Sökes: Massör

Ojoj, ryggen är lika sten som en lyktstolpe. Ont. Dessa hektiska dagar i kassan satte sig sina spår. Men vad gör det, jag klagar inte. Har faktiskt vart kul! Men lite massage hade inte vart fel. Kanske dags att boka in pappas julklapp som ännu inte använts. Sen blir det att träna upp bålen framöver. Mage och rygg är viktiga delar som ska bära upp hela kroppen, hela livet.

Nu har jag jobbat sen i tisdags. Blir i morgon också, sen ledig söndag. Skönt! Passa på att hitta på nåt på lördagkväll då kanske? Japp. Får kolla runt vad andra hittar på.

Nu drar Julia i mig. Eller hon rättare springer runt som en tok och skriker. Så jag får väl bädda ner mig i sängen och kela med henne och kolla på någon serie.

Natti natt!

Sjuk?

Har haft ont i halsen hela vecka. Misstänkte halsfluss, men vill egentligen inte tänka tanken. Idag började jag få ont i fingrar och leder. Nu fryser jag. Sjukdom på gång? Hoppas inte, för det har jag inte tid med. Eller råd med heller för den delen.
Kan ju bero på att jag börjat jobba igen...

Matmissbruk

Eftersom jag inte har någon tv så får jag för tillfället ägna mig åt dvd-boxar och fria program på nätet. Igår fann jag en ny favorit, som kanske kan hjälpa mig ta reda på mina problem och övervinna dem. Serien heter Vi äter oss till döds. Groteskt namn ja, men det är ju sant! Första programmet handlade om gastronomiska operationer. Aldrig något jag tänkas ta till, men det var tänkvärt och jag förstår dem som verkligen behöver det. Programmet jag såg idag handlade dock om en annan sak, som är mig närmare, nämligen matmissbruk. Hur stress och press sätter spår, speciellt i oss kvinnor. Maten blir en tröst, en drog. Man äter normalt utåt, när man äter med andra och när andra ser på. Men när kvällen, ensamheten och otryggheten faller på, då åker godis eller annat fram. För att helt enkelt dämpa ångest och frustration.

"Att ljuga, smussla och smygäta ..."

Jag vet precis hur det är. Man ser på mig när jag mått dåligt. Vikten ökar, men utan anledning. Nej jag ska vara ärlig nu och säga: nej det är då inte sant! Ja, visst en del beror på avsaknaden av träningen. Klart man lägger på sig igen om man tränat hårt och slutar. Men det stora problemet är avsaknaden av kontroll när det gäller mat. Jag har oftast kontroll. Men ibland slinter jag. Hamnar helt fel. Mums för mackor och chips. Men man måste se upp, för de skapar ett sådant sug för mer.

Genom att medge att jag har problem med maten så är jag ett steg framåt och rätt håll. Det är alltid något. Ett litet steg framåt, är alltid ett steg framåt. Det jag vet som fungerar på mig är att skriva upp vad jag äter. Det ger mig kontroll. Oavsett om det är nyttigt eller ej, det ska stå på pappret. Genom att göra detta gör jag medvetet bättre val. För visst är det roligare att skriva upp en mumsig hemlagad paj än en pizza?

Jag tröståt i högstadiet.
Jag tröståt i gymnasiet.
Jag tröståt när jag flyttade till Borås.
Jag tröståt när jag var ensam i lägenheten.
Jag tröståt när jag var tvungen att flytta hem.
Jag tröståt när det var problem i familjen.
Jag tröstäter för att jag känner mig ensam....


Men jag är inte ensam! Jag vet. Familj och vänner. Arbete och träning. Ok, träningen har jag inte kommit igång på än, men så fort halsvärken är borta så är det 100% som gäller.


Hjälp mig hålla ett leende på läpparna och ni hjälper mig mängder!

Tillbaka på jobbet

Då var man tillbaka efter två veckors semester. Men det är faktiskt skönt. Visst lite segt i kroppen, men det behövs lite vardag nu känner jag. Dags att ta tag i livet igen. Träna. Laga nyttig mat. Njuta av ledigheterna. Har dock åkt på halsont, så inget tränande just nu. Dumma hals! Men med lite tålamod så kan jag väl träna om ett par dar. För det är väl ingen bråska att komma tillbaka till "mitt jag" som jag var i mars? Tjejen med god kondition och ett stort självförtroende?



Jo det är det! Jag vill ha det tillbaka! Nu blir det till att jobba hårt... hihi.

Ups & Downs

Veckan har varit som en berg-o-dal-bana. Har mått super samtidigt som det vart botten. Av olika anledningar, vissa av er vet. Men men. Har fått mycket gjort sen sist jag skrev i allafall.

I torsdags var det som sagt Schlager på Sociten. Kvällen till ära var det Johan Becker som var gästartist. Trevligt! Vi började hur som helst här hemma hos mig med förfest. Ida var tidig och lagade en utsökt måltid i form av citronpotatis och kotletter. Mums! Sen kom Julia, Madde, Linnea, David samt Mikael. Vi tjötade, drack goda drinkar och körde ett drickaspel. Sedan begav vi oss till stan. Då vi har den vanliga oturen så började det ju regna, men vad gör det? Ner kom vi i hur som helst. Inne på Sociten kom jag fram till att vi hörde till dem yngre, men det är ju bara trevligt! Efter lite god dricka, mycket dans och trevligt umgänge så blev det hemgång. Katastrof slutade det hela i. Tänker inte dra den historien här.


Judas, Bobby & Maddah


Ida, Mikael & David


Johan Becker

I fredags var jag riktigt seg. Låg i sängen i princip hela dagen. Framåt kvällningen bokade jag och Ida biljetter till Harry Potter bion. Så där befann vi oss klockan 20.30. Vilken film! Ser fram emot kommande helt klart. Efter bion mötte vi upp lite folk som vi satt och tjötade med fram till midnatt. Sedan var det sängen som gällde.



Igår vaknade jag inte förrän runt 11 tiden. Så det var bara att ta på sig, ta sig till stan för att gå till Systemet (igen!) för att inhandla kvällens dricka. Sen var det vidare för att tanka bilen samt fixa lunch. Väl hemma igen var det duschen som gällde. Bara att fixa sig för att sedan köra vidare hem till Mamma för att lämna bil och säga hej. Vid 17.45 hämtade Ida mig och vi begav oss till Galtabäck där vi var bjudna på 25-års fest för bland andra Emelie och Nilla. En kväll fylld med nya människor, mat, dricka och annat skoj. Vi stannade till strax innan 01.00 då vi begav oss till stan. Mötte upp Lollo & Stoffe på Cheers & Beers. De drog sedan med mig på nattamat. Sedan dags att traska hemåt. Eller ja till nästa anhallt.

Idag, söndag, låg jag och sov till 11.30. Eller ja tog mig ju hemåt vid 9 och somnade om. Satt i soffan fram till 16-tiden då jag tyckte det var dags för en dusch. Mötte sedan upp Madde, Julia, Axel, Ullrika & Mattias för att kolla på Schtunk. Den årliga clownteatern. Mycket skoj! Sen åt vi kvällsmat i Hamnkiosken. Och nu sitter jag här.

I morgon blir att komma upp i tid. Ska dels ha gäster runt 11, så jag måste till affären innan dess. Och dels så måste man ju vänja sig vid tidiga morgonar igen då jag börjar jobba på tisdag igen.

Nu blir det lite fler OTH-avsnitt!

Godmorgon!

Idag vaknade jag utvilad klockan 9. Första gången på lääänge! Nu ska jag plocka upp resten av sakerna jag köpte igår. Sen måste jag en sväng till Systemet, mataffären och Blomsterlandet. Sen blir det slappardag innan det är dags att svira om för kvällens schlager på Sociten!

Nybäddat i sängen

Ska snart krypa ner i min säng. Är grymt trött efter gårdagens bravader och den dåliga sömnen. Igår var jag och Julia på Måndagsklubben på Oscars. Vilken kväll! Har inte dansat så mycket på evigheter. Härligt. En massa hiphop då Petter och DJ Mac var där. Snyggare DJ får man man leta efter, min åsikt. Det vart helt klart en helcrazy kväll. Men som sagt så kul har jag inte haft på länge. Tack Julia!


Idag har jag umgåtts med Linda i 12 h. Vi har ätit frukost, lunch, kvällsmat. Bakat. Handlat mat. Skvallrat. Och tittat på tv. Trevligt!

Nu är jag så trött så att jag snart stupar i sängen!

Nattinatt!

Godmorgon!?

Nej det är inte en godmorgon! Jag vägrade vakna till klockan. Så trött. Sen tappar jag smink i golvet som går i tusen bitar. Grrrr. Men allt detta ska nog allt glömmas av då jag och Ida ska till Ullared och ut på utflyckt. Finns nog andra bekymmer då kan jag tro.

Nu ska jag bara dricka upp kaffet, sen sticker jag!

Nattliga memoarer

Jag borde sova för längesedan. Men kan inte. Är inte trött. Och huvudet bara spinner. Varför kan man aldrig sluta fundera? Det "är bara att sluta". Nej det är det inte. Hur lite/mycket jag än vill tänka eller inte tänka så gör jag det ändå. Och det vet jag att jag inte är ensam om.

Tänker på allt. Hur bra jag mår. Hur dåligt jag mår. Vilken lyx jag har. Men också avsaknaden av så mycket.

I morgon är det dags för mig att ta mig i kragen. Bli den starka person som jag faktiskt var för ett par månader sedan. Hon som älskade livet. Vågade sig på nya saker. Som älskade att träna. Och som faktiskt såg strålande ut. Den mentala bilden av en själv gör underverk.

Jag ska allt finna den sanna livsgnistan igen, och våga leva livet!

Nu är det sängen för mitt nuvarande jag. I morgon vaknar jag upp med nya ögon och nytt sinne mot världen där ute!

Godnatt!

Filmkväll

I min ensamhet sitter jag här och kollar på film. Lite skönt samtidigt som jag tycker det är tråkigt. Sitta ensam och kolla film? Hmm, finns det nåt tråkigare? Nej, sällskap hade suttit fint.

*suck*

Att sova för länge är inte bra

Jag har kommit in i en ovana. Att sova till klockan 12. Inte bra. Är ju helt slut hela dagen sen. Igår vaknade jag ju inte till liv förrän runt 19 tiden. Så det får bli ändringar framöver. Annars kommer jag aldrig orka ta mig till jobbet nästa veckan. Hemska tanke. Att jobba alltså.

Gårdagen vart mycket trevlig. Jag och Ida började med några drinkar här hemma hos mig. Sedan gick vi neråt stan framåt 23. Fastnade lite på vägen och hälsade på folk. Tog oss förbi bilparaden och ner mot Bodegan. Där tog vi först en öl och sen kollade på alla galna människor. Grym musik vart det! Vi stannade inte så länge, utan gick uppåt stan igen. Fastnade vid att kolla på bilarna ett tag, till hungern kom på oss. Gick till Campino och åt, satt och tjötade med Markbor. Tills vi började gå hemåt. En trevligt kväll!

Idag är jag bara seg. Gick upp för en timme sedan, man har inte gjort många knop. Tänkte att jag ska ta 13.30 bussen ut till Södra Näs. Hälsa på Pappa och hämta Mammas bil. Vad ska man annars hitta på idag? Orkar inte sitta hemma och slöa, för då kommer ja definitvt vara död ikväll.

Kanske minigolf? Ett bad, för vädret hindrar ju inte från att bada? Om molnen kan tänka sig försvinna, kanske en picknick? Nåt måste jag göra. Får se helt enkelt vad som händer och vem/vilka som är på humör för att hitta på nåt.

Nu dags att ta på mig och gå mot bussen!

Svira på stan

Igår var jag ju som sagt ute med Julia. Kul, kul. Görs gärna om snart igen. Vi var först här och åt enkel kvällsmat. Satt på balkongen och tjötade. Sen gick vi ner till stan. Hamnade först på Bodegan sen på Cheers. Vid ett snåret så bestämde vi oss för att gå till Torggrillen och äta. Fullt med ungdomar, våldsbenägna killar och annat folk. Men mat fick vi i oss iallafall. Vi tog oss hemåt. Men där var inte kvällen slut, vilket kan läsas i förra inlägget.

I morse, eller jag morse, gick jag upp klockan 12. Hade utan problem kunnat sova flera timmar till. Men var tvungen att ta tag i mig själv. Har dock inte fått så mycket gjort. Bara tittat på film i prinicp. Så nu behöver jag gaska upp mig och fixa mig för kvällens utgång. Lite seg just nu. Men får väl sminka mig, fixa lite mat och knäcka en cider. Eller varför inte ett glas rosé?

Inte bara matte som är kelsjuk...

... utan också kissen. Hade besök. Vaknade till, såg Julia ligga på kudden brevid dennes huvud. Sweet. Sedan fjäskades det också genom att puffa på armarna.

Snäll katt jag har!

Lite vila...

... innan det är dags för att börja kvällen. Tänkte försöka hitta något program att kolla på. Sen är det dags för duschen. Runt 6-tiden dyker Julia upp. Först äta här, sen ut på äventyr på stan. Ska bli spännande.

Och det är inte Julia som på bilden, utan grannen och kollegan Julia!


Underbara Varberg!

Igår var ännu en dag då jag tog tillvara på Varberg. Och denna gång med ett leende. Tack Julia!

Dagen började med en brunch på stan tillsammans med Jenny. Får passa på att träffa henne de gånger hon är hemma och vänder. Det var mysigt. Sen vidare till U-mottagningen för nytt recept. Fick ett år, så nu slipper jag gå dit på lääänge. Skönt. När jag kom hem ringde pappa. Jag hade bett han komma och hjälpa mig med min router. Så han kom, men hjälpte mig behövdes inte, löste det helt själv. Var bara en kabel som behövdes. Så nu har jag äntligen trådlöst i lägenheten. Efter kaffe och pappa gått så låg jag och degade i soffan. Blev så förslappad att jag drog mig i kragen och tog på mig promenadkläder. För nu skulle det knatas för att komma ifatt och förbi kollegorna. Och som jag gick!

Får se m ni hänger med på detta:
Brunnsberg - Hagaskolan - Skansgatan - Påskberget - Sörse - Apelviksbacken - Kåsa - Strandpromenaden - Runt fästningen - Ut på piren - Hamnen - Biblioteket - Brunnsberg

Totalt blev detta 90 min promenad, vilade dock en stund vid Kåsa för att njuta av utsikten. 9 km. Ca 10000 steg. Så totalt blev det 22699 steg + 20 min cykel igår. Gott!

När jag kom hem fick jag sms av Linda som vill hitta på nåt. Så vi bestämde oss för att ta en öl. Så det var bara att hoppa in i duschen och fräscha upp sig igen. Blev en liten "krogrunda" då vi tog en öl på Bodegan och en på Cheers. Tack för en trevlig afton!

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Ska umgås med Julia, när vet jag inte, men hon hör väl av sig. Sen ska jag även till Mattias ikväll för att kolla på cruisingen. Kanske ska packa min väska och bege mig till Damernas?


Att njuta

Idag var jag på Damernas med Linda sent på eftermiddagen för att ta ett dopp. Efter att vi legat där en stund så bestämde vi oss för att dra oss hemåt. Men när jag stod där vid cykeln så blev jag sugen på att åka hem till Södra Näs. Så jag tog cykeln och trampade strandpromenaden. Härligt. Var förbi både Farmor & Farfar, Mamma och Pappa. Sen tillbaka strandpromenaden.
För första gången som jag kan minnas så njuter jag verkligen av Varberg. Det var så härligt att bara glida fram. Titta på havet och bara njuta av utsikten. Det hela stäms ner när ensamhetskänslan kommer ifatt mig. Runt strandpromenaden sitter par, grupper av vänner. Grillar, äter picknick, njuter av sällskapet.
Mitt liv har äntligen börjat ordna upp sig. Jag har min lägenhet, mitt jobb, mina älskade vänner. Men jag har ett tomrum. Något som jag aldrig på riktigt upplevt. Men en dag är det min tur....

Gårdagen


Så här såg min och Lindas eftermiddag/kväll ut igår. Mysigt och underbar utsikt.

Jag gjorde det!


Ska jag?


Har ett bra tag suktat efter denna hårfärg. Och när jag var på Gekås igår slog jag till på en förpackning. Nu står jag dock och tvekar. Ska jag? Ska jag inte? Behöver förändring. Men vet hur svårt det är att få ur sen. Är visserligen en intensivtoning så den dämpar ju sig. Men rött är omöjligt att få bort. Men jag vill så gärna. Hjälp!

Vart tog den vägen?

Livsgnistan. Orken. Semesterkänslan. Rann den av min nu i samband med regnet? Ja det känns så. Nu hade jag bara velat ha en soffa och en varm famn att krypa upp i. Jag har inget av det. Soffan får jag imorgon. Men när är det min tur att få en kram, en kram som betyder något...

Dags att dra på lite smink och åka till Gekås med Martina. Det kanske livar upp...

Fann en bild på en kväll för någon vecka sedan. Då mådde jag bra. Hade en härlig livsgnista och trivdes med mig själv. Låt mig hitta tillbaka dit, fort!


Dags att ta på partyhatten!

Idag är det dags för inflyttningsfest. Jag har då ingen riktig koll på vilka som kommer och inte. Men I don't give a damn. Jag ska ha trevligt och en oförglömlig kväll i lyan med mina vänner. Nu är det dags för en powernap sen dusch!

Ha en underbar kväll!

Välkommen hem till mig!

Nu är jag äntligen bosatt på Granvägen 42. Det är dock lite ensamt, så kom gärna förbi och hälsa på. Nu vidare för att kolla baklongmöbler.

RSS 2.0