Fredag igen

Ja då var det fredag igen. Känns konstigt att inte vara arbetslös längre. I dag är dock min lediga dag då jag jobbar hela helgen. Antagligen lär det bli en del folk då "alla" är lediga i helgen, så det blir att ladda batterierna tills imorgon. Det bästa av allt i helgen är ju att det är dubbelt betalt hela tiden. Goa pengar! Får se om det blir tid och ork över till att hitta på nåt mer än bara jobba, det återstår att se.

Ha en trevlig allahelgonahelg!

A working lady!

Jag säger som Elin brukar uttrycka sig jag är en working lady! Jag är nu officiellt anställd på Net-on-Net i Ullared. Idag var första dagen och det har vart riktigt kul. Tror jag kommer att trivas riktigt bra. Men det återstår att se.

Här händer det grejer!

Nåt nytt varje dag. Berättar mer imorgon kväll när jag har mer kött på benen. Godnatt!

Måndagmorgon

Dags för en ny vecka. Träningen förra veckan gick sådär, promenaderna gick sämre (blev inga alls). Men idag är det måndag och det betyder nya tag.

Veckans mål:
  • måndag - promenad 60 min
  • tisdag - Bodypump på Atletica
  • onsdag - Aerobic Core på Atletica
  • torsdag - promenad 60 min
  • fredag - Dance Mania på Atletica
  • lördag - promenad 80 min
  • söndag - promenad 80 min
  • frukost - havregrynsgröt
  • mellanmål - frukt, minst tre om dagen
  • ingen mat efter 19.00 (undantag om träningen är sen och skjuter på kvällsmaten)
Framsteg:
  • vikt - 90 kg (+/- 0 kg)
  • midjemått - 87 cm (- 3 cm)
Dags att öka på förbränningen!

Ha en trevlig dag!

Gäsp!

Idag är jag riktigt trött. Sov nog för länge i natt, sisådär 11 timmar tror jag. På tok för länge. Så imorgon blir det att ställa klockan. Får se om jag är duktig nog att ta mig iväg till Core passet kl 8.30. Borde, men det får bero på om bilen finns hemma eller inte. Jag pallar inte cykla.

Informationsmötet angående aupairansökan har jag inbillat mig är på lördag, men insåg igår att det inte är förrän nästa lördag igen. Jag som trodde att jag behövde stressa i veckan för att få ihop så mycket som möjlig med mina ansökan, men det blehver jag ju inte. Dock är det skönt att få det gjort så att jag kan lämna in det direkt efter mötet och intervjun så att jag kan få komma iväg. Innan jag kanske ångrar mig. Ja jag har tänkt tanken. Men jag har bestämt mig för att jag vill iväg och se något nytt.

Dags att göra kvällsmat strax kanske.

Ha en trevlig afton!

Bubbla

Veckorna bara går och går, åren likaså.
Minnen som är åratal tillbaka känns som igår.
Kan inte någon spräcka bubblan som jag lever i.
Svep mig med storm och låt mig tappa fotfäste om så bara för en liten stund.

Sliten

Har precis kommit hem från träningen, och idag gick det riktigt tungt. Kroppen hängde inte med alls och knappt att huvudet gjorde det heller. Det blir total paus till måndag troligen, så att kroppen kan återhämta sig.

Ikväll hade det sutit fint med en boro-pizza med massa vitlökssås, coca cola, en bra film och lite sällskap. Men nej det blir väl smörgås, té och Idol.

Kritik

Så fort jag bestämmer mig för något så dyker något nytt upp. Nu när jaga bestämt mig för en agentur så finner jag enbart en massa kritik om denne och dess arbete. Sitter nu och funderar på att byta. Eller ska jag gå på magkänsla och hålla mig kvar? Det är klart att några drabbas för tråkigheter, men nu har jag hört väldigt mycket. Och eftersom det är både pengar, tid och inte minst ett år av mitt liv som läggs ner på detta så är det ju viktigt att välja rätt. Får fundera ytterligare och se hur alternativen ser ut.

Ännu snurrigare!

När det är som snurrigast får jag ett mail så det blir ännu snurrigare. Nu har jag blivit erbjuden en lägenhet också. Har visserligen 3 framför mig, men ändå. Varför allt på samma gång? Jag har bestämt mig för att jag vill åka, så inget hindrar mig. (Ehm, hoppas jag iallafall.)

Hur som helst. Har idag fått jobba 3 timmar som byggjobbare. Eller jag inte byggjobbare kanske. Men återvinnare. Nej det lät ju knäppare. Har jobbar för min morbror som har en byggåtervinningsfirma, och han river hus. Så det jag gjort idag har vart att jag lastat lastbilen med "skräp" från rivningsobjektet och sedan följt med till Återvinningsstationen och lastat av det. Och det var faktiskt kul. Dock inte något jag vill jobba med, med skönt att få något att göra för några timmar iallafall. Och det bästa av allt, jag fick 300 spänn för det. Och de pengarna går rakt ner i min USA-spargris. Hihi.

Snurrigt

Just nu är det väldigt mycket i mitt huvud. Har fått en massa samtal idag från flera håll och olika saker. Så det är mycket. Men jag tar en dag i taget och får gå till mamma och breafa allt med henne.

Förrutom att jag är snurrig så är jag också glad, för träningen har verkligen gett resultat! Tog idag på mig en lång skjorta/blus som jag inte kunde knäppa tidigare, men idag gick det perfekt!

Veckans träning

Dagens träningspass är redan avklarat, Core kl 8.30. Skönt att det är klart för dagen så att jag kan fokusera på annat. För övrigt ser veckan ut som sådan:

Måndag - Core
Tisdag - Promenad 60 min
Onsdag - Aerobic Core (måste eventuellt avboka om det blir IKEA med familjen)
Torsdag - Promenad 60 min
Fredag - Dance Mania
Lördag - Pass eller promenad 60 min
Söndag - Promenad 60 min


För att få något att jämföra med nsäta vecka så ser vikt och mått ut så här:

Vikt - ca 90 kg
Midjemått - 90 cm (strax över naveln)


Bara att jobba på!

Jag har bestämt mig!

Drömmen jag skrev om för ett par dagar sedan har jag bestämt mig för att fullfölja.

Jag vill åka till USA som aupair!

Jag har pratat med flera personer som är/har vart iväg som jag vet om. Jag har följt en massa bloggar som handlar om ämnet samt kollat upp vilka agenturer som finns och vad de gör. Jag tog beslutet i morse och har preliminäranmält mig hos Skandinaviska Institutet (Aupair in America). Alla jag har pratat med har sagt; "Åk! Det är inget att tveka på! Du får ut så mycket av det." Och det är det som fått mig att ta mitt beslut. Även mamma håller med om att jag ska ta min chans och våga ta steget. Pappa vet jag inte vad han tycker riktigt, berättade för han vid frukosten idag och efter det har han inte sagt något. Kanske han tror att jag inte är seriös, precis som med Norge-planerna (vilket jag var seriös om, men att det aldrig blev av). Det är därför jag inte sa något till honom förrän idag då jag tog mitt beslut. För åka ska jag! That's it! Får bara hoppas på att de ringer imorgon och att jag kan börja med ansökan så att jag kan hitta en trevlig familj och förhoppningsvis komma iväg så fort som möjligt. Det återstår att se.



Veckans träning

Har gått galant! Med undantag för i tisdags då jag hade ont i foten eftersom jag trampade snett på måndagens promenad. Under veckan har jag gått på tre pass (spinning, dans och core) samt promenerat tre gånger (ca 60 min per gång). Jag är nöjd.

Vad nästa veckas mål blir vet jag inte än, får fundera till ikväll. Då ska jag även ta lite mått, för det glömde jag i måndags. Annars har jag ju inget att jämföra mina framsteg med.

Morgonpigg, nja

Var inte pigg när jag gick upp, men kunde ju inte banga Aerobic Coren kl 9. Speciellt inte när Ida skulle med, och hon har ju sovit ännu mindre än mig eftersom hon jobbade igår kväll. Träningen gick sådär, huvudet hängde inte med och musklerna värkte från passen tidigare i veckan. Efteråt tog vi en sväng på stan och passade på att äta en god baguette.

Nu är jag klar med det jag planerat för dagen så eftermiddag och kväll kommer att bli lugna.

Ha en trevlig kväll!

"Bara ut en sväng..."

Efter lunchen gick jag och pappa ut en liten runda för att kolla på en sommarstuga som håller på att byggas. Stod nåt om den i VarbergsPosten. Vi gick och gick och gick. Kom lite fel och gick lite till. Nu i efterhand gick vi rejält fel, och kom upp i hela 5 km. 

Kolla in misstaget på länken:  http://routeplanner.iform.se/composite-40.htm?RouteId=15F25CFD-074D-4F3E-9128-5F5E2DE54BA4

Nu sitter jag och väntar på att mamma ska komma hem... bara drygt en timme tills dess. *suck*

Sovmorgon

Idag vaknade jag inte förrän 9.45. Brukar vanligen gå upp vid halv nio, men jag är totalt slut efter spinningpasset igår. Det var svettigt, men skönt. Får se om det kanske blir det nästa vecka igen.

Vad ska jag hitta på idag då? Har en tanka på att göra en liten inflyttningspresent till Amanda nu när hennes rum är iordninggjort. Ska forstätta fundera på min knasiga ide jag skrev om igår. Se vad mamma och pappa säger om den.

Dröm!

Jag har en dröm! Tror jag. Får fundera ett tag till innan jag säger nåt. Kan säga så mycket som att jag inser att "livet" som jag vill ha kan vänta ett tag, iallafall ett år. Som sagt får fundera ett tag till.

Grått

Vädret är nu bara grått och tråkigt. Det små regnar och blåser. Vad gör man? Finns inget att hitta på. Behöver verkligen engagera mig i mitt jobbsökande. Vill skapa mig ett liv. Ett liv med jobb, lägenhet och allt annat som ska finnas med. Ett steg i taget, för att inte falla ner i fördärvet. 

Utvärdering av veckan som gått och nya mål

Målen jag satte för en vecka sedan har jag nästan uppfyllt. Träningen har gått galant, sämre med promenaderna dock. Vad gäller maten så har det ramlat ner en del onyttigheter. Men det är ingen ide att deppa, bara att se framåt och sätta nya mål för kommande vecka.

Träning:
Måndag - Pass på Atletica alt. 60 min promenad
Tisdag - 45 min promenad
Onsdag - Spinningpass på Atletica
Torsdag - 50 min promenad
Fredag - Dance Mania pass på Atletica
Lördag - 55 min promenad
Söndag - 60 min promenad

Mat:
Denna veckan är det stenhårt på noll intag av sötsaker samt mycket frukt och grönt vid varje måltid.

Och i morgonbitti ska jag ta fram måttbandet så att jag kan se framgångarna om en vecka.

Ha en trevlig afton!

Min bebis

Rensade bland en massa barnkläder idag. Hittade en klänning och busade med katten. Min bebis Julia.




Lördagsmys

Nja inte än direkt. Idag har jag lagat min cykel, vars däck sprängdes(!) i torsdags. Det gick sådär, hatar när pappa dumförklarar mig, men hur vet jag hur man gör när jag aldrig gjort det förut. Menmen det är klart och den är hel. Strax måste jag börja laga middag för jag måste om ca en timme cykla till mamma för att åka med dem och springa Familjestaffeten. Mycket kul, not! Min lillebror ringde och sa att han var "sjuk" imorse och jag får springa hans bana. Jag springa 2 km orientering mot småbarn? Jag kommer bli totalt utklassad, för jag kan inte springa! Men konditionen är ju bättre nu än för tre veckor sedan så vi får se hur det går. Efter springandet ska jag hem till mitt tomma hus och slå på askalas musik och börja förbereda mig för kvällen. Utgång med Ida, kalajs!

Tågelitåget

Snart bär det av till tåget som tar mig till Göteborg. Dags att ta på mig och äta fruktost kanske!


Mycket som ska fixas idag

Då min dag imorgon innebär att vara rätt klädd etc då jag ska på en viktigt intervju så har jag lite att förbereda idag. Inte bara klädseln utan även papper som ska kopieras och tas med. Tågbiljetterna bokade jag igår, och billigt blev det! Eftersom SJ har gjort om sitt biljettsystem så bokade jag via nätet, påsåsätt kunde jag även använda mig av mina poäng som jag tjänat ihop under mina resor mella Varberg och Borås. Så morgondagens resa kostar mig enbart 66 kr för att åka Varberg till Göteborg och tillbaka, det ni!
Under dagen tänkte jag även ta ett litet tag i min garderob och ta fram 10 plagg som jag kan lägga ut på Tradera. Har för mycket kläder, och för lite pengar. Så kan behöva lite extra inkomst.

Dags att borsta tänderna!

Congratulations to me!

Dagen till ära är min födelsedag, och det har vart en trevlig sådan. Först var det ett Core pass på Atletica, sen frukostfika med Ida på stan. Efter middagen gjorde jag en mumsig tårta som jag och familjen delade på. Men det absolut bästa under dagen var helt klart när jag läste om mailet om att jag ska få komma på intervju hos ett av företagen som jag sökt jobb hos! Lycklig! Hur det går spelar ingen roll, för det är ett steg framåt ändå.

Vad gäller målen jag satte upp igår så har det gått dåligt idag. Det enda jag fullföljt är träningen. Men men det är bättre än inget.

Nu ska jag gå och sova för imorgon är det upp tidigt för att följa med Lollo till Halmstad och hennes operation.

Godnatt!

Utmaning vecka 41

Imorgon börjar en ny vecka, och jag har bestämt mig för att sätta upp mål för veckan. Både gällande träning men också om kosten.

Träning
  • måndag - core pass på Atletica
  • tisdag - promenad 45 min
  • onsdag - pass på Atletica
  • torsdag - promenad 45 min
  • fredag - pass på Atletica
  • lördag & söndag - promenad 60 min
Kost
  1. Dricka minst 2 liter vatten per dag, utöver träning.
  2. Inga sötsaket - undantag från tårta på födelsedagen!
  3. Max en portion per måltid, en lagom sådan.

Enkla och tydliga mål som inte borde vara svåra att efterleva. Morgondagen börjar jag med core passet på Atletica. Sedan blir det frukost-/födelsedagsfika med Ida på stan.

Sov gott!

Ny månad

Det är redan Oktober! Väldans vad tiden springer iväg. Bara 5 dar kvar tills jag fyller år också. Ett år äldre, de senaste åren har verkligen gått fort. Får se om det blir något firande.

Vad gäller träningen så har jag nu avverkat 2 tuffa veckor och inleder min tredje ikväll. Det både känns i och syns på kroppen, härligt! Bara dags att ta kontoll över maten så att jag kan bli av med några kilon också. Men en sak i taget. Måste orka hålla motivationen uppe.

Ha en trevlig dag!

RSS 2.0