Lunchläsning

Får man inget sällskap på lunchen så får man passa på att läsa. Kan redan efter de första tio sidorna rekommendera denna till alla! Tar upp alla hälsoämnen på ett lättsamt och lärosamt sätt som får en att vilja bli bättre på att ta hand om sig själv.

2005 var varannan svensk överviktig och var tredje rökte. Om det var 6 år sedan, hur ser det då ut idag? Skrämmande...


App!

Äntligen har blogg.se-appen kommit! Nu lovar jag mer frekvent skrivande och definitivt mer bilder. Så håll utkik!


Precis vad jag behövde

Igår var en lite lustig dag. Humöret åkte berg-o-dal-bana. Började dagen med att åka till Kungsmässan med Lollo. Kaffe, lunch och lite shopping. Men lite så menar jag lite. Hittade nästan ingenting. Då typiskt när man faktiskt behöver nåt! Sen åkte vi hem och jag tog en tur till ÖB, EM och Blomsterlandet för att få ordnat ett par saker. Sen var det äntligen dags för det jag behövde, och behövt ett tag, träning. Blev ett 45 min spinningpass. Tog det lugnt då det var första passet sen muskelskadan och förkylningen. Men det gick som smör!

Idag får jag fortsätta med det jag inte slutförde igår, så en tur på stan blir det. Lite träning ska klämmas in. Sen kommer lillasyster på lunch och efter det ska jag och mamma åka till EM för att kolla och förhoppningsvis beställa en ny soffa.

Ikväll blir det på ett eller annat sätt socialt med en eller flera vänner. Trevligt!

Se där ja!

Ibland förvånar jag mig själv. Även om jag låg och drog lite extra i sängen så har jag fått en del gjort innan det snart är dags att åka till jobbet. Diskat - check! Snabb fix i garderberna i köket - check! Strykt dukar - check! Duktig jag känner mig nu... För dukarna har legar i flera månader, upp till ett år. Men det är dags att få lägenheten fixad, för nästa vecka när det är kalas och fest så vill jag ha allt perfekt. Man vet ju aldrig om folk går och kikar i skåpen. Prestationsångest? Japp!

Det blir ingen måndagsrapportering idag. Jag har haft en dålig vecka. Mått dåligt. Självförtroende och disiplin sågad vid fotknölarna. Jag vill vara frisk, hålla igång, skapa energi... Men nu är det 10 dagar till 25 års dag, 12 dagar till kalas och fest. Motivationen är på topp och jag ska se ut som mitt fräschaste jag nästa lördag. Så är det bara!

Nytt i bokhyllan

Beställde lite nya böcker härromdagen, och idag hämtade jag ut dem innan jobbet. Kände att jag behöver lite ny inspiration och nytt syre så min glöd kan brinna vidare. Matrevolutionen är en omskriven och högt rankad bok om vikten av valen vi gör med kosten. Vad gäller den andra boken, som är skriven av triatleten Jonas Colting, kan man säga så här;

Det här är en guide till fitness och hälsa. En bok för alla som tränar en del men vill bli ännu bättre, och få mer kunskap om hur det faktiskt fungerar. För de som vill gå ner i vikt, för de som vill gå upp. För de som vill bli starka, för de som vill ha bättre kondition. För de som vill bli friska, för dom som bara vill se bra ut nakna!

En guide för att hitta balans och motivation kan man säg. Det ska bli intressant läsning, och jag lovar att återkomma med recension.

Karma is a bitch!Ett populärt halsband som syns på var och varannan blogg just nu är dessa, med flera, från märket Dogeared. Finns att köpa på Kyssjohanna.se, hade gärna fått pryda min hals och påminna om det viktiga budskapet.

En tanke...

... som jag visst inte var ensam om. Efter två veckor nästan helt utan träning pga muskelskadan och nu feber/halsont så har jag haft en funderare. Och tydligen var jag inte ensam, såg denna blogg och detta inlägg.

Supersuck...

Självklart slår kroppen tillbaka med halsont och feber. Bara sådär. Mådde hyffsat när jag vaknade och begav mig iväg på frukostdate, sen dalade det ordentligt. Låg i soffan och bara tittade på tvn fram tills jag orkade ta mig hem igen. Bäddade ner mig i sängen och tittade Irene Huss och sov en timme. Nu mår jag sådär, även magen började värka.

Supersuck!

Bortblåst!

Fick förbränt den där brownien ändå. Skippade ju spinningen. Men, messade Ida och tog med henne på en promenad. 6.6 km på 62:32 min. Blåsigt och alldeles underbart!

En fika en grå höst dag...En tjejkompis undrade om vi skulle ses över en fika. Vem tackar nej till det? Speciellt inte en ruskig och grå dag som denna. Mötte upp henne utanför Espresso House och föll för en stor Cafe Latte och Manhattan Brownie. Härliga 580 kcal! En mysig lång fika fylld med tjejsnack, skratt och självklart killprat. Det var det värt, även om det så blir knäckisar till kvällsmat...

En önskan...Igår fick jag frågan, eller snarare önskan, om att lägga upp en önskelista inför min 25-årsdag här på bloggen. Men som jag sa då; jag vet inte vad jag önskar mig. De få materiella sakerna som jag verkligen vill ha har jag förmedlat till de personer som jag önskar mig dem av. Mer då? Vad kan jag med att önska mig?

Så efter lite grunnande kom jag fram till att det som betyder mycket i mitt liv just nu är vardagslyx och det där lilla extra. Att unna sig i vardagen och värna om hälsan. Både mentalt och fysiskt. De där små tingen som ger livet lite glöd och glädje. Det skulle kunna vara; presentkort på H&M för inköp av lite nya träningskläder, ett gott vin, en biobiljett, någon härlig kräm från The Body Shop, ett par nya Shepard-tofflor, en ny mjukisdräkt från Logg/H&M, en middag med vännerna, en bra bok, lite ny musik, ett färggrant nagellack... eller bara en stor härlig kram!

Det finns så mycket jag vill ha, men jag kan inte önska mig det...
Det är tanken som räknas, och den tanken ska komma från hjärtat. Så tänker alltid jag.

Bara var med och gör min födelsedag till något minnesvärt, och jag är lycklig nog!

Efter 10 dagar vila...

... tog jag mig idag till gymmet! Härligt värre! Blev nyintrodution på gymmet, inte styrketränat på nästintill 1,5 år så det var verkligen på tiden. Körde fokus överkropp och rygg. Blandade övningar och maskiner så nu skakar armana lite lätt... Avslutade träningen med ett yogapass.

Måndagsvägning


Jag hoppas rapporteringen förra veckan då jag var lite nere pågrund av skadan. Så det var lite motvilligt när jag ställde mig idag. Men, det var ett helt ok resultat ändå! Med tanke på utebliven träning och mycket stillasittande så var ett par hekto plus inget att vara bitter på. Snarare tvärtom! Nu tänker jag börja träna lite smått igen, och kosten ska skötas perfekt. Så jag förväntar mig ett stort minus nästa vecka!

Vikt: 89.7 (+0.3/-1.9)
BMI: 29.3 (+0.1/-0.6)


Temptation

Does any of this stuff look as good as a hot guy?
Noooooooo!

Två systrar i Biggest Loser står i ett rum fyllt av godsaker...
Klockrent!

Att njuta av den lediga dagenMin lediga dag började med härlig sovmorgon, kan ju lika väl unna mig det nu när jag inte kan göra så mycket annat. Vaknade därmed utvilad och positiv efter cirka tio timmars sömn. Välbehövligt med andra ord! Sen damp det ner ett brev med lite nya skivor i brevinkastet, så nu har jag gått och njutit av fina stämmor medan jag plockat med lite tråkigheter som disk och tvätt.

Resten av dagen tänker jag spendera med vänner, bästa botemedelet i världen! Först blir det lunch och kaffe med min fina floristvän och sedan häng med Lollo.

Vad hittar ni på i det är fina höstvädret?

Om att se lösningar i problemen

Bara för att jag inte får belasta benet med tuff träning, behöver ju inte betyda ingen träning alls. Så när jag ändå satte mig i soffan för att titta Biggest Loser så fyllde jag en flaska med vatten och använde som hantel för biceps och triceps. Och armhävningar kan man göra mot väggen istället för på golvet. Precis vad jag behövde!

Ger inte upp!

Mitt lår blir sämre. Jag är bannlyst från träning den närmsta veckan. Du bör vara smärtfri i fem dagar innan du kan gå på träningen ordentlig igen, och innan dess är det rehab som gäller. Mycket motiverande och energigivande, not! Blir så trött. Varför just jag? Varför just nu? Jag vill ju träna. Bli fit. Snygg. Få fram mitt självförtroende...

Får väl helt enkelt fokusera på maten samt göra övningar som situps och styrketräning för armarna. För något måste jag göra. Håller demonerna borta. De dumma tankarna som trycker ner och förstör. Som gör att jag känner mig värdelös. För det är jag inte! Just nu tittar jag på Biggest Loser America säsong 11 för att hålla mig motiverad. De ger mig styrka! Kan de som väger mer än 100 kg mer än jag kämpa på så, då kan jag med. Det är inte siffrorna i sig - utan det är belöningen, uppskattning och tillfredsställelsen! Jag kan, bara jag vill. Och det bästa av allt, jag får respons för det. Det gör mig stolt över mig själv!

Muskelbristning?

Har dragit på mig en muskelskada i vänster lår. Sådär trevligt. Ingen träning på ett par dagar... Suck! Bara det blir bra...

Inte enligt planen...

Morgonträning kan ar underbart och kickande, men det kan också bli pannkaka. Idag var det verkligen det sistnämnda. Tanken var att, enligt mitt löpschema, komma ut på ett distanspass på 7 km. Så jag hade planerat tre varv på Påskbergsslingan, brukar gå hur bra som helst, men idag var det bly i benen. Första varvet gick segt, andra halva varvet ännu segare. Så jag gav upp, bättre att åka hem och ladda om för att försöka en annan dag. Fick avverkat 4 km på den kassa tidan 28:44 min. Bara att kämpa vidare!

...

Ofokuserad. Ont i magen. Orolig. Snurrand huvud. Skakig blick. Det bådar inte gott...

Vad hände med den goda spiral som tog mig till mitt bättre jag? Mitt glada humör? Min motivation?


Jag ger inte upp!

Kampen med klockan

Idag har jag vart ute på ett intervallpass, smått trist om ni frågar mig. Planenen var uppvärmning i form av 1 km lugn löpning följt av 6x2 min intervallträning med 1 min vila och sedan nedvarvning. Uppvärmningen gick bra, gick kanske lite fortare än planerat, sen var det ju där med intervaller. Springa trappor och backar förstår jag mig på, men att bara springa med lite högre takt, nej det är svårt! Men jag tog mig runt. Pressade mig genom 2-minuters perioderna för att sedan gå i 1 min. Är sådär nöjd, men jag genomförde det i vart fall. Sammanlagt blev det 4.2 km på 28:24 min.

Hujedamig!

Jag har sådan träningsvärk så jag inte vet riktigt vart jag ska ta vägen. De minsta små musklerna i händerna. Muskelfästen i underarmarna. Ömma fotleder. Varenda muskel runt ryggraden. Men så var det ju också innebandypremiär, och invigning av nya Nike Free XT Flex Fit.


Tacka dig själv...

... och älska dig själv!

Så avslutas yogapassen på måndagar. Två viktiga ord. En så otroligt viktig innebörd, som inte alltid är lätt att ta till sig. Men det är något jag försöker lära mig. Varje gång jag är klar med ett träningspass, oavsett om det gått bra eller ej, så är jag tacksam att jag faktiskt genomfört det. För nästa gång kommer det ju att kunna gå bättre. Man kan inte kunna allt första gången, eller vara jätteduktig. Eller lika stark som andra. Just det... det där med att jämföra sig med andra. Det är inget man ska göra, det är bara en ondspiral. En spiral som kan gå så långt att man kan bli sjuk. Efter att ha läst en artikel om detta ämnet så har jag blivit bättre på att inte jämföra mig själv med andra. Istället ser jag resultatet av min egen kamp och min energi. Denna goda spiral kan jag tacka träningen för, den ger mig självförtroende! Och bättre blir det när man får positiv respons från omgivningen. Ni ger mig energi och kraft att fortsätta kämpa!

Idag har jag kört dubbelpass. Jag älskar måndagar när jag kan göra det. Först ett 55 min spinningpass sedan en snabb dusch och in i träningssalen igen för 55 min yoga. Perfekt kombination!

Så glöm nu inte; tacksamhet och kärlek! Både till dig själv och dina medmänniskor.

Måndagsvägning

Då var det måndag igen! Och efter en vecka med träning och hyffsad god kost har jag äntligen fått lite resultat. Bra start på veckan!

 

Vikt: 89.4 (-1.8/-2.2)
BMI: 29.2 (-0.6/-0.7)

Midja: 83 (-1/-1)
Höft: 116 (0/-0.5)
Lår v: 67.5 (+0.5/0)
Lår h: 67 (-0.5/-1)
Byst: 99 (-1/-1)
Arm v: 30.5 (+0.5/+0.5)
Arm h: 30.5 (+1/-0.5)


Premiär!


Idag var det premiär för en ny termin med innebandyträning på söndagskvällarna, precis som i våras. Att spendera ett par timmar, som ändå bara brukar slötittas på tv under, i gymnastiksalen med kollegorna är härligt. Det är svettigt, hektiskt och extremt kul! I övrigt har det inte vart någon träning sen i torsdags då jag var på spinning... Så summa sumarun för denna veckan blir 290 min träning. Fint!

RSS 2.0