Fredagsmys

Äntligen ledig helg! Känns som jag skriver det ofta, men det är ju så underbart när man är ledig en hel helg. Hur som. Denna helgen ska jag bara ladda batterierna och njuta. Ska pallra mig ner till Hajen strax för att inhandla lite helgmys. Blir någon form av potatis med tillbehör. Och en halv flaska vin. Mums! Kanske någon efterrätt.

I morgon ska jag dona lite här hemma. Ta en promenad ner till Mio och EM för att drömma lite. Och kanske baka mig något gott till helgfika. Lollo ska göra mig sällskap. Blir trevligt!

Peeengar...Har precis suttit och kollat på kvällens avsnitt av Lyxfällan. Tyvärr är det ju inte dessa två filurer som är med längre, men de nya är helt ok. Men, det var inte dem jag skulle skriva om. Utan om skulder och prioriteringar. Denna månaden som nu vart har jag prioiterat att leva så fattigt som möjligt istället för att köpa min jacka som jag länge velat ha på lånade pengar. Och jag klarade det! Dessa dagar som är kvar känns väl dock lite tuffa då jag inte riktigt har någon koll på vad som händer och vad jag måste ha pengar till. Men det har gått förvånandsvärt bra. Testa själv att leva på 1800 kronor inklusive mat. Jag känner inte att jag offrat något utan istället vunnit.

Men nog om det också. Jag känner mig skyldig. Jag har ett par smålån, bland annat till mamma och på mitt kreditkort för Julias vetrinärkostnader. Det handlar inte om mycket pengar, men jag vill bli av med det. Och det fort! Så det är mitt fokus nu, på det ekonomiska planet. Ska även försöka spara lite så att jag kan göra saker framöver som jag gärna vill. Har jag, som sagt, klarat denna månaden så tror jag att jag klarar ett par halvfattiga till. Det handlar ju bara om prioriteringar! Exempel en sak som jag redan förhandlat med mina syskon om är att vi lottar och köper till en var (vi är fyra). Det blir istället en klapp runt 250 istället för 3 gånger 200 som det vanligen brukar vara. Smart va?! Inte bara för mig utan även för dem som lever på månadspeng.

En annan sak jag funderar kring är att gå ur facket, inte a-kassan. På så vis får jag loss 300 som jag istället kan använda på att betala av min CSN-skuld något fortare. Vet ni att man sparar ca 20 000 på att dubbla sin standardavgift per månad och betala på halva tiden. Definitivt värt att fundera kring!

Allt går om man bara vill! Och jag vill vara fri!

Nu måste jag sova, borde gjort det för flera timmar sedan då jag ska upp 6:15 i morgon...
Godnatt!

Det rullar på!

Två dagars jobb nu. Sen ledig helg. Lite bio med vänner. Nästa vecka blir det lite spännande med jobbäventyr. Sen lite vanligt jobb. Julbord. Födelsedag. Sen en massa jul! Det rullar på!

Åhh

Försöker förstå.
Men jag gör det inte.
Har frågat, men blir inte klokare.
Får helt enkelt acceptera fakta och släppa det.

Fokus på mig och mina måsten/problem.

Ny vecka

Vaknade med huvudvärk.
Men vad gör det?
Jag har snålat så att jag kunde köpa en underbar jacka.
Och jag är under 91 kg igen.

Denna veckan är en vecka med mycket lite jobb.
Så en massa annat, som inte kostar en massa pengar, ska hittas på.

Det är dags för fredagsmys!

Kom hem strax efter 21. Körde 20 min Orbitreken.
Nu sitter jag är med två knäckebröd och ett glas vin.
Vilket fredagsmys.

Bara att tagga om! Jobb hela helgen.

Hur provade jag egentligen?

Jackan i L passade ju utmärkt.
Liiite tight i rumpan, men helt ok.
Ska prova en extra gång när jag kommer hem från jobbet, så jag är helt 100%.

Emma, jag vet. Det är dundermycket pengar...
Därför jag försöker komma på anledningar till att ångra mig.
Men det går nog inte nu, kommer aldrig hitta ett vettigt alternativ.


Jag har ett dilemma!

Jag köpte en jacka idag. Jag borde ha en storlek mindre så att den sitter perfekt upptill o är lagomlång i ärmen. Men då är den liite för tight i rumpen. Mamma säger att det är bättre att jag väljer den mindre och ser till att kämpa lite hårdare med träningen. Lämna tillbaka eller byta? Ska gå ner i morgon och prova den mindre. Men ahh! Har provat och känt på alla andra jackor som finns och inget känns rätt utom denna. Det handlar om 3000 kronor...Jag har bestämt mig. Jag går och provar. Går det inte alls så lämnar jag tillbaka så köper jag den på nätet när jag får resultat.

Nu blir det Orbitreken!

Dämpa sötsugetJag har hittat en lösning för att motverka sötsuget på kvällerna som fungerar på mig; ett glas vatten med lite vinäger i. Just nu är det Zeta Mango Balsamico, men det finns ju mängder av andra smaker.

Testa!

Snö, galna tanter och tacopaj

Idag har jag vart ledig. Men trots det blev det en tur till Ullared och Gekås. Aldrig slipper man den hålan. Vi shoppade loss, ja Ida i vart fall. Jag köpte bara att par bra att ha saker. Efter halva turen tog vi en fika på det nya fiket. Lång kö, men gott till mycket bra priser. Summa summarum gick min shopping på 160 kr plus fikan. Billigt! När jag kom hem har jag kört ett race på Orbitreken och lagat min goda mumsiga tacopaj. Spicade till det hela med att slänga i en burk röda linser för att få den lite matigare.

Nu sitter jag framför Äntligen Hemma.
Behöver få lite inspiration.
Få igång mitt skapande.
Måste göra något!

I morgon bär det av på jack-jakt.
Får se vad det resulterar i.

Motiverande

Jag har funnit ett program som motiverar mig. Men en person jag inte trodde att jag skulle tycka om på tv. Men. Pratar ju självklart om I form med Anna Anka. I senaste avsnittet är det med en tjej som ser precis ut som jag i kroppen. Både form, vikt och längd. Det får mig att tänka. Jag kämpar, och har gjort länge. Men har nog inte funnit rätt nyckel om för mig. Nu har jag tagit till mig lite nya intryck, får se om det hjälper mig ett steg i rätt riktning. Men jag är motiverad. Kan hon gå ner 18 kg på 8 veckor, så måste ju i vart fall jag kunna ta ett par. Jag ska! Det handlar om balans i livet, det är inte lätt...

Smida planer?

Jag vill så mycket nu, hitta på en massa...

 

Gå på bio – Harry Potter mm

Julmarknad på Tjolöholm 17-21 nov

Jul på Liseberg

Julklappshoppa i Göteborg m mamma/systrar


Någon som vill smida planer med mig?


En söndagskväll

Så fort jag sätter mig här vid datorn får jag ångest. Kanske bra? Mår bättre när den är stängd, icke kontaktbar. Hmm. Skumt. Hur som haver. Veckan har gått super och jag har gjort av med, hör och häpna, 87 kronor. Ni läste inte fel! Nu gapar dock kylen rätt tom, så på tisdag blir det ett besök till mataffären.

I morgon är det måndag. Då jobbar jag tidig dag och efter det blir det Gekås med Ida. Mys! Men innan jag åker hemifrån är det väg och mätning. Får se hur det går denna veckan...

Sopa under mattan

Lägenheten ser ut som stryk. Disk finns det lagom av. Kattleksaker utspridda i hela vardagsrummet. Men jag pallar inte. Inte just nu. För nu ska jag sova, det är ju jobb i morgon. Mina måsten får jag ta en annan dag. Precis som jag behöver göra med mina fönsterbräden, Ester har börjat hoppa upp på dem. Och den där tränings-maskins-orbitreken jag fick av mamma som hon fått av mormor ska in i vardagsrummet. Eller ja, låna heter det väl. Kombinera tv och motion är nog en vinstlott för mig.

Sov så gott mina vänner!

Digital-detox

Jag har bestämt mig!

Jag ska ha en digital-detox. Att ständigt vara uppkopplad, kontaktbar och inloggad börjar tära på mig. Vad hände med verkligenheten? Nu ska jag fokusera på mig själv, katterna, familjen och inte minst vännerna. För det är det som är livet! Får se hur det går...

Men jag försvinner ju inte härifrån, förhoppningsvis blir det bättre och mer substans.

På ostadiga ben

Sitter nu i soffan och njutar av Robinson. Helt slut i kroppen efter träningen. Underbart! Kanske blir det lätt att somna ikväll? Idag har det vart min lediga dag, min enda denna veckan. Så i morgon är det jobb igen. Under dagen har jag inte fått jättemycket gjort; fikat/tjötat med Lollo, diskat, lagat mat samt tränat. Sen kom mamma med en skoleverans också. Två par stövlar. Gillar!

Min sparvecka går utmärkt, har bara lagt ut 13 kronor på mjölk som jag tog med på fikan idag.

Jag är duktig!

Drömmar om kunskap

Sitter och kollar på Project Runway. Önskar att jag kunde inspireras av inget, sy och skapa något. Eller visst jag kan. Men inspirationen. Nej. Förr hade jag tänket och möjligheten att skapa. Behöver hitta tillbaka!

Veckans utmaningOch nu handlar det inte om mat, träning eller vikt.
Nix, nu ska jag istället hålla i plånboken. För vill jag ha den där dyra varma jackan så krävs en förändring. Spara. Förra veckan köpte jag, bortsett från Julias veterinärkostnad, bara mat. Mycket bra. Denna veckan ska jag försöka köpa ingenting. Mat har jag hemma. Frukt och grönt dock är ett undantag. Vi får se hur det går.

RSS 2.0