Godmorgon kära läsare!

Idag ringde klockan 7:00. Varför? Jo jag genomförde ju inte mitt 5 km pass igår, så det var bara att beta av idag. Jisses vad bra det gick! Sprang två varv på Påskbergsslingan, 5 km, på 36 min. Ingen höjdartid, men jag gick inte ett steg utan sprang på hela vägen! Nu har jag klämt i mig frukost, och snart ska jag köra till jobbet!

Ikväll blir det ut och äta med Ida och kanske lite fler tjejer!

Tillbaka i vardagen

Då var semestern slut och det är dags att åter börja styra nosen mot shoppingmekkat Ullared. Känns skönt att vara tillbaka på jobbet, samtidigt som det har vart underbart att vara ledig. Men ångest har jag inte, det har jag över så mycket annat så jobbet hamnar på "bra-sidan".

Nu på morgonen har jag vart på gymmet, tränat mage och rygg. 10 min uppvärmning och 25 min styrka. Börjar kännas i kroppen att jag vart igång varje dag denna veckan, men jag kör på. Löpning i morgon, sen vilodag på lördag.

Innan jag styr ut mot Ullared måste jag ut till pappa och mata katten. Bästa att bege sig kanske, vet ju inte alls hur mycket folk det är på vägarna idag en dag som denna...

Knat-knat


Idag har jag vart ute på en lång promenad i sommarvärmen.
Målet var 10 km, och det blev det nästan, 9.3 km för att vara exakt.
Tiden bled 1:29:47 h, inte fy skam med tanke på värmen.

Nu har jag snart ut på en kvällspicknick med bästaste Ida.
Vi ska äta mumsig mat och tjata.
Ett bra avslut på min semester.
Mys!

Lammfärsgratäng med getost

Igår satt jag och läste igenom min hög med utrivna recept sen flera år tillbaka. Den var stor vill jag lova, för det blir en del samlande. Men det mesta var inget att ha, och det jag ansåg vara vettigt att spara klippte jag ut och satte in i ett block. Så idag blev första provlagningen:



(4 portioner)

2 st aubergine
1 st squach
500 gram lammfärs
1 st gul lök
1 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
1,5 msk tomatpuré chilisås
salt och peppar
1,5 dl vatten
1 tsk torkad timjan
200 gram chevré 130 gram
2 dl creme fraiche milda mini mat

Tillagning
Sätt ugnen på 225 grader. Skär auberginer i skivor på längden. Salta på båda sidor och låt vattna ur 30 min. Stek lammfärsen och löken i oljan tills färsen fått färg. Pressa i vitlök och tillsätt tomatpuré. Salta och peppra. Stek en liten stund och tillsätt vatten och timjan. Koka 5 minuter. Under tiden mosa ihop osten med creme fraichen. Skölj av aubergineskivorna och klappa torra med hushållspapper. Varva sås och aubergineskivor och bred ut ostmassan ovanpå. Gratinera 25 minuter i mitten av ugnen. Servera med en stor sallad.

Som ni ser har jag modifierat receptet rätt friskt, men bara för att det ska passa min diet bättre.
Trots detta blev det riktigt mumsigt, så det är nåt jag rekommenderar!

Enligt min tillagning blev det totalt 375 kcal per portion.

Receptet kommer från Aftonbladet.

Det hjälper när man har ett konkret mål



Jag är stolt, stolt över mig själv! Det är inte ofta ni kommer få höra det från mig. Jag är inte den som skryter eller tror stort om mig själv, men idag är jag stolt. Enligt mitt träningsschema skulle jag idag ut på en löptur på 3 km. Taggad och ute i spåret tänkte jag på vad en löpkompis till mig sa: Hitta din takt så att du orkar hela vägen. Så det gjorde jag. Och som mantra för mig själv tänkte jag vad jag skulle skriva här när jag klarade det. Jag sprang hela vägen, utan att gå ett enda steg!

2 varv på Brunnsbergsslingan och hem blev 3.2 km, på tiden 22:42 min.

Jag tränade ju igår också. Men då vart det gymmet med uppvärmning och sedan fokus på axlar och armar. Känns lite i kroppen idag då det, som sagt tidigare, var ett tag sedan jag var där. Det känns skönt att vara igång igen!

40 dagar kvar till Tjejmilen

Som en berg-och-dal-bana

Mitt humör är verkligen upp och ner... Beror på så mycket. Vet inte vart jag ska börja nysta. Men något som hjälpte mig le var en kopp kaffe och lite The Ark på radion. Tänkte tillbaka till förra veckans konsert i solnedgången på Tylösand med lite kollegor, trevligt! Det är små saker som gör det.

Nu ska jag gå ner till sophuset med en stor kasse fylld med alla mina klackar. Inte alls roligt. Men ingen ide att spara sånt som är trasigt. Blir att köpa nya istället!

Omelett-tips

Idag när jag var på Hajen för inhandling av mat till skåpen så blev jag sugen på svampstuvning. Konstigt, ja. Men i vart fall, när jag kom hem googlade jag lite och fann den vanliga kombinationen - Omelett med svampstuvning. Vad passar inte mig bättre än detta? Efter lite modifiering av recept blev det detta:

Fransk omelett - 2 ägg, en skvätt vatten och lite kryddor
Stuvning - 1 burk champinjoner, 1 dl vatten, 2 msk Maizenaredning, 0.5 dl Mini Mat
Dekoration - basilika och körsbärstomater

Och eftersom jag inte använde något smör blev det totalt 285 kcal.

Smalt och gott!

Utmaning: 5-veckor



Nu sitter det ett 5 veckors träningsschema på mitt kylskåp. Det innehåller ett besök på gymmet var tredje dag. Där mellan ett löppass av varierande längd (3, 5 eller 7.5 km) samt promenad eller vilodag. Eftersom det idag är 41 dagar kvar tills Tjejmilen så blir det att bita ihop och allt klara av det här. Och det tänker jag göra!

Utöver detta har jag bestämt mig för att:
- hålla nera mina kalorier, 1300 kcal/dag
- inga onödiga sötsaker, inte ens lightläsk!
- och absolut ingen alkohol!

Jag vet mina svagheter, så det är lika bra att hålla sig från dem!

Vikten står kvar på samma som i förra rapporteringen
94.1 kg
men följer jag min plan så lär jag tappa en del.
Vilket är mitt mål i det långa loppet.

Befria mig från tankarna

Åh, ligger i sängen men kan inte sova. Huvudet snurrar. Magen värker. Varför? Vill ju bara sova...

Semesterpaus

Ja, förlåt, jag har haft en paus. Semester. Försökt slappna av och glömma allt var dator heter. Har väl gått sådär, men bloggat har jag inte. Vad har jag då fått gjort? Det har vart två livfyllda veckor med fullfart och sollapande.




· Hoffmaestro-konsert · sol · bad · rosé · Winnerbäck-konsert (se bild) ·
· minigolf · Fiesta på Bodegan · shopping · Måndagsklubb i Halmstad ·
· VIP-bjudningar · husvagnsövernattningar · födelsedagsfester ·
· Wheals&Wings · The Ark-konsert · mer sol · mys med vänner ·

Har haft ett par underbar veckor helt enkelt, och jag har ett par dagars semester kvar.

Gott träningshumör

Just nu går det bra. Jag känner mig laddat. Taggad. På g. Idag vart det gymmet med mamma. Och igår en promenad på 5,5 km. I morgon kanske det får bli vilodag, eller en promenad i lungt tempo. Vi får se!

Nu ska jag hoppa in i duschen, för jag är sveeeeettig!

Måndagsvägning


Idag visade vågen -0.6 kg.
Dvs 94.1 kg.

Jag har ju inte vägt mig på 3 veckor av olika anledninger.
Bland annat sjukdom och för stort intag av mat/alkohol på helgen.

Nu är det ny vecka, nya tag!

1000 kcal

Japp, det är vad jag förbränt idag. Det blev en lång sovmorgon imorse, och eftersom det var mulet ute så tillbringade jag ett par timmar i sommar. Men sen tyckte jag att det var dags att ta sig i kragen så jag packade träningsväskan och begav mig till gymmet. Där blev det 25 min på löpbandet och 60 min styrketräning. Efter någon timma hemma så kände jag att det var lika bra att lämna tillbaka bilen som jag lånat av mamma under helgen. Så jag snörde på mig gympaskorna, körde bort bilen och tog mig en promenad hem. De bor på Södra Näs så promenaden på 72 min gick utmed havet. Underbart att gå där i solnedgången.

Jag känner mig duktig! För dagen iallafall...

RSS 2.0