träning, dagens avsnitt av Lyxfällan!



Tji fick jag! Är/var ju inget Lyxfällan idag...

Duktiga jag

Nu har jag äntligen tagit tag i sovrummet på allvar.
Sänggaveln är färdig!

Nu är nästa steg mysiga kuddar och ett överkast.
Ny lampa är också planerad.
Men som jag sagt tidigare, en sak i taget.

Ledig, sömnig, triggad!

Idag har vart en mysig dag. Började med städning. Sedan kom syster hit. Vi vart en sväng på stan och köpte material till min sänggavel. Bara mdf:en kvar nu. Fixas i morgon. Lagade lunch, inte så lyckad men ok. Efter att hon åkt hem gjorde jag mig en kopp kaffe och satte mig framför ett CSI-avsnitt. Var nära på att somna, så när det var slut plockade jag fram H&M-katalogen som damp ner här för ett par dagar sen och som fortfarande låg orörd. Så nu har jag mysat med tända ljus, Westlife och kollat in vår-modet. Som jag längtar! Ser fram emot härliga klänningar och blusar. Vackra färger och värme. Men fram tills dess har jag att ta tag i. Men jag är triggad, taggad!

Nu ska jag mysa vidare med senaste numret av VR som damp ner idag!

Det känns bra nu!

Livet går framåt. Det känns bra.
Vågen visade kanske inte så mycket minus som jag velat.
Men jag är glad för det.
-0.3 kg.
Var väldigt duktig förra veckan.
Två gånger på gymmet.
Promenader.
Och höll mina kalorier varje dag.
Nu är det en ny vecka nya tag.
Härligt!

Jag gjode det!

Jag gick till gymmet nu i morse.
Klockan 8.30 var jag där.
Duktigt!

Nu är jag halvvägs genom min 10-dagars utmaning.

5-dagars

Ja nu har jag 5 dagars jobb att se framemot. Lär gå fort då det är lönehelg och allt. Vilket betyder mycket folk i Ullared! Men det är kul när det är att göra.

Har vart duktig och förberett lunch och kvällsfika till jobbet. Brukar ju bara vara lunch, sen går jag aphungrig resten av kvällen tills man kommer hem efter 21. Inte bra. Så nu har jag med två smörgåsar.

Idag är det min vilodag gällande träningen. De tre tidigare dagarna har gått strålande. Hoppas det gör det i morgon med då jag har bokat in ett gymbesök innan jobbet. Får se hur det går, det måste gå bra.

Time to work!

Sovrumsdrömmar

Mer bilder och text finner ni i mitt Styleroom-album.


21:50

På andra tankar. Att jag alltid är velig.

Visserligen är det ju inget viktigt att ta beslut om, men jag velar.

Börjar med att bygga sänggaveln, sen får vi se vad det slutar med.


På mitt köksbord just nu...

... ligger mina tankar utspridda.



Sitter och försöker få ihop ett collage för hur jag vill ha mitt sovrum.
Har funnit inspiration.
Nu ska det bara göras.
Ni får se resultatet senare.

Mee like!

Nu har jag precis kollat på den senaste X-Men filmen: Wolverine.
Kors!
Jag gillar skarpt.
Både handling och Hugh Jackman.


Lång dag...

Så kan man enkelt sammanfatta min dag.

Vaknade av mig själv 07.48(!). Kunde inte somna om så jag bestämde mig för att dra på träningskläderna och gå till gymmet. Åt lite frukost bestående av yoghurt och nötter innan det bar av. Värmde upp på crosstrainern och körde lite maskiner. Kul att vara tillbaka!

Åkte hem duschade och fixade, sen dök Lollo upp. Vi drack kaffe och jag fick i mig en smörgås. Vid lunch gick vi ner till stan och mötte upp Ida. Satte oss Madali och njöt av en god lunch. Gick en sväng på stan och sedan hem. Tur det kanske, för det märktes nog att jag tappade humöret det sista. Visst jag var väldigt trött, men sen så känner jag mig så utanför när det är prat om relationer och hus och allt annat. Vad har jag att förtälla? This is me, jag och min lägenhet.

Väl hemma var jag dödstrött. Gjorde mig en kopp kaffe och satte mig framför ett avsnitt av CSI. Tog 20 min sen somnade jag med Julia på magen. Sov i 40 min. Skönt.

Nu har jag ätit kvällsmat och surfat runt lite. Börjar dock bli rastlös då jag vill få saker gjorda här hemma. Men det får jag börja kolla på imorgon.

Trotsar regnet

Nu har jag kommit hem från jobbet och laddad kroppen med kaffe och banan. Så nu är det dags för en 30 minuters promenad. Skiter i regnet. Jag ska ut!

Somnade på bussen hem idag, så kommer jag inte igång nu kan jag lika väl gå och lägga mig direkt.

Hörs senare!

Godmorgon!

Tidigt uppe. Ja, allt är väl relativt. Har fått mit en härlig dusch och lite frukost. Ska strax packa ner matlådan för att ta mig till bussen. Innan jobbet blir det en tur på Gekås. Ska retunera ett par ljuslyktor och köpa mig en ny toning och snabbkaffe.

Nu ska de nya stövlarna invigas!

Om utmaning, motivation & mål

Det är svårt. Svårt att bibehålla motivationen om målen man sätter upp för sig själv. Målen jag sätter upp för mig. Något jag lärt mig av erfarenhet. Så nu tänker jag pröva en ny taktik.

Det jag kommit fram till är att om man planerar för en vecka, så kan man halvväg genom veckan tänka: "Skit, jag börjar om på måndag." Planerar man för två veckor eller rentav en månad, ger man upp tidigt. Men nu tänkte jag testa en 10-dagar utmaning. Lagom med tid. Mer än en veckan, mindre än två.

Jag har från och med i morgon måndag bokat in:
  • 3 besök på gymmet för styrketräning
  • 5 promenader på olika lång tid
  • samt 2 vilodagar
Låter kanske som en del. Men börjar lätt med korta tider och få repetitioner.

Som belöning när jag klarar detta, för det ska jag göra(!), så blir det en nytoning av håret. Och som ytterligare morot har jag frågat mamma ifall vi inte kan åka till IKEA efter att jag klarar två utmaningar, dvs 20 dagar. Men en i taget nu...

Sleepy

*Gäsp* Har vart trött enda sedan jag kom hem. Har vart nära att somna ett flertal gånger här i soffan. Illa. Är väl den fullspäckade dagen på jobbet som tog musten ur mig. Var verkligen fullt upp. Malde på i kassan i samma tempo i ca en timme. Var dock rät lugnt under de två sista timmarna. Men det var kul.

Väl hemma från jobbet startade jag ugnen och slängde in mina tacotoasts som jag förberedde igår. Smart va? Avnjöt dem med en sallat och citronvatten till ett CSI-avsnitt.

Nu har jag suttit här ett par timmar och kollat på lite olika serier. Och som sagt, nästan somnat flera gånger. Men det är inte säng dags riktigt än. Ett avsnitt blir det i allafall. Sen är det mer vettig tid att nana på.

Nu väntar pannacotta och ett glas cola.

Ha en trevlig lördag, vad ni än hittar på!

Höstfötter

Hur länge har inte ni alla vart på mig att jag fortfarande går i ballerinorna? Vad gör man när man inte har annat? Orkar ju inte ta klackarna till jobbet, även om det hade vart snyggt. Men nu är det problemet över. Fick mitt efterlängtade paket från DinSko idag. (Ja, är skorna helt slut i butik så finns det ju inget alternativ än att beställa.) Kollade på dem redan nere i Malmö, men där fanns inte min storlek. Och här hemma var de slut. Så jag la en order härromdagen då jag var i stort behov av skor.

Nyheterna är ett par höga stövlar. Går att variera mellan över och underknät genom att fälla ner. Endast 599 kr. Robusta, men inte allt för grova. Blir perfekta i regnrusket som vi har här i Varberg under vintern.

Inhandlat

Helt gratis har jag handlat idag... födelsedagspengar.

Tack Pappa - för kompletteringen till Lollos present.

Tack Arbetskollegor - för trevångingsfatet.


Mer höstigt?

Tror allt att det är dags att börja pilla på en ny bloggdesign. Höstigare. Mysigare.

Någon som har nåt förslag?

Färger? Bilder? Allt är välkommet!

Solsken

Ledig dag idag. Härligt. Lollo har vart förbi här på förmiddagsfika. Kaffe, cupcakes och tjöt. Mys. Hon hjälpte mig även att packa ihop min soffa som kommer att bytas ut idag mot en ny hel och felfri (hoppas jag). Vi var nyss en sväng på Mio för att inspireras lite. Väldans massa fint det finns. Jag vill ha pengar. Eller allra helst pengar, sambo och hus. Hade inte vart fel det. Men det är framtiden det. Nu är det jag och min lägenhet.

Dags att koka ihop lite lunch. Blir en Kelda-soppa med kyckling och vitlök i. Sen hoppas jag att soffan dyker upp så att jag sedan kan ta en promenad ner till stan och kolla ut lite saker för mitt presentkort på Cervera som jag fick i lördags.

Ut i solen med er!

Lite smink kan göra susen

Det var svårt att gå upp för en timme sedan. Var trött. Trött på allt. Ville bara fortsätta sova. Men det finns något som kan lura sinnet och självförtroendet. Och det är att sminka sig. Jag går aldrig hemifrån utan att sminka mig. Fåfängt kanske många tycker? Men, det får mig att må bättre och boostar mitt självförtroende. Tycker inte att det är nåt fel med det inte. Det behövs då inte mycket. Foudation och mascara i princip. För 10 minuter sen var jag nere och ville bara stanna hemma för dagen, men nu är jag redo för en dag på jobbet.

Fåfänga är bra för självförtroendet, så våga vara fåfäng! I lagom doser :)

Måndag

Det är något speciellt med måndag. Både gillar och avskyr. Just denna måndagen känns rätt konstig. I många veckor har jag planerat och planerat för de helgerna som nu har gått förbi. Och nu är jag tillbaka i vardagen, vilket jag tycker är väldigt skönt. Det känns för stunden väldigt avslappnande. Inga måsten kvar, bara tid att planera in nytt på.

Har satt upp lite nya mål. Men tänker allt hålla det för mig själv tills jag kommer igång. Är trött på att misslyckas, och att ständigt göra det inför andra. Nu är det små steg som krävs för att vända.

Njut av livet!

Tjejmiddag'09

Igår var det dags för min årliga tjejmiddag som jag alltid har när jag fyller år.
Och många blev vi!

Jag – Ida – Linda – Julia – Madelene – Ullrika – Louise – Lina – Kajsa – Kirsten



Runt 18.30 dök alla upp, och då bjöds det på fördrink. Både med och utan alkohol, av olika anledningar. När alla väl kommit så serverades det en ljuvlig och mycket enkel förrätt. Mums! Efter lite bök så var även huvudrätten framme och nere i våra magar. Medan de andra satt och pratade så var jag duktig och diskade upp fat och bestick. Bra beslut av mig, annars hade det aldrig blivit gjort. När den varma maten funnit sin plats i magen var det nu dags för den efterlängtade efterrätten. Mums för den med! Fick till och med en över då jag räknade fel, så den får jag äta idag. Gillas! Efter maten var alla nöjda och belåtna, hoppas jag. Tror menyn hade uppfyllt dess förväntningar.


Innan vi förflyttade oss från kök till soffan så var det paketöppning. Underbara vänner jag har. Av Louise fick jag en diskmedelspump från Cult Design. Dock intefärgen jag egentligen vill ha, då den var från vårsäsongen. Får pröva och se om det kanske blir prima i alla fall, annars är det bara att byta till en annan. Av Ida fick jag en bok jag hade önskat mig, Vintage. Så nu få jag läsa på! Och av mina kära kollegor fick jag en present som jag verkligen inte hade räknat med, 500kr på Cervera och en megafin disktrasa. Tack bästaste arbetskamrater! Nu ska jag köpa mig några fina saker jag önskade tidigare.


Kvällen fortsatte högljudande pratandes i soffan och där runt. Mycket trevligt. Runt 23 började folk droppa av och vid 24 fick vi få som skulle ut skjuts av Kajsa ner till stan.

Där var det mycket folk. Tokiga. Blev mer dricka, som jag idag inser att jag inte alls skulle druckit. Men men. Kul hade vi. Ida gick tidigt då hon blev hämtad. Så det var jag och Louise kvar. Men vi underhöll oss tills vi gick för lite mat. Efter det var det bara att traska hem. Långt kändes det. Men som tur var så var det många andra som också var på väg uppåt så jag kände mig inte ensam i de smått läskiga partierna på gatan. Väl hemma slog alkoholen till ordentligt och jag tror jag däckade i sängen. Det var ett snabbt god natt i alla fall!


Rosorna som alla trodde jag fått av någon. Nej, jag har köpt dem själv!

Tack kära vänner för en underbar kväll!

Det måste göras om snart, kanske en glöggafton i december?

För er som undar varför det inte finns bilder på oss som var med underkvällen så är svaret som sådant:
Det blev bara suddiga bilder. Sen om det är fel på kameran eller personen bakom det är en annan femma.

Ett litet paket...

... låg och väntade på mig när jag öppnade skåpet på jobbet.
Det var Linda som stod för överraskningen.
Och i låg en efterlängtad bok.


Happy Birthday!

Jaha, då är det dags att fylla år.
Hela 23 år blir jag idag.
De senaste åren har verkligen gått fort.
Men vad gör det?
Jag trivs!

Happy Birthday too mee!

Bye Bye Bloggen

Nu är jag fixad och klar för at bege mig!
Vi hörs på måndag igen.



Nanig

Börjar bli trött.
Och få ont i ryggen.
Snart dags för sängen.
Ska bara fixa det sista för morgondagen.
Malmö here I come!

Sees imorn tjejer!
Tidigt...
Men kul ska det bli!

Äntligen fredag!

Denna dag har jag väntat på länge. Dagen innan den roliga dagen. Ställde klockan för att gå upp tidigt för att få lite gjort. Blev inte så. Sov en halvtimme till. Ska bara dricka upp mitt kaffe nu, sen ska jag en sväng till Kvantum för att inhandla lite till morgondagens frukost till oss på tåget. Förhoppningsvis hinner jag fixa lite här hemma innan det är dags att styra bilen mot Madde och sen till jobbet.

Dags att ta tag i saker då kanske!


Uppdatering 08.55
Frukosten är inhandlad. Ska bara förbi Willys på vägen till Madde för att se om de har mitt favvo-bröd.

Oktober

Ny månad. Ny årstid.
Detta året har verkligen gått fort. Nu är det redan oktober!

3 dagar till Malmö.
6 dagar till födelsedag.
10 dagar till kalas och tjejfest.
30 dagar till Winnerbäck-konsert.

Mycket att se fram emot. Mycket att göra...

RSS 2.0