Äta mer - dag 1

Idag fick jag ju utmaningen att äta lite mer. Och jag har verkligen försökt idag, det har inte vart lätt, men slutat bra ändå. Har nämligen stått i köket och lagat matlådor inför resten av veckan samt bakat lite lchf-vänliga lussekatter och ett mumsigt fröbröd som bara innehåller 1g kolhydrater per skiva(!).

Frukost: 1 ägg + smör, kaffe
Lunch: taco-omelett
Mellanmål: kesella + kakaonibs, 2 kaffe + cocosa
Kvällsmat: fröbröd + bregott + julskinka + senap, ost, ädelmjukost, te
Kvällsfika: lchf-lussekatt, lingongrädde

Totalt: 1991 kcal (proteiner 15E%, fett 81E%, kolhydrater 4E%)

Om femte och sista PT-passet...

I morse när jag gick upp hade jag rejäl ångest. Ville inte alls få till gymmet för att träffa PTn för ny vägning och mätning. Men, vad annat kan man göra när det är bokat? Sagt och gjort, efter att ha tryckt i mig ett ägg och en kopp kaffe promenerade jag ner mot hamnen och gymmet. Inledde träningen med att springa på löpbandet, riktigt nöjd med vad jag åstadkom där. När klockan väl slog 09:00 var jag genomsvett och lite mer redo för vad som komma skall.

Vi började träningen med att prata om hur jag känner, har känt mig och vad jag stoppat i mig under de senaste veckorna. Han tittade lite beklagande på mig och ansåg att jag nog åt lite för lite när jag har kontroll, vilket jag oftast har. Sen var det dags för mätning. Vågen gav mig faktiskt en överraskning, trots att jag inte gått ner några kilon så hade kroppen ändrat sig i den mån att jag tappat lite mer än 3% fett, och istället lagt på mig dessa i muskler. Helt ok enligt mig! Vad gäller måttbandet så hade det inte hänt speciellt mycket, men jag känner att kläder sitter annorlunda så något har ju hänt. Efter lite diskussion om resultaten kom vi fram till att jag under kommande veckan ska fortsätta hålla mig till LCHF, men öka mitt intag till ca 1800-2000 kcal. Jag ska avstå alkohol, samt fortsätta träna som jag gjort. Sen ska vi träffas nästa tisdag igen för att se hur kroppen reagerar.

Det känns skönt att få en utmaning, även om hela den här perioden har vart det. Jag medger att jag har fallit för frestelser, missat lite träning och druckit på tok förmycket alkohol. Så nu är det upp till bevis, vad kan jag åstadkomma den närmsta veckan?

Sedan körde vi ett hårt pass som var upplagt lite annorlunda än de andra gångerna, samt la till lite nya övningar. Så imorgon är det jag som har träningsvärk misstänker jag...

No carbs - dag 7

Igår var en bättre dag om man ser till maten. Bra rakt igenom, och lite innebandy på det.

Frukost: 2 ägg + majonnär, kaffe
Lunch: lax + sås + babyspenat , celcius
Mellanmål: kesella + osaltat jordnötssmör + kakaonibs, kaffe
Kvällsmat: salami + brieost + majonnäs, te

Totalt: 1538 kcal (proteiner 20E%, fett 77E%, kolhydrater 3E%)

Funderar på om jag ska fortsätta att rapportera på detta sätt, och tror faktiskt det. Fungerar för mig så att jag har koll. Frågan är vad för resultat det gett på vågen och måttbandet? Det får vi vänta till på onsdag för att se... Fem veckor med PT måste väl ändå bidragit till något?


No carbs - dag 6

Då var det lördag igen. Och jag som i veckan sagt till mig själv att det skulle vara alkoholfritt ett tag, men det fick jag ju äta upp redan igår med tanke på middagen jag var bjuden på. Likadant blev det idag, men ingen potatis här inte. Mumsade istället god ost och härligt kött. Älskar mina vänner som skämmer bort mig på detta vis. Unnade mig dock en liten liten kula glass till efterrätt...

Frukost: 2 ägg + majonnäs, kaffe
Lunch: lax + sås + babyspenat, pepsi max
Mellanmål: kaffe + mjölk, celcius
Kvällsmat: osttärningar + finskuret kött + oliver, lövbiff + vitlökssmör + tomat + sallat, en liten kula lejonet&björnen-glass, ett par glas vitt vin
Övrigt: alkoholfridrink på passionsfruktsjuice + sprite

Ingen anning om kaloriintag och dess fördelning...


No carbs - dag 5

Nja, igår gick väl sådär? Först lunch på stan med mamma, en baconsallad på Blå, mums! Och på eftermiddagen en tomtelatte på EH med Ida. So long, so far, so good. Men på kvällen vart jag bjuden på middag. Och det tar emot att säga nej tack när någon lagat mat till en. Speciellt när personen våndats, vart nervös och bara är underbart söt. Så så fick det bli... Även alkohol slank det ner av igår, mindre smart kanske.

Frukost: kaffe + cocosa
Lunch: bacon + ädelost + sallad + vitlökssås, kaffe
Mellanmål: tomtelatte
Kvällsmat: klyftpotatis + paprika, fläskfilé, bea.sås + ett glas amarone
Alkohol: ett par glas rött + drink

Totalt: ca 2300 kcal (proteiner 11E%, fett 54E%, kolhydrater 20E%)

Bara att kämpa vidare...


No carbs - dag 4

Eftersom jag tränat idag så blir det med automatik lite mer mat, och ikväll blev det tacos. Men tycker nog allt att jag var värd det efter all mjölksyra mina muskler producerade.

Frukost: 1 ägg + smör, kaffe, hampaproteinpulver
Mellanmål: 1 ägg + majonnäs, kaffe
Lunch: LCHF ungspannkaka, kaffe
Mellanmål: 1 ägg + majonnäs, te
Kvällsmat: tacofärs + ost + cf + babyspenat + gurka

Totalt: 1925 kcal (proteiner 17E%, fett 79E%, kolhydrater 4E%)
Förbränt: 507 kcal

Mitt fjärde PT-pass

Det var uppe med tuppen imorse. Dels för att jag hade tvättid, men också för att ladda inför dagens PT-pass. Mitt fjärde av fem. Laddade kroppen med en liten frukost i form av ägg, kaffe och mitt nya hproteinpulver på hampa med acai, spirulina och vetegräs. Smakar som det låter, gräsmatta. Men enligt en blogg som jag börjat följa ska det ge energi åt hela dagen och vara riktigt bra. Återstår att se...

Strax efter 08:15 traskade jag ner mot gymmet. Ställde mig på bandet för lite uppvärmning, först gå med uppförslut men sedan kände jag för att prova springa. Var ju så länge sedan! Och så bra det gick, en hel kvart utan nåt besvärande flås. Nöjd! När väl Jim dök upp var jag svettig och halvfärdig, men det var ju bara början på träningen. Vi körde mitt schema jag fått från honom och han pressade mig hårt. Musklerna var riktigt trötta och mjölksyran smög sig på eftersom jag nollar kolhydraterna. Obehagligt och härligt på samma gång. Efter en timme så var jag så slut så jag knappt visste om jag skulle kunna gå hem, vilket visade sig gå utan större problem.

Nu är jag mör och allmänt trött, men ingen vila nu inte för här ska adventsstädas!

Vad hittar ni på idag?

No carbs - dag 3

Idag har vart sådär med maten. Glömde planera in att köpa kött igår så fick göra en nödlösning med LCHF ungspannkaka, vilket fick kolhydraterna och kalorierna att dra iväg lite grann. Men men. För försöka göra det bättre i morgon helt enkelt.

Frukost: 2 ägg + smör, kaffe
Lunch: LCHF ungspannkaka, kesella 10% + vaniljpulver, kaffe
Kvällsmat: 2 ägg
Kvällsfika: en bit ost + majonnäs, te

Totalt: 1585 kcal (proteiner 16E%, fett 82E%, kolhydrater 2E%)

No carbs - dag 2

Idag har vart en trött dag, om det är maten eller dålig sömn efter helgens bravader är en annan femma.

Frukost: 2 ägg + smör, kaffe + cocosa
Lunch: Karré + babyspenat + icas bea.sås, kaffe
Kvällsmat: 2 ägg
Kvällsfika: 2 skivor salami + brie, gräddost, te + en skvätt grädde

Totalt: 1433 kcal (proteiner 21E%, fett 78E%, kolhydrater 1E%)

No carbs - dag 1

Dagen har i matväg gått bra, förvånandsvärt bra!

Frukost: 2 ägg + smör, kaffe + cocosa
Lunch: Karré + babyspenat + icas bea.sås, kaffe
Kvällsmat: 2 ägg
Kvällsfika: 3 ostrullar + smör, te + cocosa

Summa summarum: 1390 kcal (proteiner 19E%, fett 81E%, kolhydrater 0E%)

Sötnötar!

Det ger mig energi och skrivlust att höra att ni faktiskt saknar mina inlägg! Jag hade, och har fortfarande, lite funderingar på att lägga ner bloggen... Men kanske inte riktigt än. För nu behöver jag en kick i baken! PT-tränandet går bra, så även det hela med att lära mig slappna av och koppla bort för att inte vara en lika stressad person. Och det har jag verkligen blivit, av så många anledningar...

Något som däremot gått väldigt dåligt är kosten. På tok förmycket onyttigheter i form av efterrätt, frallor, cola och alkohol börjar sätta sina spår. Dags att styra nosen rätt igen! Så jag kör igång med en veckas nollning. Vilket betyder no carbs! Utan proteiner och nyttiga fetter i lagom mängd. Det kommer bli ägg, ägg och åter ägg i mängder. Jag ska banne mig kunna stå ut hela veckan, för jag kan det vet jag!


Jag vet att jag kan och att jag är stark, men jag kommer behöva er hjälp som pepping...


Om första mötet med min PT

Det blev inte som planerat, jag fick byta PT. Men jag ångrar inte att jag sa ja! Igår var det upp tidigt för att ladda för det första mötet med PT-Jim, så för att fylla på musklerna åt jag en skål Kesella med hallon, psylliumfrön och en skvätt grädde. Sen trampade jag, smått nervöst, ner till gymmet. Men nerverna la sig direkt när vi hälsat och vi satte oss för att gå igenom min livsstil, mål och förväntningar.

Då mitt arbete går på rullande 5 veckors schema så bestämde vi oss för att lägga upp träningen även så. Så det vi gjort är att boka in ett PT-pass i veckan och utöver detta så ska jag träna ett pass på egen hand involverande kondition (spinning eller löpning) och styrka i överkropp, utöver detta ska jag även gå på mina innebandyträningar på söndagarna.

Anledningen till att det bara blir tre pass i veckan är för att jag ska hantera min inre stress. Jag kan verka, känna mig och se lugn ut. Men inom mig är det mycket som föresigår och stressar upp mig. En vän och kollega konfronterade mig med det, vilket har fått mig att se det själv. Även PT-Jim såg det... Så istället för att boka in en herre jösses massa träningspass blir det som sagt bara tre i veckan. Och på mina lediga dagar så ska ta hand om min kropp och få den att må bra. Allt från promenader, yoga till att faktiskt bara ligga i soffan och läsa en bok.

Vad gäller kosten så beslutade vi som så att jag fortsätter hålla mig till min LCHf-diet och se vart det tar mig. Om resultaten efter våra 5 veckor tíllsammans inte ger det vi önskat så får han lägga sig i och ge mig förslag på vad jag ska kunna förbättra.

Efter att vi gått igenom vad det var jag ville med det hela så fick jag ställa mig på en specialvåg som mäter vikt samt förhållandet muskler, vätska och fett. Vikten var inte det stora bekymmret, vägde till och med mindre med kläder på än jag gjorde utan i måndags, utan det var andelen fett i kroppen. Ca 42%, men den ska ner! Vi tog även en massa mått för att ha mätbara resultat framöver.

Sen var det bara direkt upp på elipcemaskninen för lite uppvärmning! Inga konstigheter, kroppen blev varm och svettig, redo för dagens utmaning. Och en utmaning blev det. Övningar, de flesta, som jag tidigare var van vid pressades till det yttersta. Jag må vara både envis och stark, men utan pushen hade jag inte klarat det. Herre jösses! Men ack så skoj. Grymt nöjd med mig själv, speciellt att jag vågat ta mig till att faktiskt be om hjälp. I en timme körde vi på hårt med så kallade supersets, dubbla övningar för att optimera träningen istället för att vila mellan varje set, och det känns idag... Kommer det vara ännu värre i morgon tro?

Behöver jag säga att jag redan längtar till nästa gång?


RSS 2.0