Den mentala väggenTidigare ikväll tog jag mig ut på en löptur, idag fick det bli min normalt promenadrunda. En härlig runda med mycket sevärt och en del uppförslutning. Dock kändes det hela väldigt tungt. Kanske är det sen i lördags, eller bara en mental blockering. Tydligast var det när jag sprang förbi Hagaskolan på vägen hem. Benen vägrade lyssna, som om någon hällt bly i skorna. Obehagligt. Trots denna konstiga känsla så tog jag mig runt de 5.67 km på 35:18 min. Inte fy skam det inte!

Tagga dubbelpass!

Väskan är packad och jag ombytt.
Nu blir det 55 min spinning följt av 55 min yoga.

Yeay!

Midnattsloppet'11

I lördags var det, som jag nämnt tidigare, Midnattsloppet uppe i Göteborg. Tillsammans med mamma och syskon var jag där och genomförde årets stora prestation, att springa 10 km. Dagen började med en lång sovmorgon och en ordentlig pastauppladdning till lunch innan vi tog bilen upp till storstan. Väl framme gick vi till Stadium-butiken för att hämta ut våra tröjor och tidtagningschip. Jag passade även på att köpa mig nya inomhusskor då de hade 20% rabatt för medlemmar. Vi fortsatte sedan en tur på stan och slog oss efter ett par timmar ner på ett riktigt mysigt Espresso House för kaffe och kaka.

När kvällen närmade sig gick vi till en italiensk restaurang, Pasta+, precis vid Hedens parkering för lite kvällsmat. Kan varmt rekommendera stället! Mycket god pasta slank ner tillsammans med ett stort glas vatten. Nu måste väl kroppen ändå vara redo för utmaningen?

Efter att ha gått tillbaka till bilen för ombyte till träningskläderna hängde vi på tävlingsområdet på Heden där flertalet sponsorers var samt SATC som visade lite nya pass. Trots att det hela tiden regnade var humöret på topp! Sakta men säkert började klockan närma sig 22:00 och startdags. Trodde vi! Det hela blev uppskjutet sisådär 30 min, så det blev en lång uppvärmning för att hålla kroppen förberedd. Och ju mer klockan tickade desto nervösare blev jag, tänk om jag inte skulle ta mig runt?


Så gick startskottet! Fötterna började röra sig och kroppen följde med. Flöt på riktigt bra! Det var en massa kringelikrokar på stadens gator. Fram och tillbaka, sväng åt höger, sväng åt vänster. Brant upp för och långa nedförsbackar. En riktigt trevlig bana! För att hela tiden veta hur det låg till med hastigheten så hade jag full kontroll på klockan vid varje kilometermarkering. Och någonstans i höjd med Kungsgatan hade vi 5 km-markering och halvtidsmätning. Min klocka stod då på cirka 32 min och jag kände att jag kunde fortsätta hålla samma tempo en bra stund till. Kullerstenen fortsatte, ännu fler skarpa svängar. En massa lera. Tillbaka till kullersten och asfalt. När det är 2 km kvar närmar sig Avenyn, den långa svagt lutande uppförsbacken som många fasar. Men jag sprang på, riktigt bra tycker jag. Kanske lite väl hårt? För när jag kommer längst upp innan vi ska svänga vänster så kände jag att jag nästan höll på att stupa, men ge upp när det är 750 m kvar kan man ju inte göra. Så positivt tänkande! Sen var det bara den geggiga målsträckan kvar, och jag ökade farten. Sprang förbi flertalet löpare och in i mål. Äntligen klart!

Jag gick i mål på den helt fenomenala tiden 63:58 min.

Efter en banan, powerbar och lite vätska gick jag tillbaka mot bilen. Eller halvsprang, för mina ben höll på att krampa om jag försökte gå. Kände mig faktiskt riktigt pigg, adrenalinkick? Lite stretch och ombyte sen hem till en varm dusch.

Igår var benen lite trötta, så tog dem på en cykeltur ut till Södra Näs för lite lunch och fika. Idag är de mest stela, framsida lår spänner fint när jag ska sätta eller ställa mig. Så ikväll för det bli lite träning för att mjuka upp musklerna igen!

Måndagsvägning


Efter en vecka med mycket lite träning och kolhydratsladdning inför loppet som var i lördags så har det inte hänt alltför mycket på vågen. Men allt minus är ju ändå ett minus! Nu kämpar jag vidare...

Vikt: 91.2 (-0.4)
BMI: 29.8 (-0.1)

Midja: 84 (0)
Höft: 116 (-0.5)
Lår v: 67 (-0.5)
Lår h: 67.5 (-0.5)
Byst: 100 (0)
Arm v: 30 (0)
Arm h: 29.5 (-1.5)

Skiter i förkylningen!

Efter en vecka utan träning, och en otrolig abstinens, så tog jag mig ut i spåret. Blev två varv på slingan här på Brunnsberg. Gillar den inte, men det fick duga. Så totalt 2.8 km på 17:31 min. Får vara nöjd med tanke på omständigheterna.

Försöker ladda för Midnattsloppet på lördag...

Dags för en makeover!Ikväll är det dags att besöka frisören C i Göteborg igen, mitt andra besök! Är ca tre månader sedan jag klippte mig sist så det har hunnit växa till sig en bra bit. Får jag själv bestämma så blir det att fortsätta spara på längden och få till en jämnare frisyr, men ändå klippa av det till en nyckelbenspage och färga i en naturlig höstig färg. Typ som Jennifer Aniston på bilden. Men vem vet, kanske kommer jag därifrån med nåt mer hypat än den rockiga och champangerosa frisyren jag fick sist? Det återstår att se. Vad tror ni? Och vad är ni sugna på att göra med håret nu när höstan närmar sig?


Citerar...

”Det är viktigt att de tankar och känslor du har om dig själv är likvärdiga med hur du tänker och känner inför en riktigt god vän. Samma respekt och kärlek du hyser för en vän behöver du ha inför dig själv.”

Så här skriver Mia Törnblom i en krönika att allt som oftast säger till sina klienter. Och det är så sant! Men det är inte alltid lätt...


Måndagsvägning


Återigen har jag hamnat i en ond cirkel. Dålig karaktär. En kombination av semester, jobbstart och grym förkylning har satt sina spår. Men som vanligt så tänker jag bara kämpa vidare, så för att få koll på maten igen blir det att återregistrera kontot på Viktklubb.se. Det är 6 veckor till födelsedag, let's go!

Vikt: 91.6
BMI: 29.9

Midja: 84
Höft: 116.5
Lår v: 67.5
Lår h: 68
Byst: 100
Arm v: 30
Arm h: 31

Snörvel

Förkylningen sitter i, nästan sämre. Dundertäpt! Knaprar Panodil och Bisolvon i hopp om att det ska släppa.

Träna, vill ju träna...

Jag hinner inte det här...

Jag hinner verkligen inte ha ont i halsen nu... Jag har ett lopp nästa lördag att träna upp mig till och jag vill vara igång varje dag. Men att vakna upp med ett halsont som jag inte vet vad jag ska göra med, då blir jag bara deppig. Jag har inga problem med att träna när jag är förkyld, men så fort jag har ont i halsen då tar jag ett steg tillbaka. För att träna med halsont kan vara skadligt, och extremt farligt i vissa fall. Så nu har jag vaknat två morgonar med tanken på att ta en tur på slingan men fått avstå pga min hals. Suck!

Nu blir det vitaminladdning så jag blir frisk!

SpinRock

Nja, ett spinningpass med rocktema om inte annat är i vart fall avklarat idag. Och välbehövligt var det också! Har ju vart träningsfri i fem dagar nu när jag var iväg, så lite spring i benen hade det börjat bli. Har även fått in en promenad med en vän på förmiddagen, så en bra dag! Mindre bra kanske det där glaset rödvin jag drack på Popquizen direkt efter spinningen, men äsch! Måste ju skåla för det trevliga semester som vart och den stundande hösten som är på ingång.

Har tyvärr inte kommit någonstans i mitt planerade som jag tänkt, utan det får bli att ordna det under dagarna som återstår av denna veckan. För just nu har jag en klump i magen och mycket i huvudet. Trodde först att det hade med att gå tillbaka till jobbet i morgon, men nej det tror jag inte för dit har jag ju längtat. Nej, det är nog något annat. Jag får helt enkelt sova på saken och se om jag blir nåt klokare... och ladda upp för ett löppass i morgon förmiddag!

Sov så gott kära ni!

Hemma i eget bo!

Igårkväll var jag hemma igen. Skönt! Alltid lika härligt att komma hem, både till lägenhet och katterna.

Idag är sista semesterdagen och det är grått och regnigt ute. Så ska spendera dagen med att fundera ut hur jag ska lägga upp den närmsta tiden med träning och mat... återkommer ikväll!

Minisemester i huvudstaden!Nu sticker jag till huvudstaden för en minisemester, vi hörs när jag kommit hem igen!
Tills dess, ha det så bra mina kära läsare!

Nöjd!

Nu känner jag mig allt duktig. Igår var jag på bodybalance och sen blev det vardagsmotion då jag cyklade ut till mamma på Södra Näs för lite avskedsmiddag för systeryster som flyttar till huvudstaden snart och börjar gymnasiet. Avslutade dock kvällen med några öl, men äsch!

Idag väcktes jag av ett sms vid 09:30 som sa att det var sol ute. Så snabbt som sjutton åkte jag ner till Damernas och spenderade några timmar där. För att väga upp min lata dag så blev det en tur i Påskbergsskogen. Hihi. Idag gick det faktiskt lite bättre, 5 km på 30:22 min. Jag är nöjd! Dessutom tvingade jag mig själv att springa ett av varven åt, enligt mig, fel håll. Det var en upplevelse det, får nog göra det oftare.

Kommer förstöra dagens träning med en massa öl ikväll, men jag är värd det!
Snart är mina öl slut här hemma, så sen blir det inga mer högkolhydrathaltiga drycker...
Men har man semester så har man.

Lunchtips!


Tänkte tipsa på två bra snabba smidiga luncher. Den första är en helt vanlig omelett, går att variera i en oändlighet om man bara har fantasi. Jag körde en enkel med lite färsk persilja på. Den andra lunchen är en kolhydratsfri fläskpannkaka. Idag hade jag lingonsylt till, en del socker i det ja, men det är farmors så den är inte så farlig. Ska lägga upp receptet åt er senare!

Beroendeframkallande...

När jag väl kommit igång med träningen blir jag beroende. Får jag inte röra på mig varje dag så blir jag stirrig. Igår var det först vardagsmotion genom att cykla ut till Södra Näs och tillbaka för att hälsa på pappa mfl. Sen när jag kom hem så bytte jag direkt om till löpkläder och cyklade till Påskbergsskogen. Blev en runda på 3.5 km på 21:22 min. Träningen var mest för att skaka ur det sega ur benen efter två dagar med dubbelpass, men också för att få fart på förbränningen.

För jag vill komma i en snygg klänning till min 25-års dag.
Och till dopet en vecka därefter, jag ska bli gudmor!

Vad gör man när magen kurrar?

Och man redan har ätit kvällsmat? Jo man tar sig en härlig kvällspromenad! Jag gick den vanliga rundan bort via Hagaskolan, Påskbergsskolan, Ankaret och vidare runt Fästningen. Det blir en tur på nästintill pricka 5.4 km, på tiden 51:57 min var det bra tempo också. Underbart!


Behöver jag säga att jag älskar Varberg?

Hård start?

Var iväg på ett Zumba-pass imorse. Ont lite här och var. Insåg att det var mitt tredje träningspass på 20 timmar. Kanske lite väl hård start? Men äsch! Kroppen mår gott nu. Har hunnit med att lapa en timmes sol också, så nu har jag hela sena eftermiddagen och kvällen till att göra vad jag vill. En promenad kanske?

Envishet

Jag bet ihop. Tog mig runt tre varv på Påskbergsslingan, dvs 7.5 km. På vettig tid också, 48:18. Blir jag bara envisare och biter ihop bättre så kan jag nog banne mig ta milen på timmen. För det ska jag!

Tänker komplettera dagens löpning med ett yogapass ikväll, perfekt kombo!

Måndagsvägning


Eftersom jag släppte tyglarna helt när jag gick på semester så har det satt sina spår på kroppen. Potatis, pasta, glass, bröd och en herrans massa öl. Ja ett stort plus på vågen sen förra rapporteringen med andra ord. Men nu kör vi nystart, målet är min födelsedag om två månader!

Vikt: 90.1
BMI: 29.4

Midja: 83
Höft: 117
Lår v: 67
Lår h: 66.5
Byst: 97
Arm v: 30
Arm h: 31

I ett sommarregn...Igår var jag ute på min första löprunda på ett bra tag, ligger lite efter i träningen då det är Midnattsloppet om bara tre veckor. Och då ska jag klara springa en mil! Jag som hade målet att göra det under timmen får nog tänka om och vara nöjd om jag bara tar mig runt. Men jag ger inte upp än, det är ju som sagt tre veckor kvar.

Som sagt var ute och sprang igår. Och självklart på Påskbergsslingan, det bästa rundan i stan om jag får välja. Regnet hängde i luften redan innan jag tog mig ut och när jag sprungit halvvägs började ösregnet. Så istället för de planerade 7,5 kilometrarna blev det bara 5. Sen cyklade jag hem i det härliga sommarregnet!

5 km på 32:26 min

Det vart väl ingen höjdar tid, men med tanke på omstädigheterna och att jag inte sprungit på ett tag så är jag nöjd!

Tre veckors semester och jag har tappat fattningen...

Jag har nu haft tre veckors semester, en ännu länge semester härifrån. Tankarna har snurrat kring att faktiskt lägga ner helt, för min motivation att skriva var borta. Vad är det jag vill med bloggen och vad får mig att vilja fortsätta?

Så jag har bestämt mig! Jag tänker fortsätta, men det kommer bli nischat in på det som jag betraktar som min hobby; träning och hälsa. Jakten på det bättre jag:et och en mer hälsosam livsstil. Bort med personliga djupa inlägg, in med motion, mat och personlig utveckling!

Det är väl för femhudrade gången som jag skriver ett sånt här inlägg.
Men nu ska jag allt försöka!


Dags att hitta tillbaka till disciplinen och ta upp jakten igen!


RSS 2.0