Betydelsen av det sociala nätverket

För var dag som går så inser jag hur viktigt det är med personer i ens närhet. Att veta att det finns någon där och framförallt - att det är rätt personer. Jag har många fina vänner kring mig, vissa närmare och viktigare än andra. Men vart i min närhet de än finns så betyder det mycket för mig att jag har dem. Bästa vän eller flyktig kontakt.

De senaste dagarna, eller kanske månaderna, har jag hittat en person som får mig att stärkas i mig själv som person. Som hjälper mig att utveckla mig själv och inte minst tro på mig själv och min potential. Vi utbyter tankar och åsikter. Och det bästa var när jag fick ett tack. Ett tack för att få prata av sig med någon, någon som lyssnar och som har en hyffsat neutral/objektiv syn. Det känns bra när man får höra sånt.

Mina sociala kontakter är väldigt viktiga för mig när det gäller att bibehålla motivationen till att kämpa framåt. Ni får mig att orka vidare. Det är många som hejjar på min kamp med träning etc och det är jag väldigt tacksam för. Men det som värmer extra mycket och som pushar mig lite till är när jag hör komplimanger från de man inte tror skulle uttrycka sig.

Ni är alla viktiga för mig!

Som det kan bli...

Hade ju bokat CardioMoves idag, men för att hinna hem och duscha innan kvällens Quiz på Cheers med kollegorna så kände jag att det blev lite stressigt - så jag bokade om till AerobicCore istället. När alla anlänt och står där redo i salen så får vi överraskningen att det blir AfroCore istället. Så förvånad man kan bli! Hihi. Men superkul var det, så det får gärna fortsätta så.

Det känns skönt att vara igång igen.
Gillar inte förkylningar.
Plus att jag tappade rejält i statistiken på Funbeat.
Men nu får mamma se upp igen, snart ikapp!

Vardagsrutiner?

Alla som känner mig vet att jag smått avskyr allt som heter städ och disk. Jag är kass på det! Att få det gjort är rena projekten och det tar tid. Egentligen borde det inte vara så svårt, eller jobbigt. Men det blir det. Jag skjuter upp det till sista stund, gör allt för att slippa. Nu sitter jag här istället, klockan är snart halv två och jag har vart i gång sen halv tio. Vad har jag hunnit med? Två omgångar tvätt och dammsuga. Bäddat nytt i sängen med. Men har fortfarande mycket städ kvar. Och disk. Allt borde ju gå på mindre än en timme... men det tar emot, även om jag vet om den underbara känslan i kroppen när man är klar.

Jag behöver lära mig bättre vardagsrutiner som gör allt lite lättare.

Snart dags


Är ombytt och klar för ett dubbelpass på Atletica. Ikväll blir det Bodybalance och Zumba. Perfekt kombo, men hade vart ultimat om passen hade bytat tider. Men, men man kan inte få allt. Idag kom det en ny träningstopp med Posten. Den är från H&M. Inväntar även lite nya byxor. Börjar se att min kropp förändras, hoppas på att det börjar ta på höften snart med. Men det kommer väl. Dags för mig att gå och börja svettas.

Månd... ehh... tisdagsvägning


Förra veckan blev det ingen rapportering. Av två anledningar - en tuff vecka psykiskt och en hemsk förkylning. Men nu är jag på banan igen! Idag visade det +0.2 kg sen förra gången, men med tanke på hur jag mått så är jag nöjd med resultatet ändå. Nu är det bara att bita ihop och fortsätta. Paris närmar sig och jag SKA innan dess ta mina 5 kg innan dess.

MindfulnessNu är jag precis hemkommen från mitt allra första yogapass. Det var precis vad jag behövde! Att vara runt 25 personer i ett rum utan musik och det är knäpptyst - en speciell känsla. Det enda som hörs är allas andetag. Det var riktigt utmanande med balansövningarna, känner redan att det är värker i vissa leder. Jag kommer definitivt besöka passet igen - för där inne i salen hittade jag mig själv, mitt inre ro. Någon mer som prövat?

Kletigt!

Nu har jag satt min första surdeg. Har tänkt tanken nu i en veckan, men inte kommit till skott. Men nu står den i vart fall på bänken och är redo att användas framåt helgen. Får se hur det går. Komiskt nog så pratas det surdeg på Vad blir det för mat? på tvn.

På g igen!

Min förkylning är över och jag är laddad för träning igen. Igår vart det innebandy, och efter en veckas uppehåll så kan jag ju säga att det känns i kroppen idag. Men det är skönt! Har bokat in mig på 4 pass och innebandy denna veckan, kan eventuellet bli ett styrkepass också.

Måndag: Yoga
Tisdag: Bodybalance + Zumba
Onsdag: CardioMoves
Torsdag: Vilodag
Fredag: Styrka/Vilodag?
Lördag: Vilodag
Söndag: Innebandy


Bänkad framför tvn

Det är lördag igen. Och idag får jag äntligen kolla på Melodifestivalen ordentigt. Har bakat mig en hawaiipizza och avnjuter nu lite Marabou. För att sammanfatta kvällens bidrag säger jag som så:

En 29-åring med räls i kläder från 80-talet. En ny "Peter Jöback" där låten var ok, men hade ju behövt en artist som Sanna Nielsen eller Sonja Aldén. En "före detta" med tuff låt som samtidigt känns lite platt. En svängig 50-tals låt som ändå är lite trist. Den typiska Shirley låten – en tippad vinnare enligt mig. Idol-Sebastian med en radiodänga. En Winnerbäck-kopia. Samt en riktig Saade-avslutning med glas som flyger överallt.

 

Det hela avslutas med en show där Lena Ph kör en duett med Dead By April.

Intressant!

 


D-vitamin

Promenad. Kaffe. Parkbänk. Vän. Kan det bli bättre?


Skulle ju självklart så SOOOOOL också...

Orättvis tur-fördelning?


Bitter på livet? Mmm.. idag är jag det. När är det min tur att ha tur? Jag kämpar med jobb, boende och mitt sociala liv. Söker nytt för att ta mig framåt och utvecklas. Kämpar med ekonomin och klarar mig fint på egen hand. Men nu har det stått still allt för länge. Söker flertalet jobb, men får inte ens komma på intervju. Verkar inte ens hjälpa till att man har kontakter. Självförtroendet sjunker och jag börjar tappa lusten. Vad är det egentligen jag vill göra? Vad är det jag vill jobba med? Är det dags att tänka om? Ja, det är många frågor i mitt huvud. Min förvirring urartar i röran i mitt hem, ser allt som oftast ut som sju svåra år. Saker överallt och disk i höga travar. Vilket leder till ännu större besvikelse - på mig själv. Allt är och blir en ond spiral där frustrationen allt oftare går ut över mina vänner och familj. Förlåt.

Onsdag...

Har vart förkyld i en vecka. Blir bättre, blir sämre, blir bättre, blir sämre. Suck! Är iallafall ledig i två dagar nu, så då ska jag vila upp mig så jag blir kvitt den här skiten. Hinner inte vara dålig! Vill träna, äta rätt, kunna se mig själv i spegeln med ett gott samvete.

Sämre vän får man leta efter?

Har fått flera fina sms under dagen. Inte svarat på mer än ett. Men den här dagen får mig att spy! Och att gå in på Facebook brer bara på ångesten ännu mer.

Men jag tänker inte låta det övervinna mig, jag är stark och ska bli ännu starkare...

Det är helg...

... LEDIG HELG! Skriver mer i morgon. Sov så gott!

Dagens träning, ett misstag?

Igår blev jag hostig, men tänkte inte mycket mer på det. Idag, eller i morse, vad det dags för spinning och jag kände mig fortfarande hostig och lite skum. Men tänkte att antingen skrämmer jag bort en kommandew förkylning eller så lockar jag fram den. Tror resultatet blev det sista. Just nu känner jag mig helt borta. Somnade som en liten bebis på bussen på väg till jobbet och är lite små snurrig. Men har i vart fall kurerat mig med Ipren och Strepsil - så måtte sjukdom hålla sig borta!


Stabil tillvaro?

Jag är så trött på allt!
Jag behöver en förändring i mitt liv, och det snarast!
Söker lite jobb, försöker bli mer aktiv och social i min vardag...
Det är iallafall en början.


Måndagsvägning


Idag gick det som väntat...
+0,4 kg sen förra veckan, men det vart jag fullt beredd på.
Anledningarna är flera. En känslomässigt jobbig helg, lite för mycket bröd, pannkaksfrukost igår samt lite alkohol.
Men jag jobbar vidare!

En postiv sak är dock att jag tightat till kroppen - 7 cm på en vecka.
Totalt - 17,5 cm sen 10 jan.
Det ni!

Nu kör vi på - ny vecka nya tag!

Löördag!

Självförtroendet är inte på topp, men det är bara att duscha bort tankarna när jag kommer hem och byta om. För ikväll är det träff med girlsen! Det får mig alltid på bra humör!


I-lands problem?!

Då jag jobbar imorgon så måste jag planera kvällens outfit redan nu ikväll för det kommer bli bråttom annars. Säg mig - vad gör man när man inte har kläder som passar till skorna eller skor som passar till kläderna? Ja, eller jag har ju både kläder och skor, men måste ju tänka på vädret och att man ska ta sig hem också. Får väl vackert ta och rasta stålhingsten om jag ska ha mina klackar. Eller ha byxor i stövlarna. Ja jag är väl fåfäng...


Inte som planerat...

Idag hade jag bokat in Zumba på kvällen. Men i bussen på vägen hem från jobbet så kändes huvudet tungt och kroppen trött. Så jag tog bestlutet att hoppa det. Ångrar inte mitt beslut just nu, även om det tog emot. Föll även med maten... mjukt bröd till kvällsmat och en semla. Men äh - det får vara. Bara att fortsätta imorgon.

Alla tappar vi fotfästet ibland, tur att man vet vart man har sina vänner när det behövs.

Snart är det äntligen helg - ser fram emot lördagskvällen
med mat, vänner och födelsedagsfirande!

Planerat och klart!

Då var veckans träning färdigplanerat.
Från att bara haft ett pass inbokat har jag nu 4+1.

Måndag: StepStyrka Klart!
Tisdag: Spinning Klart!
Onsdag: CardioMoves Klart!
Torsdag: Zumba Avbokat...
Fredag: Vilodag
Lördag: Vilodag
Söndag: Innebandy


RSS 2.0