F*n!

Nu är jag på sånt där pisshumör som jag hamnar i emallanåt. Veckan har vart jobbig. Tuff på psyket. Och trist. Behöver lite ljus i mitt liv. Hade tankar på att ha en massa energi idag och få en massa saker gjorda, men så fort jag såg vädret försvann det hoppet. Dimmigt och grått. Inte ens en bra film att se på. En dag under en filt hade vart skönt. Samtidigt känner jag ett stort behov av att vara social. Få umgås. Sällskapa. Integrera med andra. Bli sedd.

Sömnpiller?

Ska bädda ner mig i sängen. Dricka en kopp varm mjölk med honung och kanel. Lyssna på Karlavagnen. Hoppas på att det botar min konstiga känsla i magen. Varför känner jag så här? Det finns ingen grund till det. Eller?

Är det ett skämt?

När jag har lite pengar igen, ja då måste gammel katten till veterinären igen(!). Inte är det njurarnas fel nu, nej nu är det är en böld i rumpestumpen. Infektion? Rivsår? Annat? Ingen aning. Men en sak vet jag, det kostar.

Små steg mot målet

Som ni kanske förstår så har jag tappat fäset lite. Eller nja, det var födelsedag och medlemskapet på VK gick ut. Veckorna som gått sen dess har ändå gått hyffsat. Jag ser en stor förändring på kroppen, musklerna och formerna syns på ett bättre sätt. Inser att jag nog åt för lite, dvs drog åt för hårt i förhållande till vad jag tränade. Så nu försöker jag klara mig på att träna och inte räkna kalorier. Men ändå göra bra val. Får se vart det leder. Lade till ett nytt mål på min lista, 88 cm i midjan. Ett riktmärke för risken för diabetes och hjärt/kärlsjukdomar.

Varje måndag morgon fyller jag i min träningsdagbok med veckans vikt och varannan veckas mått. Jag fyller även i kortsiktiga mål jag har. För att hålla upp min motivation och visa er vad jag kämpar mot så kommer jag här göra en mållista, som jag kommer bygga på efter hand som jag sätter upp dem.

(  ) Midja under 88 cm
(  ) BMI under 29
(  ) Komma i mina grå jeans från Gina
(  ) Under 90
(X) BMI under 30 - inte längre fetma!
(X) Komma i mina mörkblå skinny-jeans
(X) Startvikt: 93.4


Blush!

Nu sitter jag här ensam. Mitt helgsällskap Caroline åke precis hem. I fredags när hon kom lagade vi mat, drack vin och kollade Idol. Mysigt. Igår sov vi länge, åt god frukost och tog en promenad ner till stan i regnet. På eftermiddagen blev det hallon/mangopaj och SATC2.När kvällen kom gjorde vi oss i ordning, åt mat och spelade kort. Det kom över lite mer sällskap och vid 23 begav vi oss till Oskars. Någon drink gick ner, men det var pinsamt tråkigt där. Så vi drog oss till Cheers istället, mycket bättre. En trevlig kväll trots lite drama.

Förra veckan fick jag en fin kommentar, denna också.
Jag blir rörd och får mig en liten självförtroende boost.
Tack tjejer, ni vet vilka ni är!

Äntligen helg!

Då var det fredags kväll, och helg!
Kycklingen ligger i marinad, lägenheten är städad och snart kommer helgens sällskap.

Ha en bra fredag!

Här händer grejer!

Nu har jag städat, diskat och gått ut med soporna. Tänker nu bege mig till gymmet för att sedan dra direkt till Hajen och göra diverse matinköp. Bara man bestämmer sig så går det! Eller ja det är ju lättare när man har nåt att se framemot... för i morgon kommer bästaste Caroline från Ulricehamn hit direkt när jag kommer från jobbet. En tjejhelg!

Buuurrrrr!

Jag måste ha en dunjacka, kosta vad den kosta vill!
Jag tänker inte frysa som jag gjorde förra vintern.


Att ta tag i saker är inte alltid lätt

Jag vill så gärna rensa, städa, ordna i alla hörn och vrår. Men jag kommer inte till skott. Det tar emot. Skulle älska att ha ordning och reda. Snyggt och organiserat. Men hur mycket jag än vill så kommer jag inte igång. Kan börja, men slutar innan jag ens börjar då jag tidigare försökt och allt slutat i ett enda kaos. Tips på hur jag ska lyckas? Eller nåt annat? Behöver göra nåt åt saken. Åt tiden. Åt tristessen.

Upd: Nu har jag strykt dukar som legat lääääänge. Alltid nåt.

Kan inte varje dag se ut så här?

Upp tidigt. Jobba. Hemma vid 17. Kaffe och lite dator. Iväg till gymmet. Hem till kvällsmat framför tvn. Död. Sova. Tänk om det vore så här varje dag! Eller kanske inte varje, men varannan vecka.

Kommer sova gott

Idag har vart en bra dag. Lämnade tillbaka båda klänningarna, det ni, för jag insåg att jag inte kommer använda dem. Ovanligt för att vara jag! Bytte färg, från blå till grå, på klockan jag fick av bästaste tjejerna. Jag vet, jag är tråkig. Men som hon i butiken sa, den grå är ovanlig. Och den sitter grymt snyggt på min arm. Börjar vänja mig vid att ha den där. Har även hunnit med en kopp kaffe med Lollo.

Trevligt sällskap och en massa skratt



I lördags var det min årliga tjejmiddag då jag fyllt år. Innan gästerna anlände var det en hektisk eftermiddag, var precis klar med allt när första anlände. Började sen med drink och tilltugg och fortsatte sedan på tapasbuffé, vilket var väldans omtyckt. Fick fina presenter; Jetset-klocka, lite höstmys och ett hjärta att hänga i fönstret. Framåt 23 drog vi oss ner till Oscars. Vip-vip-ade in, drack goda drinkar och dansade. En trevlig kväll, som tyvärr slutade med glasflisa i fingret och en saknad cykel - inte min dock(!).

Mojitos, skratt, mat, presenter, vin, efterrätt och vänner - kan det bli bättre?

Uppskattning

Det är alltid trevligt att känna sig behövd, duktig och uppskattad. Idag har vart en sån dag på jobbet. En migrän som var på väg försvann efterhand och glömdes bort.

Samma men olika



Idag fick två klänningar följa med hem. Kunde inte bestämma vilken färg.
Tack för hjälpen Linda & Amanda!
299 kronor på H&M

Godmorgon!

Tog mig en liten sovmorgon idag, trots att jag ställde klockan på 08:30. Väcktes av katterna som lekta katt-och-råtta och sprang hejvilt över, under, ut och in i sovrummet. Idag är det planering och fix inför helgens alla festligheter. Börjar med att besök till affären för matinköp och sedan möta upp minstasyster för lite shopping. Lite hjälp med kläder ska bli skönt att få.

Vad hittar ni på idag?

Vad göra nu?

Mitt medlemskap på Viktklubb har gått ut. En sidan som hjälpt mig hålla koll på maten och ha kontakt med andra i samma situation finns nu inte till mitt förfogande. Såvida jag inte betalar igen. Men jag känner tveksamhet. Har vart medlem i runt 2 år, men ändå aldrig tagit mig 100% fram tlll mitt mål. Kanske är det fel sida för mig? Fel sätt? Kanske fokuserar jag för mycket, läs: för hårt, på maten? Jag ger det en vecka eller två att leva utan VK och se vart det leder. Antingen går jag tillbaka eller så får jag hitta ett alternativ.

Nytt i skåpen



Som ni kunde läsa i förra inlägget så var min shoppingtur i Götet smått förtvivlande. Kläder hittade jag inte, bortsett från en mössa på Topshop och ett Bite Me linne på Cubus. Så istället fick detta följa med mig hem. Sminket fyndade jag; pudret -20% på Kicks och Isadora-skuggpaletten -30% på Cubus. Flamingon och lykta gånger 2 , från Åhlens, ska få göra sällskap med mina parfymflaskor på min byrå i sovrummet.

Perfekt och oförstörbart...

Det är så det ska vara, så du vill ha ditt liv... Fuck it! Har provar mängder av kläder idag som borde passa mig, men icke. Sitter lite konstigt där, lite tight där. Varför kan det inte vara lätt att hitta kläder? Och vad är det för konstigt med alla storlekar i butikerna? Lite missnöjd med Zara, de hade det bästa utbudet av kläder idag, men jag vågar inte ens prova.

En hand om min hals klämmer allt för hårt... Blir så besviken. Jag kämpar på med träning och mat. Ja visst, jag faller dit emellanåt och misslyckas totalt vissa dagar. Men jag tar mig upp och fortsätter. Men vart har det lett mig? Ingenstans. Börjar bli trött på att inte få betalt för min möda. På nåt plan. Och det värsta av allt; jag tar ut min ilska på andra än mig själv.

Ja, jag citerar Kent.
Det är höst.
Skivorna spelas för fulla muggar här hemma från och med nu.
Som det gör när jag är inne i en sån period.

In i dimman

När jag gick upp i morse och matade katterna så ekade gammel kattens matburk tomt. Så efter frukost gav jag mig ut på en promenad till vetrinären för att inhandla lite ny. Det var, precis som de tidigare dagarna, en riktigt dimmig morgon. Såg runt 100 meter framför sig. Läskigt och härligt på samma gång. Skulle haft mig en ny påse på 2.5 kg, men det fanns ej. Så jag fick konka hem på en 5 kilos påse. Tungt, men bra träning. Totalt blev det en promenad på 60 minuter prick. Så runt 5-6 km blev det nog. En bra morgon!

Nu bär det av till jobbet!

I morgon - Göteborg

Fixat!

Tågbiljetter till Götet är nu bokat och betalt till tisdag. Nu blir det av! Ska upp och besöka min väns butik samt gå på lite shoppingjakt. Älskar att åka själv och bara strosa runt.

Någon som kan tipsa mig?



Nästa lördag ska jag ha min årliga tjejfest med middag och trevligt sällskap.
Ett problem, stort problem, jag behöver en outfit.
Klänning eller topp, men framför allt ett par nya skor.
Alla mina klackar åkte ju i soporna, och har bara mina sneakers nu.

Tips?!?!

Min födelsedag


Min födelsedag vart underbar. Började dagen med att baka bullar och städa. Pappa dök upp på förmiddagsfika och sedan åt vi lunch på stan. Jag fortsatte sen mot frisören, lite snabb shopping och tårtinköp. Vid 16-tiden dök resten av familjen plus Ida upp för lite tårtätande. Fick en massa fina presenter; Home-bokstäverna, en Braun-fön med difuser, betong-lotus-lyktor, liljor, en söt bok om katter och pengar. Avslutade dagen med att mums scones och dricka te.

I morse vaknade jag tidigt av ett sms, kunde inte somna om så jag gick upp. Tog mig en tur till Kvantum och när jag kom hem var det fika med farmor och farfar. Efter lunch dök Lollo upp och efter henne Linda. Så det har bara vart en massa fika. Fick även ett par presenter idag; assiett till min Blå blom-samling samt ett fint läderarmband.

Nu blir det Robinson på tv och lite planerande inför nästa helgs tjejfest!

Grattis på min dag!


Idag är det min dag, 24 år blir jag.

Kvällen för dagen

Nu ska jag bädda ner mig i sängen. Trött efter en slapp dag på jobbet. I morgon väntar massa trevligheter. Lyxfrukost, bullbak, fika, frisörbesök, snabbshopping, tårta och umgås med familjen. Kan ni kanske räkna ut vad det är för dag i morgon?

Veckans vikt


Vågen visade resultatet jag ville!
Inte mycket, men ett steg åt rätt håll.
90.5

Nu är det bara 0.5 kvar till den magiska 90-gränsen.

Veckoavslut

Film + Topp Hälsa + Marabou = Söndagsmys

Lördagsmys



Ikväll har det var mys framför film. Prince of Persia för att vara exakt. Äventyr, spänning och en gnutta kärlek. Perfekt för en lördagskväll! Att se Jake Gyllenhaal som tuff och muskulös hör inte till vanligheterna, men heller inte helt fel som ögongodis. Har även avnjutigt en god taco-squash-gratäng och lite vin. Nu väntar snart sängen, jobb imorn.

OMG!

En fredagkväll som denna. Kommer hem 21:15, gör kvällsmat och slänger sig i soffan. Inget på tv. Kollar på playkanalerna, nja. Ok, Kungarna på Tylösand, vi testar. Har ju sagt att aldrig se programmet efter att ha sett dem live i somras, men men. Nu när jag sett första avsnittet vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Eller skämmas. Att folk kan vara frikostiga och bjuda på sig själva är väl en sak. Men det finns lite gränser... Se fler avsnitt? Jag kan ju inte sluta titta nu.

Nu är hösten här



Det är kyligt ute, men jag gillar det! Även oktober är här, en månad jag gillar. Kanske för att jag fyller år? Eller för att det är en månad där det händer mycket? Det ska hinnas med frisörbesök, tårtkalas i flertal, den årliga tjejmiddagen, höst-shopping-mys, kvatlitets-helg-med-vän som jag inte träffat på länge och en massa annat kul. En spännande månad helt enkelt!

RSS 2.0