Nyårskrönika

För någon vecka sedan bestämde jag mig för att skriva en nyårskrönika, dels för att förklara vad som hänt under året men också för att sätta upp mål för kommande år. Varsågod, ha en trevlig läsning!

Hälsa
Alla som känner mig vet jag är dålig på att ta hand om mig själv. Jag kan träna bra i perioder, men sen sluta. 2008 gick sådär. Under våren var det simning och promenader med Sandra i Borås. Det var trevligt, men ingen pulsträning direkt. Under tiden som jag var arbetslös var jag väldigt duktig och tränade ca 3-4 gånger per vecka. Och jag älskade det! Men sen jag fick jobbet på NetonNet har det inte hunnits med. Och vad gäller kosten så har den gått ännu sämre. Det gick ok under sommaren, men när jag flyttade hem igen så äter jag efter hur jag mår psykist, dvs rätt dåligt.
2009 är året då jag verkligen ska kämpa. Och inte som jag sagt innan och gett upp! Utan jag ska göra det! Jag ska våga be om hjälp från familj och vänner, för det behövs för motivationens skull. För jag vill verkligen bli av med 10-15 kg. Inte enbart för utseendets skull utan för den långsiktiga hälsans.

Arbete & Studier
Studierna var äntligen klara i början på maj och jag överträffade både mig själv och min handledare med att få VG på examensarbetet. Eftersom jag inte letat något nytt sommarjobb eller ett fast jobb så blev jag kvar på H&M’s Fyndbutik fram till stäningen den 30 augusti. Efter att ha varit arbetslös i ca 3 månader så fick jag genom Arbetsförmedlingen jobb på NetonNet i Ullared. Till en början hade jag lite fördomar om arbetsplatsen och tankar på att jag inte skulle vara kvar där någon längre tid. Men nu trivs jag jättebra, och har världens trevligaste arbetskamrater.
Målet för 2009 är att på något sätt avancera i min arbetssituation. Om det bara innebär högre lön, byte av arbetsplats eller något annat vet jag ännu inte.

Bostad
Eftersom jag avslutade studierna och jobbet i Borås var över efter sommaren så valde jag att flytta hem till Varberg igen. Och med tanke på att jag inte hade något arbete så ledde detta till att jag fick flytta hem till pappa igen.
Målet under 2009 är att hitta mitt eget boende. Gärna så fort som möjligt och helst en två eller stor etta. För att bo kvar hemma är inget alternativ då vi börjar gå varandra på nerverna.

Ekonomi
2008 var året då mina sista besparingar gick åt. Dels för att jag studerat i tre år men också för att jag vart arbetslös. Och alla som känner mig vet att jag inte är någon ordentlig sparare.
Men under 2009 ska det bli ändringar på detta. Målet är att till en början spara ihop en buffert så att jag kan köpa mig nya möbler när jag väl får ett nytt boende. Sen också att spara ihop till det långsiktiga sparandet. Något annat som jag vill få igång är återbetalningen till CSN, det är en lagom stor skuld som bara är att betala.
  • 10 000 kr till buffert
  • 10 000 kr till sparkontot

Upplevelser
Under året som gått har jag hunnit med både en skidresa och en solresa till Bulgarien. Båda har vart med familjen, helt ok men ingen större hit.
Kommande år vill jag gärna komma iväg och se två nya platser. Spelar ingen roll om det är i Sverige eller utomlands, nära eller långt borta. Helst en kompisresa, eller en weekend med mamma. Det återstår att se.

Materiella önskningar
Det finns mycket som jag gått och suktat efter under 2008, så mitt mål är att förverkliga dessa önskningar under 2009 eftersom jag nu har en fast inkomst.
  • Nya glasögon, gärna 2 par.
  • Ny mobiltelefon (redan inhandlad!)
  • Digitalkamera, en karamellfärgad Canon Ixus 80.

Detta är mina mål och önskningar, jag hoppas jag kan få ditt stöd och uppmuntran för att se till att det verkligen kommer igenom och inte bara blir drömmar som försvinner i horisonten.

Till sist önskar jag alla läsare ett
Gott Nytt År!

Oj

I morgon är det nyårsafton! Vad tiden det senaste gått fort! I morgon har jag mycket som jag vill hinna med. Ska ta en sväng på stan, bla titta på ny telefon. Sen hem för att packa och fixa för kvällen. Sen vill jag även skriva ihop en nyårskröninka som jag funderar på i någon vecka. Men det är bara trevligt med planer! Nu ska jag försöka slappna av lite.

Min jul

Nu är julen nästan över och jag tänkte ta det kort. På julafton var vi här hemma och åt och fick fina paket. Fick bland annat presentkort på Kusthotellet, bokstöd, pengar och biobiljetter. Igår på juldagen var det jobb som gällde, men innan dess julklappsbyte hos mamma. Fick min efterlängtade ögonskuggspalett från Viva La Diva och ett presentkort på Asiaspa.

På kvällen var det party som gällde. Det började hos Larsson på glöggfest. Var mycket trevligt, och kul att blanda mina vänner med jobbarkompisarna. När vi gick vidare till stan gick Ida hem, var en upplavelse att gå ut utan henne, vilken händer typ aldrig. Men det är inte samma sak utan henne, inte alls lika roligt. Först gick vi till Sociten, klockan var bara 23 så det borde inte ta lång tid att komma in tyckte vi, men där var det redan fullt(!). Så vi gick vidare till Oscars. Det blev lite dansande, men sen hemgång.

Idag har jag gjort stan tillsammans med Linda. Har var mycket mysigt. Mycket tid i köer och lite fina kap. Samt en mysig fika på Mignog med varm choklad. Mumma!

Ikväll får vi se vad som händer, förhoppningsvis lite party. Dock nykter för min del då jag ska jobba i morgon.

Måste bara tillägga att jag verligen har världens bästa vän, tack för att du finns Ida!

Juldagen

Nu står jag på jobbet, här är lugnt men ändå lite kunder. Vad gör folk ute och handlar redan? För min del får de gärna vara här så att tiden går fort för jag vill hem. Får se vad som händer ikväll, party blir det hur som helst. Frågan är bara med vilka och vart. Får allt bli planering under lunchen.

Skriver med om julafton senare, eller i morgon.


Dan före dopparedagen

Idag har jag först jobbet, sen kört in till stan för att ta en sväng till Systemet samt säga hej till Ida. Nu ikväll har Emma vart på besök så vi har spelat spel och druckit glögg. Mysigt! I morgon är det julafton, och jag är grymt nyfiken på vad som döljer sig under granen. Nej, paketen är inte viktigast, men mest spännande.

Nu ska jag kanske se på Pans Labyrint med syskonen, sedan är det läggdags.

Nice!

Idag är jag på bra humör, trots min torra och jobbiga hals. Känner att julfealingen har kommit. Är sugen på att umgås med människor, ha kul och en massa annat. Har inga betsämda planer för julhelgen, tar det som det kommer dag för dag och gör det bästa av situationen. Känns som att det kommer bli en trevlig jul!

Dagen efter en kul kväll

Vilken kväll! Mycket skratt, dricka och pratande! Började hemma hos Ida med varsin vinare. Lyssnade på musik och tjatade. Sen en taxi ner till Oscars. Där satte vi oss i loungen och tog en varsin drink. Helt tomt var det, men supertrevligt. Sen blev det en öl och en hallonlax, en shot som smakar lakrits och hallon, mumma! Kvällen fortsatte med dans, och mer tjötande och dricka. En helkul kväll helt enkelt! Tack för igår!

Idag mår jag väl sådär, man får vad man förtjänar.

Trött

Trött på det mesta. Jag har mina perioder, jag vet, och nu är jag mitt inne i en sådan där allt är tröttsamt. Jag är trött på att bo hemma, för det fungerar inte länge till, spyr på det. Jag är trött på mig själv eftersom jag alltid(!) slutar med "de goda vanorna" som jag hårt försöker arbeta in i vardagen och att allt slutar med ett fiasko.

Sen har jag noll jul-fealing just nu. Julafton om en vecka, men känns som om det är oktober. Inte alls sugen på jul, släkt, mat och klappar.

Nu ska jag sova!

Rush

Helgen har inneburit fullt upp på jobbet. En massa frågor, och en massa köpande(!). Inte så konstigt kanske med tanke på att julen närmar sig med stormsteg. Idag gick även strömmen, vilket var en intressande händelse. Men det bästa idag har ändå vart att jag gett bort mina tider på Annandagjul och Nyårsafton till en stackars extrajobbande student som gör allt för pengar.

Superglad!

Vart tar veckorna vägen?

Tiden går så himla fort just nu. Tycker det kommer en ny helg hela tiden. Många skulle nog tycka att det är positivt, men inte jag om det är jobbhelg, vilket det vart för mig nu i två helger. Nästa helg är jag dock ledig, vilket ska bli skönt. Får bara se till att ta tillvara på den tiden på ett vettigt sett också. Får planera lite helt enkelt.

Just nu är jag as-seg efter dagens jobbande. Sitter och kollar på tv och laddar för morgondagen. Blir nog hyffsat tidigt i säng för min del då jag måste upp kl 8. Så inget lucia-partande för min del i år, men alla ni som är ute och svirar; Ha en trevlig afton!

Mysigt

Igår var ju jag och Ida i Göteborg och julshoppade. Vi började dagen med att ses vid stationen för att ta halv tio tåget. Vi pratade i ett om ditten och datten, och kom slutligen fram. Väl framme började vi med Femman huset, tog oss drygt en timme att gå igenom sedan var vi hunriga(!). Det blev lunch på tacobuffe-stället i Nordstan, mumsigt gott! Sen var det Norstaden som gällde. Blev lite shoppande, båda julklappar och till mig själv. Men ångrar att jag inte köpte klänningen på H&M Trend. Kollade ju på den sist vi var där och provade den igår igen, men köpte den ändå inte. Finns den nästa gång jag är i Götet så ska jag allt köpa den. Vi gick vidare in i Arkaden och tittade på sylvassa klackar på Topshop, tänk om man kunde ha självförtroende och figuren för att kunna gå i sådana en dag. Vi traskade vidare mot Kungsgatan där vi kollade i lite udda butiker än jag är van vid, vilket var mysigt. När vi väl tagit oss igenom alla inredningsbutikerna bakom Kungsgatan var vi nådigt trötta. Klockan var runt halv fyra så vi betsämde oss för att gå mot vårt andra mål; Liseberg. Vi gick, och gick, och gick, och kom fram välbehållna efter en bra stund.
Liseberg var super mysigt. Massor av ljus, julbodar, glöggdoft och kanderade madlar. Söta grisar och getter. Efter vi gått ett varv var vi slut, så vi tog en paus och åt varsin våffla. Jag åt en med hjortronsylt och grädde, mums! Sen kollade vi lite snabbt i butikerna. Sen kom vi fram till att det var dags att dra sig mot stationen, för varken fötter eller huvud hängde med längre. Så det var bara att börja traska igen.
Väl på stationen köpte vi våra biljetter och jag fick äntligen min efterlängtade vaniljlatte på EspressoHouse. När vi väl satt oss på tåget var vi helt döda. Blev inte lika mycket prat som på vägen dit ska jag säga, men inte konstigt medtanke på hur trätta vi var.

Då vi var iväg en hel dag kan man tro att jag shoppat slut på varje öre, men inte! Gjorde bara av med hälften av budgeterat, riktigt duktigt för att vara jag! Men när ska jag nu hinna köp

Längtar tills i morgon!

För då ska jag och Ida på en heldag i Göteborg för julshopping och ett besök på Liseberg. Ska bli mysigt! Bara strosa runt och handla lite julklappar. Bara snön som fattas, men det blir nog fint ändå. Tåg biljetterna är bokade och en liten färdkostpåse med Loka, julskum och clementiner är packad.

Ha en trelivg dag imorgon, det ska jag ha!


Surt

Idag var det inte kul att jobba. Kändes som att många var på dåligt humör, eller var det bara jag som var trött? Kan det var för att det var folk från huvudkontoret som var där och tittade, styrde och hade åsikter? Jag vet då inte, men det var en tryckt stämning. Nu ser jag fram emot att vara ledig i två dagar!

Sugen på att få hem gratis presentkort hem i brevlådan?

Då är det bara att börja samla poäng på Gratismode.se! När du samlat ihop 750p kan du beställa hem ett presentkort som gäller på bland annat H&M, Din Sko och IKEA. Jag har vart medlem ett tag och är på god väg till att få mitt presentkort. Detta är ju inget man kan tacka nej till, för det är inte mycket jobb för pengarna.

Klicka på länken och registrera dig, så är du också påväg mot ett presentkort.


A Christmas wish!

Fick som vanligt veckobrevet från Asos. Och fann en massa fina plagg som gärna hade fått bo i min garderob.



Bilder från www.asos.com

RSS 2.0