En dröm jag inte kan släppa...

För ett par nätter sedan hade jag en dröm, en dröm som jag inte kan släppa. Behöver veta innerbärden med den, för jag blev skrämd och så fort jag tänker på den blir jag stressad och förvirrad. Och vet inte hur jag ska tolka det.

Jag sitter i bilen påväg till tåget, men kommer försent. Bokar om till nästa, missar även detta. Och så här fortsätter det. Slutligen missar jag även det sista för kvällen och jag ger upp. Hela tiden kommer jag ett par minuter försent. Oavsett om jag beger mig i tid så att jag ska hinna.

Sökte på ordet tåg och fick denna drömförtydling;
Tåg hör till de viktigare drömsymbolerna. Tåget för oss genom livet, och vi måste följa med vare sig vi vill eller ej, tycker vi. Men det är fel. Varje människa har en fri vilja och är inte bara ett slags kolli som fraktas fram. Drömmen är både en varning och en maning till oss att rannsaka oss själva. Det gäller att inte komma "för sent", att inte "missa tåget". Det kan också i drömmen vara svårt att komma fram till biljettluckan - vår inre "biljettlucka" är de komplex vi måste frigöra oss från, så att de inte hindrar oss från att komma i väg, att nå vårt mål.

Nu efter lite fundering och diskussion så har jag insett vad det innebär, och att det finns två sätt att se den på. Det självklara valet vore att se det negativa och bli rädd. Stressa upp sig och vara orolig för att det skulle vara något negativt och att jag mår dåligt. Men nej jag tror tvärtom;

Precis som drömtydningen säger - man måste inte hinna med tåget hela tiden. Jag stressar mig själv med att tänka illa om mig själv och tänker att åren bara rinner mellan mina fingrar. Att jag halkar efter och är dålig. Inte kommer dit jag vill och känner mig ensam i mitt liv. Men så fel! Äntligen mår jag bra, trivs med mitt liv och min livssituation. Jag ser äntligen det stora värdet i den fina stad jag bor i - jag har visserligen alltid gjort det, men nu mer än någonsin - att gå en promenad utmed havet och bara vara, eller njuta en stund på en bänk och bara titta på alla människor. Jag bor i en fin lägenhet, har ett jobb som ger mig en lön och bästaste arbetskollegor, tränar och försöker göra det bästa av mitt liv. Känner att mitt självförtroende som jag hade för ett par år sedan snart är påväg tillbaka och jag kan skina som den person jag verkligen är, men inte alltid visar. Jag tänker nu låta mig själv må bra! Trivas med livet och njuta av det. Allt annat får lösa sig självt med tiden, jag orkar inte lägga mer tid att grubbla. Nu ska här njutas!

Och det bästa av allt, jag har en familj och världens bästa vänner som alltid stöttar mig!

Jag trivs med livet!

En tur i solskenet



Efter frukost så var det bara att byta om och pallra sig ut på en runda. Idag tog jag min hamn-sväng som jag vet blir närtill 5 km. Startade bra, men fick gå en del i slutet. Men nöjd är jag för det! Det är underbart att vara ute och springa i solen, utan en massa överdragskläder. Nu känner jag mig redo för tisdagens utmaning - Vårruset. Jag ska banne mig klara de 5 kilometrarna på 30 minuter om jag så ska spy när jag kommer i mål!

Framsteg


Igår hade Gina Tricot kundkväll här hemma. De lämnade 20% på hela butiken, trevligt! Jag passade på att köpa ett nytt par av mina favoritjeans - Kirsten. Denna gången tog jag en ny tvättning och en storlek mindre(!). Provade inte i butik då det var mycket folk, men anade att de skulle passa då mina är lite för stora nu efter de här månaderna. En tight svart tröja fick också följa med hem. Fick allt packat i en fin tygkasse - perfekt för sommarens strandbesök.

Väl hemma provade jag byxorna, och de gick på! Behövs dock lite mer träning innan jag kan med att ha tröjan till med gott samvete, men det ska jag fixa. För jag har ju världens bästa stöttepelare iform av familj och vänner.

Jag är nöjd!

Påsk'11

Vilken helg det har vart! Efter jobbet i fredags inledde jag mina lediga dagar med att grilla och dricka rose hos mamma. Gjorde sedan Ida sällskap en stund på Cheers. På påskafton blev den en lång vända på stan, shoppade massa fint – en del riktiga fynd! När jag väl kom hem så var det bara att äta lunch, byta om och bege sig igen. Först hem till Ida, sen mellanlandning hos Louise för lite födelsedagsfirande, och sedan vidare till Apelviken. Lite grill, vin och trevligt sällskap. Sedan bar det av till Ida igen, vart kallt fort när solen gick ner. Kvällen avslutades på Sociten.

På påskdagen vaknade jag pigg och förvånandsvärt fräsch, så jag tog cykeln till mamma och spenderade tiden på altanen resten av dagen. Framåt eftermiddagen hämtade jag Ida och lite mat på Campino för kvällsmat vid havet. Riktigt mysigt att sitta på en filt vid Fästningshörnan och kolla på alla människor. Sedan styrde vi nosen tillbaka till Idas krypin för lite förfest med en del av gänget från gårdagen. Jag höll mig dock till mina Redbulls då jag var kvällens chaufför – en lösning för kvällen som jag är nöjd med. När klockan närmade sig 22 så satte vi oss i bilen och for mot kvällens underhållning – Falkenberg, Grand och Hoffmaestro! Vilken kväll! Grymt skoj, och då var jag nykter. Tänker sammanfatta den som så; Helt klart den bästa kvällen på länge och troligen en tid framöver!

Annandagpåsk spenderade jag även den på mammas altan i solen, underbart! Avslutade hela påskhelgen med att möta upp mina kära kollegor för grillning vid Ankaret. Även det vart mycket lyckat!


Måndagsvägning


Då jag visste att veckan skulle avslutas med både alkohol och gottigheter så hade jag inga större förhoppningar när jag igår klev upp på vågen. Men ack så fel jag hade! Tog ett glädjeskutt när jag insåg att jag tappat det jag gjort. Med stolta steg fortsätter jag kämpa framåt, nu äntligen ser jag förändringen på mn kropp!

Dagens vikt: 86.2 dvs -1.7 sedan förra veckan.

Bara 0.8 kvar till mitt första delmål...

Glad Påsk

Ha en underbar helg i det härliga vårvädret!                                


Uppe med tuppen!



Idag ringde klockan redan 07:00. Varför? Jo, tvättid så det var bara att pallra sig upp. När tvätten väl var igång och frukosten landat i magen så passade jag på att ta mig ut på en tur på slingar. Självklart med mina nya skor på fötterna! Det gick förhållandesvis smidigt, lite tungt emellanåt. Men framåt går det verkligen.

2,8 km på 17:17 min

Perfekt start på veckan!

Igår var en riktigt härlig dag. Började med en tripp till Göteborg med Rude för att inhandla nya löpskor och träningskläder. Besökte även vår vän floristen för lite prat och växtköp, fick med mig fina smultronplantor och lavendel till balkongen.

Eftermiddagen spenderades vid Fästningshörnan i solen med Ida mfl. Mumsade i mig en kycklingsallad och njöt av den härliga vinden. Tog även en kort tur på stan, där Ida fick stå för provande och köpande. Visst finns det fina kläder, men det lockade inte till att köpas. Nej, lite snyggare kropp först tack - är på god väg!

Väl hemma var det bara att slänga i sig lite kvällsmat och sedan byta om för att gå ner till ett härligt yogapass på gymmet.

En toppen måndag och perfekt start på veckan! Har känslan av att det kommer sluta lika bra då helgen är full med planer.

So long, nu är det jobb!

Måndagsvägning



Har nu senaste veckan kört stenhårt på LCHF. Kroppen, magen, huvudet mår bra av det. Och det är lättare nu än det var tidigare när jag åt så. Har tappat lite mer än ett kilo denna veckan med, men för att boosta förbränningen mer så ska jag kämpa med att ta mig till fettförbränningsfasen - ketos. Så nu blir det stenhård koll!

Dagens vikt: 87,9 dvs -1.2 kg sen förra veckan.

4 dagar i Paris

Det har vart en underbar weekend i romatikens storstad Paris. Jag och mamma har upplevt staden till fots, säkerligen gått över en mil varje dag. Vi har gått från tidig morgon till kvällen. Travat runt mellan sevärdheter, torg, butiker, brasserier och allt annat som finns där. Vi hade väldigt tur med vädret, uppehåll och ca 22 grader i skuggan. Ångrade att jag inte packade med sandaler och shorts... Jag tog över 300 kort, så bilderna ska få tala lite för sig själva.


Första dagen besökte vi härliga Montmartre och den välkända kyrkan Sacre Coeur.




Vid Place du Tertre i närheten var en stor konstmarknad.
Här stannade vi även för lunch på ett creperi.




Vi vandrade vidare, checkade in och hamnade slutligen här
- på gatorna i Maraiskvarteren.
Avslutade kvällen med att äta på italiensk restaurang, pasta!


På fredagsmorgonen tåg vi metron direkt till Triumfbågen,
ett av de mest kända sevärdheterna i en stor rondell.
Vacker arkitektur, 284 trappsteg och vackra vyer från toppen.






Vi vandrade vidare nerför den välkända gatan Champs-Elysees. Besökte bland annat denna butik, tänk om man bara hade kunnat få med sig något...




Vi fortsatte sedan mot Louvren, men på vägen dit passade vi på att ta en paus i en av Paris alla vackra parker och äta en klassisk fransk lunch - baguette med brie.




Louvren är en fantastisk byggnad, ett museem. Har tagit en massa bilder på insidan, men det skulle nästa behöva ett helt eget inlägg för att få plats. För min del var det inte konstverken eller skulpturerna som vart det mest intressanta, utan själva arkiteturen.


Då var det lördag.
Vi börjar dagen med att vandra utmed floden Sienne för att komma fram till nästa sevärdhet...


... Notre Dame. En mycket vacker kyrka, som dock är rätt kuslig.
För att komma allra högst upp till klockan fick vi traska 400 trappsteg
- jag är glad att jag faktiskt har en hyffsad kondition.


Vi gick vidare in i St German och Latinkvarteren. En massa små vacka gator som är trånga och fyllda med restauranger. Vi passade på att köpa nybakade wienerbröd på ett bakeri och insupa känslan på en välbesökt matmarknad.


Efter att ha besökt Pantheon, ett antikt tempel där många viktiga personer ligger begravda, så köpte vi med oss lunch och satte oss i Luxemburgparken. Eftersom det var lördag så kryllade parken av fransmän.


På kvällen tog vi oss till det viktigaste av allt, Eiffeltornet.


Då klockan var rätt mycket så valde vi att bara åka till 2 vån, vilket nu i efterhand kändes helt rätt. Det var högt! Men ack så vackert.



Det har som sagt vart en underbar helg! Och det har gett mig mersmak.
Jag vill lära mig franska och sedan besöka staden om och om igen.

Längtar redan tillbaka!



Inspiration noll?

Japps, så är det. Eller har vart. Men bättring lovas - för jag är fylld med energi och skaparlust! Håll till godo, för lite senare ikväll kommer ett långt inlägg om den underbara helgen i Paris.

Bon voyage



Tidigt i morgon bitti far jag och mamma på weekend till storstaden Paris.
Ska bli underbart att uppleva nya platser och möta våren i just denna stad.
Ha en trevlig helg så hörs vi snart igen!

Vad händer?

Fyndade två par nygamla byxor i mammas garderob, som jag lagt där för att de inte passat mig. Nu sitter de som ett smäck! Och ett par är till och med lite stora. Så vad hände? Min kropp börjar ge resultat. Gillar!

Jordgubbsblond...



Detta ständiga hårdilemma. Jag är sugen på att bli strawberryblond igen. Eller ljus kopparblond som toningen heter. Jag gillar det! Samtidigt som jag älskar mitt blonda svall. Vill dock inte att det ska vara så intensivt som det var första gången, utan bara en ton av det röda. Men som alla vet, och som jag alltid åker dit på, så är det ju svårt att få ut röda toner ur håret. Ogillar beslutsångest. Vad tror ni?



Uppdatering: Hittade precis att de släppt en ny kollektion innehållande flera ljusa nyanser av blond. Där bland finns min färg fast i ljusare ton. Kanske nåt att testa? Får väl ta ett varv till Gekås i morgon efter utbildningen och se om de har den.


Måndagsvägning


Nu är det ett tag sedan jag rapporterade vikten, lite för att kroppen vart lite knepig. Men nu tror jag att jag knäckt koden om varför. I över en vecka har jag nu ökat på mitt fettintag och prioriterat protein och fett. Hektona rasar och jag ser en förändring på kroppen. Detta fungerar verkligen! Ska dela med mig av lite mattips till er senare.

Idag visade vågen 87.1 kg, dvs -1 kg sen förra måndagen.

Nya sätt att se på livet

Dagarna passerar, och jag glömmer skriva. Förlåt. Känner att det mesta flyter på bra, rent av obemärkt. Träningen går av sig självt, lika så maten. Fick en smärre chock när jag ställde mig på vågen imorse - men då det inte är måndag så räknas det inte, så ni får vänta tills dess på rapport.

Jag har de senaste dagarna...

... hunnit med ett besök hos frisören. Bort med lite slitet och i med lite nya slingor. Nu är det förberett för vår och sommarsol!

... börjat lyssna mer på musik. Plöjer Kent-album på väg till jobbet, tragiskt kanske? Nej, lyssnar på ett helt nytt sätt än jag gjorde när jag var i tonåren. Känner inte ångesten komma krypades eller tårarna falla. Utan istället kan jag komma på mig själv att sitta och le.

... blivit måttlig irriterad, men insett att det inte har någon mening med att bli det. Utan istället gå vidare och prestera bättre och visa den potential jag sitter.

... (det bästa av allt) fått en hel del komplimanger på min kroppsliga förvandling. Det är nog mer förändring än vad jag själv ser och inbillar mig. Och beviset fick jag när jag provade ALLA mina byxor hemma, och de passade!


RSS 2.0