Men varför?

Somnade med huvudvärk igår. Vaknade ständigt under natten med huvudvärk. Och den är fortfarande inte borta. Inga tabletter hjälper. Morr! Måste ju dock gå till jobbet, med huvudvärk. Bara den är över till i eftermiddag.

Tack för dagens tidning!

Ibland dimper det ner en HallandsNyheter på morgornarna trots att jag inte prenumererar på den. Och idag är jag mycket tacksam för detta. För bland annonserna finns något som tilltalar mig, mycket! Ett jobb. Så sök, sök, sök! Ska börja från scratch denna gången med mitt CV tror jag. Vad ska jag skriva?

Första besöket

Idag har jag vart ledig. Och dagen började med det första besöket på gymmet. Härligt! Nu gäller det att se till att gå dit regelbundet. Men det ska nog gå fint.
I övrigt har jag inte gjort så mycket. Fick tvättat en del, sen hälsat på mamma och pappa. Och till slut handlat mat. Så nu är kylen fyld med läckerheter igen.

Vad händer imorgon?

Gymkort - köpt!



Då var det dags att komma igång med träningen på allvar. För dagarna går och mina mål närmar sig. Denna gången är det gymkort på Friskis & Svettis som gäller. För då jag bara ska ha gym så kände jag att här trivs jag bäst. Lyckades få in en introduktion med instruktör redan på söndag, trots att det är ca 4 veckors väntetid. Och det ska jag utnyttja till fullo!
Nu kör vi!

100 dagar

Om 100 dagar Linda, då sitter vi på flyget halvvägs framme i Turkiet.
Nu börjar det närma sig!


TGIF!

Åh det är fredag!
Bara dagens jobb kvar, sen ledig helg! Wiiihaa!
I morgon är det mycket som står på schemat.
En sväng på stan.
Snabb-städa.
Handla mat.
Förberda allt för kvällen.

Klockan 19 är 5 underbar tjejer hitbjudna på tjejfest som jag och Ida fixat!


Mina två favorit busfrön!

Svårt att sova?

Äntligen är jag av med mina sömnproblem. Det senaste halvåret har jag haft svårt att somna i tid och att ta mig ur sängen på morgornarna. Men nu, sen jag bytt matvanor, har jag somnat strax efter 23 och vaknat mellan 7 och 8. Läste mig till att det är många som märkt av den skillnaden sen de började med LCHF. En god sömn tackar man ju inte nej till direkt!

Ledig Onsdag

Mitt i veckan ledig, underbart!
Ska dock få en hel del saker gjorda idag.

(X) Städa
(X) Sätta upp nya gardiner i köket - bild kommer!
(  ) Tvätta en maskin tvätt
(X) Köpa vårblommor

Men det roligaste av allt, planera lite Tjejmilen med mamma och systrarna!
Men först det tråkiga...

Årets stora utmaning


Nu är årets utmaning bestämd!

Som ni kunde läsa i förra inlägget så utmanade jag min mamma och mina systrar till att hänga på att springa Tjejmilen i september. Och de antog den! Ska bli riktigt roligt. Springa ihop som en kvartett och göra nåt tillsammans bara vi. Innan dess krävs dock en del träning, men det är också därför som jag ville ha denna utmaning. För att ha något att se framemot och träna upp mig till. Före Tjejilen är det dock dags för Vårruset i maj. Om det blir ett lag med kollegor eller med blandande vänner får vi se. Men kul är det att verkligen ha ett mål!

Så nu är det bara att ta fram löpsrskorna samt införskaffa ett gymkort på Friskis&Svettis.

Jag utmanar:

Mamma & Systrar!
Läs mailet jag skickade på Facebook och lös gåtan.

Jag är redo för en utmaning, är ni?



Behöver ju dock komma i dessa kläderna lite oftar i såfall...

Stolt

Nu har jag för en gångs skull fått gjort något vettigt! Har tagit fram de 5 hälsoböckerna som jag tänkt sälja och lagt ut dem på Tradera. Nu återstår bara om jag kan få sålt dem. Hoppas verkligen det!

Äggfrukost

Nja.  Skulle försöka vara duktig och äta en kostenlig frukost idag. Det gick väl sådär. Två kalla ägg på tidiga morgontimmen gick inte direkt ner. Så ett får följa med till jobbet. Äggsmörgås är jättegott, men bara ägg blev lite stabbigt. Tur jag hade gurka till!

Kan det inte bli mars?

Åh! Jag är så trött på vintern.
Jag vill ha vår.
Jag vill ha mars.
Våren för mig är energi, färger och livsglädje.

Testar nya matvanor

Många har vart på mig under en längre tid att pröva på GI och att ta bort kolhydraterna. Då jag tidigare prövar att ta bort bröd, ris, pasta, potatis och socker och inte alls mått bra så har jag vart emot det. Härrom veckan beställde jag dock hem dessa två böcker:

Sten Sture Skademnas senaste böcker om GI, specialliserade för kvinnor. Detta är dock ingen renodlad GI-tanke utan är mer lik LCHF. Det jag kommit fram till nu de dagarna jag provat på detta är att jag tidigare gjort helt fel. Det jag gjorde var att dra er på både kolhydrater och fett. Fel, fel, fel! mådde kasst, var ständigt hungrig och sötsugen.
Nu äter jag istället en massa fett och proteiner. Och det som förvånat mig är hur behagligt mätt jag är, och inte ett uns sötsugen! Så detta ska jag prova ett tag till.
Exempel på mat är lunchen jag precis åt. En tallrik med coleslow-sallad och en fin bit kött. Salladen gjorde jag på finskuren rödkål, majonäs, creme fraish, senap och kryddor. Mums!

Som sagt jag ska prova på detta en tid framöver. Återkommer med recension!

Mycket trevlig...

... lördags kväll har jag haft.
Nu - sova!

Fredagsmys


Nu ska jag avnjuta min kvällsmat och kolla på någon film!

Det är inte alltid lätt att vara katt

Vad gör man när ens lilla katt gnäller för att det är kallt och ögonen rinner?
Jo, letar fram tröjan som ligger någonstans.
Vips! En nöjd katt. Varmare om inte annat...


Nu är det kallt ute!

Bara sisådär 12 minus grader. Burr!

Nu har jag äntligen ledig helg. Ledig i hela tre dagar.
Men vad ska jag hitta på?
Inga planer alls, vilket i sig är väldigt skönt efter de senaste veckorna.
Kanske det är på tiden att städa ut julen.
Ta fram energihöjande färger och en massa ljus.
Fokusera på mig själv och skapa en miljö som ger mig positivenergi och motivation till att ta tag i livet.
Yes!

Men först en kopp kaffe!

Bästa kvällen på länge

Igår var det trettondagsafton. Och det innebar utgång tillsammans med Ida, Natta och Jelle. Vi började här hemma hos mig med goda drinkar. Vid halv elva kom taxin som körde oss ner till stan, Oscars för att vara exakt. Väl där så var det halva priset i baren fram till 23, så vi beställde snabbt in två drinkar och en shot var. Den första drinker var en granatäppel-cocktail, mums! Sen var det nåt med passionsfrukt. Och till detta en mumsig hallonlax. Sen var vi rejält på banan kan man ju säga. Vi pratade, dansade och skrattade i mängder.
Kvällen fortsatte med ännu mer dans och drinkar. Sen vid två var det bara att gå hemåt. Eller rättare sagt, gå kanske inte var rätt uttryck, pulsa hem i snön.

Idag har jag inte gjort mer än sovit och kollat ett par avsnitt Biggest Loser. Bakfylla var inte att tala om, borde haft en ordenligt sådan, men nej. Ska nog hålla med till spriten ett tag framöver och skippa vinet. För igår var jag varken kanadas eller ett uns dålig idag.

Bio: Avatar



I måndags gick jag och systrarna på den omtalade filmen Avatar, och dessutom i 3D-format.
Jisses! Vilken film! Innehåller allt en film ska ha. Spänning. Kärlek. Hat. Men inte minst en väldigt spännande värld.
Har du inte sett den, gå och gör det!
Tack för julklappen Linnea!

Jisses!

Hur trött kan man vara? Somnade klockan 4 i natt. Gick upp strax efter 12. Somnade framför filmen nyss. Får försöka hålla mig vaken men inte bli pigg, för i morgon är det tidigt upp då det är jobb som gäller.

RSS 2.0