Nyårskrönika'09

Förra året skrev jag en nyårskrönika, dels för att förklara vad som hänt under året men också för att sätta upp mål för kommande år, så varför inte göra det i år också. Varsågod, ha en trevlig läsning!

Hälsa
2009 gick väl inte enligt planerna vad gällde hälsan. Tränade bra i en eller två perioder. Rörde mig mycket under sommaren. Sen under hösten gick det mest utför. Hade en riktigt tuff period med huvudvärk, troligen pga inre stress, vilket inte gjorde det hela enklare.
Målet för det kommande året är att lära mig springa, för det har jag velat ett bra tag nu. Så varför inte ta tag i det? Ska säga upp mitt gymkort som knappt används ändå och ta mig ut i naturen istället. Sen får jag även försöka att hitta en bättre syn på mat och ätande. Börjar med dessa båda saker så löser sig nog vikten av sig självt.

Arbete
Vad gäller arbetet så är jag kvar på NetonNet, längre än vad jag tänkt mig. Men jag trivs. Tror jag? Huvudvärken säger ju något, så jag får väl ta tag i det och nysta fram problemet. Målen för 2009 har jag uppnått då jag fått ett rejält lönelyft, hela 14 kr/timme.
Vad målen för 2010 är vet jag ej. Förhoppningsvis att ta mig uppåt på något vis. Troligen hitta ett nytt jobb. För jag vill tillbaka till att jobba med mode. Jobba med det jag kan och är utbildad till.

Bostad
Äntligen har jag fått eget igen. Eller jag har ju bott här i ett halvår nu. Trivs bra. Lite tomt blir det emellanåt trots att katten håller mig sällskap. Får väl helt enkelt bli bättre på att bjuda hem vänner och familj.

Ekonomi
Att vara bättre på att spara är något jag ångrar att jag inte gjorde i början på 2009 då jag fortfarande bodde hemma. Hade jag gjort det hade jag kanske inte dragit på mig de små skulderna som ligger och gnager. Plus att jag hade kunnat köpa tv och annat som jag fortfarande saknar.
Under 2010 ska jag försöka få en stabil ekonomi, är på god väg. Har dock en resa att spara till, men utan pengar så blir det en trist resa så det ska inte vara så svårt. Ska även betala av mina skulder så fort som möjligt så att jag slipper gå med dåligt samvete. Sen också få ihop en rejält sparkapital så att jag har pengar om det händer något.

Upplevelser
Målet för 2009 var att se två nya platser. Jag kom i alla fall iväg på en, eller var det fler? En underbar weekend i Malmö med bästa vännerna Ida och Linda. Det måste göras om!
Under året som kommer så är en resa till Turkiet bokad med Linda i maj. Vad som ska hända mer har jag ingen aning om. Men då jag kommer ha en riktig semester i år så kanske en roadtrip kan ordnas? Får fundera vidare.

Materiella önskningar
Det jag länge velat ha under flera år köpte jag nu detta år. Både nya glasögon och en kamera införskaffades. Året som kommer önskas det lite dyrare saker.
  • Tv
  • Matta till vardagsummet
  • Ny mobiltelefon


Detta är mina mål och önskningar, jag hoppas jag kan få ditt stöd och uppmuntran för att se till att det verkligen kommer igenom och inte bara blir drömmar som försvinner i horisonten.

Till sist önskar jag alla läsare ett
Gott Nytt År!

På bättringsvägen

Nu börjar jag äntligen känna mig bättre. Har verkligen fokuserat på att ligga i sängen och ta det lugnt hela dagen, och det har gjort underverk. Har även fått diskat och duschat nu precis, och ska strax gå till sophuset med lite skräp. Lättar på samvetet att göra småsaker som jag annars drar mig för att göra. En liten diskmaskin skulle göra susen för mitt humör genom att dämpa det dåliga samvetet skulle jag tro.

Då det bara är två dagar kvar av detta år så är det snart dags att ta itu med nyårskrönikan också. Får sätta mig ner och läsa igenom förra årets. Inte mycket som gått som jag ville då, men små framsteg är ju bättre än inga alls.

Mys

Kryper nyduschad ner i sängen. Ska kolla den andra delen av Camilla Läckbergs Stenhuggaren som gått på SVT idag och igår. Som sällskap har jag katten och en kopp te.

Sen sova!

En annorlunda jul

I år har det vart en minst sagt annorlunda jul. Och anledningen finns att läsa i tidigare inlägg. Firat har vi dock gjort. Efter att jag jobbat på onsdagen, gick tidigt då mitt huvud inte klarade mer, så åkte jag hem till pappa där vi firade med mat och klappar tillsammans med farmor och farfar. Efter en massa god mat och fina klappar så kom vi i säng rätt tidigt då alla var slitna efter de senaste dagarna och det planerades att gå upp tidigt på julafton.
Men inte blev det så. Tanken var att gå upp kring åtta och sedan fara till Halmstad. Men 09.45 vaknade jag av att det ringde på dörren. Så vi hade alla försovit oss, bra kanske var det för vila behövdes. Efter frukost så åkte pappa och tvillingarna, jag bestämde mig för att vara hemma då jag inte kände mig kry nog. Så istället tog jag en dusch och gick hem till mamma där mormor var. Hjälpte henne med maten och sedan dök de andra upp. Åt igen en massa julmat, kollade Kalle och fick en massa fina klappar. När sedan mamma åkte tillbaka till Halmstad, och mormor också åkt, bänkade resten av oss framför tv:n. Tittade på Polarexpressen och Ogifta par. Och åt en massa godis.
Efter filmerna gick jag hem till pappa där jag skulle sova. Han hade då också kommit hem, från att ha varit hos Linnea hela dagen. Vi bänkade oss framför Rambo och var vakna tills ögonen gick i kors strax efter ett.
Idag har jag sovit länge, och behövligt. Åt lite frukost och installerade Buzz med Amanda på PS3:an. Sen var det att gå till farmor där det var lunch och fika med kusinerna. Mysigt. När jag och Amanda var trötta nog gick vi hem igen. Och i flera timmar har hon och jag spelat Buzz och sjungt Singstar. Det ni! Jag som alltid vägrat, men så kul det var. Slog ju Amanda på nästan alla låtar. Hihi!

Nu är jag tillbaka i lägenheten. Ska bli skönt att få sova i egen säng igen.
I morgon vankas jobb. I fem hela dagar rättare sagt. Om jag minns rätt.
Hoppas bara att förkylningen släpper och att syster blir bättre.
Så ska det nog gå bra att jobba.

En lång, lång dag

Pappa hämtade mig här utanför strax efter klockan 9. Vi körde om Almers skola och hämtade upp tvillingarna. Vidare mot Mc'D utanför Falkenberg där vi plockade upp farmor. Sen bar det av till Halmstads sjukhus. Där har vi suttit på Infektionsintensiven i över 8 timmar. För att tillsammans med mamma göra Linnea sällskap. Det har vart en lång dag. Det enda vi vet är att det i allafall är lite bättre. Men långt från bra. När det sedan var dags att åka hem hade ett hemskt snöoväder dragit sig in över Halland. Låg på motorvägen i max 70. Smått obehagligt att inte se vägen och slira i modden. Men hem kom jag säkert i vart fall.

Dagen har fått mig att glömma allt om julen. Klapparna kan kvitta. Maten, Kalle Anka och allt annat lika så.

Ska försöka gå till jobbet i morgon. Börjar 11, sen får vi se hur länge jag blir kvar där.

Nu ska jag sova. För sömn är något jag inte fick gott om förgående natt.

Ta det lugnt på de snöiga vägarna!

Vad var det jag sa?

Måste börja lite med på min intution och magkänsla.
Gick hem från jobbet tidigt för att jag inte mådde bra.
Tur var det, värre saker hade skett.
Min egna förkylning är inget jag bryr mig om just nu.
Lilla lilla syster, bli frisk nu!!! :(

Det här bådar inte gott....

Ögar är suddigt och huvudet känns luddigt.
Hur ska denna dagen sluta?

Glöggafton'09

En hejdundrans kväll var det igår! Skoj från början till slut.
Strax efter 19-tiden började folk droppa in.
Då serverades det vinglögg på spisen och godis på borden.
Det piplades glögg, vin och öl omvartannat.
Åts en massa godis och pepparkakor gjordes det också.
Lite spel fick vi in. Som vi skrattade. Har du inte spelat Utan Tvekan tidigare, så gör det! Det går ut på att svara på frågor snabbt utan att säga ja, nej eller tveka.
Sedan damp det in lite med folk. Musiken ökade i volym och pratet likaså.
Vid 23-snåret tog vi på oss varmt och gav oss ut i den vintriga kylan och traskade ner mot stan.
In på Oscars kom vi.
Dansade, skrattade och drack drinkar.
En känga ska Oscars dock få för deras fel information på hemsidan. Det stod igår, och idag nu när jag kollade, att det vara halva inträdet före 24.00. Vi var där strax efter halv och fick betala fullt.

Summan av kardemumman är hur som helst en lyckad kväll!
Tack alla som kom och förgyllde kvällen!

Kanske ska ta och göra detta till en tradition?

Som jag har väntat...

Nu äntligen är det helg. Jag är ledig. Har dock en känsla av en infektion och feber på väg. Men det blundar jag för. För i morgon är det först en runda på stan. Sen är det hem och fixa för kvällen då det är Glöggafton, läs förfest med jultema, här med mina vänner och bekanta. Ska bli supermysigt! Och så skoj vi ska ha.

Tack för peppen Ida.

Vill inte!!!!

*Suck* Huvudvärken och ångesten är tillbaka.
Drömde i natt om
att jag totalkollapsade och gick in i väggen.
Hur mycket jag än ville upp och ta mig till bussen för att åka till jobbet så gick det inte.
Så missade jag den fyra gånger på raken, innan jag gav upp.

Ska detta betyda nåt? Eller är det bara att glömma och se framåt?

Dags att gå till jobbet igen

Snart i vilket fall. Herrejösses vad jag har träningsvärk. Var ju ute och sprang igår. Ont från tårna till nacken.
Sitter här med mitt kaffe och mina kavring-med-ost-smörgåsar.
Lunchlådan är klar, muffinsarna till jobbet klara. Bara jag som ska fixa mig själv och ställa in cykeln.
Sen bär det av mot Ullared.
Måste in på Gekås idag med. En fetinglista att beta av.

Ledig dag?

I morgon är jag äntligen ledig från jobbet. Men ledig? Nej. Massa måsten att göra.
Bäst att knåpa ihop en lista.


(X) Städa
(X) Tvätta
(X) Besöka Systemet för inhandling av glögg och annan dricka inför helgen
(  ) Hitta en vinterjacka - håll tummarna!
(X) Köpa julklapp till pappa
(X) Handla mat
(X) Träna
(  ) Julpynta med tomtar
(X) Mysa och njuta av dagen

Hur ska detta gå??

En ensam lördagskväll


Vem har sagt att det behöver vara tråkigt?
Igår avnjöt jag wraps, sallad och dip.
Ihop med en halv flaska gott rödvin.
Tittandes på filmen Hairspray.
Mycket trevligt för att sitta hemma ensam!
Saknade varken sällskap eller ett fett hemmabio.


Higher

Svenska folket har valt rätt!
Har lyssnat på vinnarlåten från Idol.
Inte sett ett avsnitt.
Men jag tvivlar inte alls på att det var rätt val
Visst Calle är duktig och har härlig röst.
Men Erik, ja, har gör låten så perfekt.

En favorit just nu nu helt enkelt.

Och nej det är inte vinet som talar... eller?

Samma visa varje år

Åh! Jag får snart krup. Vill ha en vinterjacka. Men hittar ingen!?!?! Kollade genom varje butik i stan. "Alla" i Göteborg. Kollat på nätet. Beställde hem två som kom idag. Men nej! Fina ja. Men passade inte alls som jag ville. Och rött, nej det var inte bra på mig. Det ska bara svart! Alltid är det samma problem. Fel form. För kort. För lång. Trång luva. Dåliga fickor. För fin. För praktisk. För billig. Men allt som ofta; för dyr. Grrrrr!

Hjälp!

Vill ha en jacka som är både snygg och praktisk.
En parkas. Svart. Bra luva. Varm.
Till rimlig peng.
Vart?

Julgran'09

Nu är granen för det här året klädd och klar.

Bara en stjärna eller spira i toppen som saknas.

Jag är helt klart nöjd med resultat.

Temat går som synes i silver. Vad ska du ha i din?

Plastgran, Rusta 299.- Julgransmatta, H&M HOME 99.-

Belysning, Gekås 139.- Girlanger, Gekås 15.- Dekorationer, IKEA 49.-

Totalt 600.-

Överkomligt tycker jag allt. För granen kommer ju att användas flera år framöver(!).


Så trött, så trött

Suck! Jag är dödstrött. Samtidigt pigg. Läste bok på bussen hem. Vid Gödestadsbacke la jag den ifrån mig. Dirket orkade inte ögonen hålla sig öppna längre. Somnade som en stock! Gick av bussen, pigg. Hem, diska äta lite. Nu trött igen. Och jag som ska på bio!

Gäsp!

Detta har verkligen vart en måndag i trötthetens tecken. Vaknad 10, ville inte gå upp. Så jag gjorde frukost på sängen och tittade ett avsnitt Criminal Minds. Mitt i allt ringde Lollo. Så ett par timmar senare möttes vi på stan. Gjorde lite ärenden och åt lunch. Gick vidare hem till henne för lite kaffe. Sen var det bara att cykla hem i det dimmiga och mycket blöta vädret. Burr!

Väl hemma satte jag mig framför ytterligare ett CM avnitt. Somnade nästan genast. Efter en halvtimma väcktes jag av telefonen då mamma ringde. Åkte och mötte upp henne och Linnea på OnOff för att inhandla en julklapp. Ytterligare än klar, skönt!

Strax ska jag se på Ullared på kanal5's play-sida.

Söndagsfilm


Jag är nog segare än segast.
Har inte sett Twilight, förrän nu ikväll!
Oj! Det var ju superbra.
Förstår ju helt klart varför alla är kära i Edward. Eller filmen i sig.
Den är ju underbar. En sak som är säker, jag måste läsa böckerna!

Nån som vill följa med på New Moon på bio kanske?

En lång, men rolig, lördag

Dagen började 08.15 då klockan ringde. Fick dra länge i min syster för att hon skulle upp ur sängen. Efter att vi gjort oss i ordning så åt vi en god frukost. Risgrynsgröt, rostbröd och brieost. Sedan var det bara att packa in sig i bilen och köra mot Göteborg.

Första stoppet blev i Sisjön där vi besökta MediaMarkt och Stadiums XXL-butik. Fann inget av intresse så vi körde vidare mot stan. Där gick vi i mängder av butiker. Fram till lunch blev det inget shoppande alls. Men efter lunchen lossnade det lite, med betoning på lite. Linnea fick sin vinterjacka och jag blev inget plagg rikare. Det var mycket folk, och massa ståhej. Så vi tröttnade. Körde vidare mot IKEA. Gjorde ett par returer och köpte lite småkraffs. En snabbis in på Lindex i gallerian brevid och sedan snabbt hem.

Väl hemma var det bara att byta om. Utan att duscha. Hade cirka 30 minuter på mig. Och det gick strålande. Blev sobert svart. Som vanligt. Svart fodral, kavaj, pumps och smycken. Och min nit-clutch.

Anlände till Axel och förfesten runt 17.30. Fick i mig två cider sen var det bara att börja trava mot stan och Sociten där julbordet väntade. Fel val av skor kanske, men det gick bra att gå hela vägen. Väl framme var jag sist till bords, att jag alltid ska lyckas med det. Så platsen som fanns kvar var vid killbordet. Och det ångrar jag inte, hur kul som helst! Vi mumsade julbord, julöl, snappsar och tjötade i ett.

Efter många trevliga timmar började många ge sig av hemmåt. En del skulle jobba dagen efter och andra orkade inte mer. Kvar vid bordet satt jag och fem killar. Men vad gjorde det? Vi hade väldans trevlig enda fram till stängning. Blev både intressanta diskussioner, mer dricka och dans.

Klockan ett stängde de på Sociten så då var det bara att börja trava hemåt. Tänkte att jag skulle ta en taxi då jag hade mina höga skor. Men fann ingen så jag började gå. Sista biten blev jag barfota. Men hem kom jag i vilket fall. Och väl i sängen somnade jag väldigt fort.

Sammanfattningsvis var det en helt lyckad dag. Med ett julbord bättre än förra årets!
Ser framemot nästa...

Godmorgon!

Eller godnatt? Jag är trött. Kan bero på att jag inte somnade förrän efter klockan ett i natt. Suck. Vill sova ju. Kunna sova.

Nu är det två dagar med jobb som väntar. Men korta dagar. Sen är det helg! I morgon efter jobbet åker jag direkt hem till mamma där jag hämtar bil och syster. Sedan på lördag morgon åker vi till Götet för lite shopping. Blir även en visit till IKEA då jag har lite returer och andra saker att köpa. Efter det är det bara att skynda hem för på kvällen är det julbord med jobbet.

Time to run!

Blev inte som jag tänkt

Nej, som vanligt fick jag inte gjort det jag skulle gjort. Tvättat, ja. Tränat, ja. Resten, nej. Spårade ur någonstans på vägen. Men men, får göra det en annan dag.

Dagens bästa är ju när ett okänt nummer ringer och säger: "Det här kanske låter konstigt, men blev du av med en väska för en månad sedan?" Japp, det blev jag! I Götet. Nu finns den i Malmö(?). Låg bland en annan tjejs saker som också blev stulna samma kväll. Ska ringa henne i morgon igen så skickar hon upp den till mig. Glad!

Oj

En vecka sedan jag uppdaterade. Tiden går fort! Har jobbat en massa och sovit dåligt. Ja, ni kan ju kanske räkna ut att det inte ger någon vidare inspiration. Men hur som haver, idag är jag ledig! Och solen skiner ute. Måste dock städa och tvätta. Men tänkte ta mig en promenad medans det är härligt ute. Ska även hinna ner på stan. Besöka Systembolaget och hämta paket på Kvantum. Behöver även ta mig till Rusta och köpa en julgransslinga.

Nu ska jag dricka kaffe och ladda för dagen! Hörs senare.

RSS 2.0