Jag har ett mål

Efter de senaste dagarnas kaos så har jag fått insikt. Förstått. Jag måste lära mig slappna av och ta bättre hand som mig själv. För jag är trött på att må dåligt.
Målet är att fram till Malmö-trippen, dvs lite mer än fyra veckor, fokusera på just mig själv. Engagera mig i att göra de små sakerna som får mig att må bra. Inte tvinga iväg mig till hårda träningspass eller stressa mig själv. Utan ta det som det kommer. Fokusera på maten, promenader och kvalitetstid med mina vänner eller bara mig själv. Umgås mer med familjen och få små men vitkiga saker gjorda.

Konkreta, men små, mål:
Hälsa - Räkna points (få ner matintaget och tappa några kilon)
Ekonomi - Tradera (går som smör nu, och måste sälja lite mer för att finansiera Malmö)
Välbefinnande - Läsa, sova, vara

Och framför allt, inte sätta någon press på mig själv!

Vilken dag

Sovmorgon.
Tv-serie tittande.
Diska.
Fixa sig.
Promenad till stan.
Köpa present.
Åka till mamma.
Gå till farmor och farfar för att betala lite på skulden.
Bröt ihop totalt.
Gråta.
Prata.
Gå till pappa.
Födelsedagsfika.
Tillbaka till mamma.
Låna bilen.
Storhandla mat.
Fyllt kyl och frys.
Titta Irene Huss-film.
Sova.

Migränaura?

Har läst runt lite. Och det verkar vara det jag har. Migränsymtom fast utan den jobbiga huvudvärken. Jag har ju huvudvärk, men inte som jag är van vid. Utan det är mer synrubbning och yrsel som är problemet. Håller det på ett par dar till måste jag till läkaren. Ska åka till jobbet i morgon, och hoppas allt att det går bra. Inte kul att gå hemma.

Men jag orkar inte sitta ensam här hemma mer nu.
Så snart ska jag hem till Linda.
Äta pizza och slappa.

Dumma dumma huvud!

Dagen blev inte som planerad. Det gick fint morgonen här hemma och bussen till Ullared. När jag kom in på Gekås kände jag av solfläckar i ögonen. Ni vet sånna man får om man kollar på något förstarkt ljus. Tänkte det var normalt då jag kommit utifrån rakt in i en mörk butik. Men det lättade inte. Tvärtom, blev värre. Kändes som att jag gick i dimma. Var sen i mina reaktioner. I kassan var det så illa att jag inte såg högre än kassörskans huvud. Det är en migrän på gång.
Kom ut i luften, det lättade lite. Gick till jobbet. Sa till ansvarig hur jag mådde, men försökte jobba en stund. Tror jag klarade 45 min. av dessa 15 i kassan. Sen kom illamående och snurrighet. Så jag bestämde mig för att stämpla ut och åka hem.
Somnade direkt på bussen. Somnade när jag kom hem och sov i 2 timmar. Behövligt. Nu mår jag bättre. Men jag känner av yrsel och snurrigheten, så jag ringde och sa att jag blir hemma i morgon med.
Jag får väl, med lite motvillighet, hålla med mamma om att det handlar om inre stress. Jag tänker för mycket. Oroar mig. Det har vart väldigt mycket den senaste veckan. Får försöka göra det mindre. Men det är inte lätt!
Som sagt i morgon blir jag hemma från jobbet. Ska ta mig en låång sovmorgon och bara ta det lugnt. Så jag kommer i fas igen. Hoppas inte det är en feber på gång också. För det känns så. Återstår att se.

Grrrrr!

Min mage driver mig till vansinne! Nu har den krånglat sen midsommarafton. Vet inte hur länge till jag orkar med det. Ibland gör den ont. Ibland är den uppspänd som en balong. Och är allmänt krånglig. Aldrig samma sak en dag till en annan. I början trodde jag det berodde på stressen med flytt och allt. Men nu? Det har ju gått 2 månader. Och blev inte bättre under semester, vilket man kan tro. Tanken på att jag är orolig slår mig. Men för vad? Är trött på magknip och allt annat...

Organiserat!

Har fått ordning på mitt Traderande! Just nu håller jag på med mycket auktioner, mycket skit i garderoben som behöver ge plats åt nytt. Så nu har jag organiserat i hallen för att hålla lite ordning på det hela. Så här fint är det i min hall just nu...



Sakerna jobbar sig uppåt, och när de nått kassen överst så ska de packas och skickas.

Time to work

Vanligtvis när jag går till jobbet så drar jag på mig ett par jeans och en collagetröja.
Alternativt mjukisdressen när jag åker bil på helgen.
Fråga mina kära kollegor, dom vet.
Men idag när jag tog på mig så insåg jag att jag är trött på att gå halvsleten till jobbet.
Så istället för jeans blev det chinos.
Och till det en enkel top.
Enkelt, klassiskt.
Och såpass påklätt så man inte behöver ha ångest för kläderna om man bestämmer sig för att inte åka direkt hem efter jobbet.



Nu ska det bara hittas något passande att ta på över. En kofta eller jacka.
Sen måste jag gå till bussen så jag inte missar den!

Ha en trevlig dag!

Oväntat besök

Idag har vart min lediga dag. Jag hade inga planer, mer än städa och träna. Men oj så mycket mer som hänt. Väcktes först 06.30 av ett sms. Ett mycket oväntat sms. En förfrågan om en eventuell date senare på dagen. Ja tack, det säger man inte nej till. Senare väcktes jag runt 09.00 igen av sms från Sandra som är på sin sista redovisning av ex-jobbet på Ringhals och vill ses efter. Ja tack till det med!

Så det var upp ur sängen, ut på slingan för en PW. Passade på att ringa mamma under tiden för att höra hennes åsikt om jobbet jag tänkt söka. Hörde att syster Linnea var ensam hemma så jag smsade henne och bad henne komma till mig. In i duschen, städa, dricka kaffe. Sen kom Linnea. Lagade lunch, plockade i ordning, gick ner med saker i förrådet och slängde skräp. Slappade i soffan.

Sen var det dags att möta Sandra vid bussen här utanför. Tog med henne hem och visade lägenheten. Gick ner till stan och Blå Dörren för en fika. Vårt stammis hak när hon kommer på besök. Nu började nervositeten sprida sig, för bara en halvtimme kvar till daten.

Tog farväl till Sandra och vandrade ner mot Kallbadhuset. Där på en sten satt min träff. Oj. Vet inte vad jag ska skriva mer. Vi tog en promenad. Tjatade skit och gick lite till. Det var trevligt. Får se om han hör av sig. Men det hoppas jag.

Nu sitter jag här. Funderar på om jag ska ner till Pressbyrån och hämta ut mitt H&M-paket. Glömde kort och leg hemma innan. Smart jag är!

Får väl ta och göra det.


Så här såg jag ut idag.
Ullrika: mitt röda hår har du ju sett innan, samma färg nu. Hihi.

Det är ju dock rödare i verkligheten.

Söka?

Fann precis ett intressant jobb.
Och jag ska söka det.
Måste våga börja se mig omkring.
Trots att marknaden inte är den bästa.
Men jag måste våga pröva.
Bygga självförtroendet igen.
Se möjligheterna!

Jag måste...

... till ett Lagerhaus!
Vill ha rosa brödlåda, trots att jag aldrig tyckt om denna pryl, men det är ju underbart fin!
Sen behöver jag även kakeldekor.
Sen så jag att de även hade coola ramar i retrodesign, mörkt limegröna.
Tror det skulle bli häftigt i mitt kök!
Ge mig pengar, ge mig en tur till Lagerhaus!

- 1.3

Nu är det allt ett par dagar sedan jag uppdaterade. Så vad har hänt?

Fredag
Denna dag bjöd på en härlig promenad ner till stan där jag mötte upp Ida. Vi gick och kollade på gardiner till mitt kök, gick sådär. Sen kollade vi kläder och tog en fika. Trevlig. Fortsatte till gymmet där jag gick på spinningpass. Direkt efter passet sprang jag till bussen. Svettig och fin. Där mötte jag Emma, längesedan sist. Tog bussen ut till Mamma där jag fick mig lite kvällsmat.

Lördag
Då butiken jag skulle köpa present till Julia i inte var öppen igår fick jag springa ner på stan även idag. Tog mig en runda på Kvantum också för att köpa ingredienser till kvällens paj. Resten av dagen gick åt till att slappa. Sen var det bara att fixa i ordning sig för runt 18-tiden dök Linda och Ida upp. Vi åt paj, tjötade och gick sedan vidare till Julia som bjöd på födelsedagsfest. Vid 22.30 gick jag och Ida vidare för att ta oss ner till Sociten som hade säsongsavslutning och bartömning. Tur hade vi som gick då för vi kom in gratis. Och det tackar man inte nej till! Det blev lite dans, en drink och prat med folk. Men efter två timmar var vi trötta. Folk betedde sig som galningar och knuffades etc. Så vi gav upp. Gick och åt en korv på Torggrillen och sen hem. Inte svårt att somna inte!

Söndag
Dagen spenderades i soffan. Blev dock rastlös så jag tog mig ut i slingan och sprang en sväng. Gick sådär, men jag tog mig ut. Sedan tillbaka till soffan. Sen ville Linda ut på promenad efter jobbet så jag hängde på. Det blev en lång sväng som avslutades med pizza. Mums!

Måndag
Det är idag det. Nu är semestern över och jag ska tillbaka till vardagen. Men jag klagar inte. Vill ha rutiner igen. Förra veckans träning gick ju galant, -1.3 kg på vågen idag. Och då har jag svullat det ena och det andra i matväg. Så det blir fokus på att bättra det denna veckan då jag inte kan träna lika hårt. Men nu kör jag på!

Dags att gå till jobbet!

Redhead

Nu har jag färgat håret igen. Eller tonat som de så fint heter. Satt och funderade hela dagen igår. Och idag. Frågade Linda, och hon övertygade mig. Färgen försvinner ju så snabbt ändå, så jag hinner ju inte ångra mig. Nej nästa gång lutar det åt en ljust brun nyans. Helt utan rött i. Tror jag kan bli fint. Men den ska vara riktigt ljus. Lite sådär höstigt brunblondt. Får väl se vad min frisör tycker. För innan det är dags för ny hårfärg är det klippning som gäller. Men det blir nog inte förrän om sisådär 4 veckor.

Nu sitter jag och funderar på om det blir tidigt i säng idag med.
Med tanke på det där sms:et som kom i natt och höll mig vaken, skulle det nog vara en bra idé.
Och skulle det komma ett nytt i natt så skulle jag ju inte bli ledsen direkt.

Nattinatt!

Yes!

Han har hört av sig!

Dock 02.20 på natten. Tror ni jag kunde somna om eller?

You cant hurry love

No, you just have to wait
You got to trust, give it time
No matter how long it takes

Jag gjorde precis något som jag funderar på sen igår. Jag sa upp min sida på dateingsajten som jag sen i mars vart inloggad på. Jag är helt enkelt trött på det. Det finns idoter, det finns också ljusglimtar. Nu finns det en kvar som jag väntat på så länge. Min #1 mailkontakt. Vi pratade om fika nu i veckan. Får se om det blir så. Jag är tveksam. Men får vänta och se. Skickade mail till honom. Så nu är det verkligen upp till honom att ta kontakt, men tanke på att jag inte kan kontakta honom mer.

Anleding till mitt val? Som sagt jag har mött både idioter. Men också fina saker. Men jag tror, precis som låttexten säger. Det kommer när det kommer. Speciellt när man inte letar.

En annan sak som fått mig att fundera är hur jag förändrat mitt tankesätt när jag får den vanliga frågan; Hur länga har du vart singel då? Innan tyckte jag det var pinsamt att svara. Hur kul är det att säga - alltid?! Men nu tänker jag som så, som jag lärt mig av en pojk, att det inte är någon som funnit guldklimpen i mig ännu. Positivt tänkande!

Nu är det helt enkelt slutdateat med folk från andra städer som man inte vet vem det är överhuvudtaget. Dags att ta det som det kommer. Bättre på självförtroendet ytterligare så är det nog inga större problem!

Myskväll



Semesterkänslan har infunnit sig, mer än förra semester.
Nu sitter jag och myser med ost och kex och ett glas rosé.
Tyckte jag var värd det efter mina motionsframgångar den senaste tiden.

Frida var förbi innan.
Mycket trevlig.
Bara tjöta.
Så köpte hon lite kläder av mig, jag har ju så mycket!

Nu ska jag chatta vidare med mina kontakter.
So long!

Dagen går...

... fort!

Har inte fått nåt vettigt gjort ännu idag. Eller jo städat av toaletten och diskat. Som tur är ska jag snart iväg på ett spinningpass. Men innan dess tänkte jag promenera förbi Systemet för en flaska rosé och stationen för att plocka ut biljetterna till vår Malmö-weekend. Och efter spinningpasset tänker jag trava hem, duscha fixa kvällsmat och sen bara sitta och njuta på balkongen. Har gjort det på tok för lite i sommar.


Uppdatering 19.11

Då var spinningen klar för idag. Varmt var det! För AC:n är sönder, och hyresvärden vägrar laga. Huh??!?! Det är lite varmt då i en gymsal kan jag säga. Men men. Bra gick det i allafall. Med tanke på att jag inte tränat på ett tag. Så jag är nöjd.
Fick även hämtat biljetterna och köpt mig en flaska rosé. Så nu ska jag bara ner en snabbis på Hajen för att inhandla lite bröd och ost. Sen ska jag sitta på min balkong och njuta! Och ja, ensam!

På väg till mig

Har suttit och surfat runt på lite sidor. Tråkigt jag har va? Var inne på Din Skos hemsida och fann denna fina skapelse. Kom in på deras kundklubb DinClub och tänkte "ok, jag registrerar mig". När det var klart kom ett fint mail; varsågod här får du 20% rabatt. I like! Eftersom jag "råkat" förstöra alla, jag tror det i allafall, skor så beställde jag hem den. Blev billigare än i butik och då är frakten inräknad. Plus att den inte finns i butik än. Gladast är jag nu. Hoppas den kommer snart!

Fröken Duktig

Idag vaknade jag av ett sms från Lollo som ville gå på en promenad. Hon lyckades allt övertala mig så vi möttes i stan och gick runt fästningen, bort till Kurorten och upp över Hästhaga, hem till henne. Där bjöds på kaffe. Trevligt! Så har redan fått ihop över 11000 steg.

När jag kom hem så städade jag och åt lite lunch. Och nu har jag vart så duktig och rensat i min garderob. Blev så trött på den. Vill inte ha en massa hängande som aldrig kommer att användas. Nej det är dumt. Vill ju hellre kunna skaffa nytt sen. Så nu har jag tagit ut en massa som jag ska låta ett par vänner gå genom. Hittar inte de något så säljer jag resten på Tradera. Tjäna lite pengar är ju aldrig fel.

Vad ska jag göra nu tro? Ta den där löprundan som jag tänkte?


Uppdatering 18.56

Visst blev det en löparrunda. Lite längre än förre gången då det kände bra idag. Wiho! Ett steg framåt. Bara att se till att fortsätta med det också

Nog med motion för idag!

Bokat!



Då var min, Lindas & Idas weekend i Malmö bokad.
Den 3-5 oktober ska vi bo på Scandic S:t Jörgen, shoppa, eventuellt besöka Köpenhamn och bara njuta.

Ser fram emot detta tjejer!

Semester, igen!

Fort har dessa två veckorna på jobbet gått. Men nu är de över och jag har en veckas efterlängtad semester. Målet med veckan som kommer är att ta hand om mig själv. Komma tillbaka till mitt jag, återta träningen och få lite ro och ordning i lägenheten. Ego-vecka helt enkelt!

Snälla, lite respekt?!

Folk får gärna ha roligt och låta. Men fram till max midnatt. Det var ett gäng killar(?) som jag tror spelat tv-spel(?). Fram till 3 i natt! Skrikit, gapat och väckt mig varje timme, minst(!). Snälla, visa lite respekt och stäng balkongdörren nästa gång tack!

Hade en skum dröm(?) i natt. Vet inte om jag drömde eller inte. Men "bevis" fanns inte i telefonen. Så det måste vart en dröm? Hur som helst. Hade även stängt av väckerklockan. Så man vet aldrig.

Nu är det snart jobbet som gäller. Sista dagen innan en veckas semester!

Nog med spänning för en dag

Var på Hajen nyss för att inhandla kvällsmat. Oj vad spännande det kan vara.

Nog om det, nu ska det lagas mat!

Att bli besviken

Jag tycker att det är allt som oftast som jag blir besviken på människorna runt om kring mig. Jag säger inte att jag är bättre själv, för det är situationer där jag gör andra besviken. Men nu är jag trött på att bli besviken. För varför ska jag gå runt med en hemsk känsla i magen bara för att någon annan inte vill som jag. Nej, slut på negativt. Har nu vissa inte tid för mig eller bara inte vill. Tid att ses, fika eller bara umgås. Synd för dem. Jag har bestämt mig för att må bra oavsett.

Ja det här var kvällens memoarer och funderingar.
Sov gott!

Mina favoriter

På morgonen innan jobbet igår bestämde jag och Linda oss för att äta och dricka gott på kvällen. Så när jag kom till Ullared gick jag till ICA, då jag började en halvtimma senare än de andra, för att inhandla maten och blanddrickan. När vi sedan var på väg hem från jobbet så messade Ida och undrade vad som hände ikväll. Så jag bjöd in henne också.

Vid sju tiden dök Linda upp. Vi lagade god mat. Tack Ida för att du lärt mig göra detta. Det blev citronpotatis, kött och sallad. Till detta drack vi rosé. När vi ätit, diskat och jag sminkat mig tog vi fram Fritidsresors hemsida och bokade resan som jag skrev om i förra inlägget. Precis när vi var färdiga med det dök Ida upp och joinade oss. Vi satt här i soffan och tjötade fram till 23 tiden då vi begav oss ner till stan.

Väl nere satte vi oss på C&B, drack öl, tog en hallonlax-shot och pratade vidare. Ida begav sig lite tidigare då hon skulle upp och jobba idag. Jag och Linda fortsatte kvällen på dansgolvet. Efter sista besöket på toa och vi var på väg ut hände nåt skumt. Helt plötsligt får jag grymt ont i huvudet, precis ovanför ögonbynet. Jag har knockat rakt in i någons huvud(!). Vet inte riktigt hur detta hände, men det är ömt och är en liten bula. Som vanligt var vi hungriga så det blev nattamat på Campino. Fick sitta ensamma i VIP-delen, ja den som inte är öppen. Tur Linda känner lite folk. Hihi. Sen gick vi hem. Eller ja, hem gick jag, men sen vände jag igen.

Det vart en mycket trevlig kväll med mina favvosar, trots de små missödena!

Nu är det dags för ungspannkaka!

Nu är resan bokad!





Igår morse frågade Linda om jag ville åka på semester i maj. Till härliga Alanya, Turiket. Och det tackar man inte nej till! Så efter jobbet igår var vi här hos mig, åt god mat, drack drinkar och bokade resan. Wieeee. Så den 5-13 maj 2010 befinner vi oss på stranden i vackra Alanya. Vi åker med Fritidsresor och bor på hotell Mayflower, mitt i smeten. Allt för ynka 3000 kronor.

RSS 2.0