Mysdag

Började dagen med en sovmorgon. En liten i vart fall. Var hembjuden till Lollo på frukost 9.30. Mums, det var gott. Hembaktbröd och kaffe. Och morgontidning. Det är vardagslyx det. Var kvar till runt tolv tiden, sedan bar det av till gymmet. Duktiga jag värmde upp och tränade lite styrka. Bättre en gång i veckan än ingen gång alls.

Nu i eftermiddags var tanken att jag skulle gå till Hajen och storhandla. Men pengarna var inte inna på ICA-kortet än, så jag får snällt vänta med det till i morgon. Istället har jag fortsatt med mitt adventspysslande.

Flyttade Iittalaa-ljusstakarna som stod på bordet till fönsterbrädan, där de fick stå med resten av min samling.

På bordet hamnade istället adventssljusstaken och resten av mina julsaker från Cult Design.
Älskar, som ni kan se, tända ljus!

Sorgligt

Att man kan fälla någon tår till en film eller annan händelse på tv är inget konstigt. Men att sitta och kolla på en av de äldsta och längsta serier som går på TV4 och bara känna tårarna rinna ner för kinden, det är speciellt. Pratar givetvis om Hem till Gården. Kollar på avsnitten på nätet då jag inte har nåt bättre för mig. Och idag kollade jag på avsnittet från igår. En viktig roll dör, sanningar kommer fram och allt detta till låten Time to say goodbye. Fint.

Advents-stök


Nu är julen välkomnad i mitt hem!
Har pysslat med lite dekorationer.
Tagit fram mitt luciatåg från Cult Design.
Skulle gjort min adventsljusstake också, men hade inga ljus.
Måste ju ha nåt att pyssla med i morgon också, så pysslandet fortsätter då!

På tur...

Oj, nu har jag fått mycket gjort. Trevligt. Gick upp sisådär 7.40, fixade mig, åt frukost och tog cykeln ner till stan. Hade klipptid hos Jessica på Hårporten 8.30. Härligt att få bort lite av ruffset. Som idag inte är ett ruffs kanske, men det har växt mycket på 8 veckor.

Sen gick jag upp till Lollo och väntade på att hon skulle vara klar för en tur på stan. Började rundan med frukost på Cafe Ströget. Mums! Gick i lite affärer. Fick använt mitt presentkort på Cervera. Finfina ljuslyktor att hänga i fönstret i vardagsrummet.

Vi fortsatte shoppandet på Rusta, ÖB, Djurmagasinet och Blomsterlandet. Fick köpt mig plastgran, hyasinter, mossa och lite annat.

Nu ska jag vila och fika. Sen pyssla. Bilder kommer!

Vikten av att äta frukost

Alla är vi väldigt olika med våra frukost vanor. En del kan inte äta överhuvudtaget medan andra äter enorma portioner. Vad gäller mig själv så har det vart olika i olika delar av livet. Upp till 18-års ålder fanns det inget viktigare mål än frukosten. Sedan tappade jag smaken och åt smögåsar på förmiddagsrasten. Ett tag promenerade jag till skolan och åt en burk med yoghurt bladat med proteinpulver när jag kom fram. Sen har det kommit och gått med frukosthumöret.

Nu äntligen har jag kommit in i goda vanor igen. För för jag inte äta min goda frukost så blir jag gnällig hela dagen. Så vad äter jag då?


En skål (1,5 dl) Valio-yoghurt med rabarbersmak.
På yoghurten har jag linfrön.
Till detta har jag två knäckebröd med bregott och pålägg.
För att skölja ner alltihop så är det, det obligatoriska, kaffe med mjölk till.

Jag blir mätt och belåten. Står mig fram till lunch med ett gott humör. Allt för 350 kcal. Yummi!

Sovmorgon och stök

Hade ställt väckarklockan på 09:00. Men kom jag upp? Nej, jag somnade om och vaknade sisådär 11:16. Nu har jag precis ätit frukost och vart i tvättstugan och slängt i de första maskinerna. Dagen kommer att gå i fixar-och-donar-tecknet. Har en massa jag vill få gjort idag.

Tvätta
Städa
Besöka Rusta för inköp av adventsstjärnor
Laga lunchlådor
Kolla på gardiner med mamma och bror
Putsa fönster (dags att få bort det där ägget någon idiot satt på mitt köksfönster)
Ordna upp månadens räkningar
Göra ändringar i kalendern

Men behöver ägna mig åt mer än hemmet. Behöver ta hand om mig själv också. Så en härlig dusch, en promenad och slappa med en kopp kaffe i soffan är också viktigt att få in i schemat.

Kanske jag ska njuta av att baka en kladdkaka? Både för doft, sinne och som belöning. Men ska jag göra det så behöver nog ugnen också städas först. Hmmmm.

Lördagsunderhållning?

Nu har jag precis ätit kvällsmat och snart är det dags för en lite skål med lördagsgodis. Kände att jag behövde det idag. Vet att jag inte borde, men ibland måste jag för att orka fortsätta framåt.

Målet jag satta upp i oktober har väl gått så där. Tre ner ett upp. Dvs ner 2 kg. Har tre kvar tills mitt mål, som är 5 kg till jul. Och det ska jag väl klara? Är ju en månad kvar. Gäller bara att jag lägger manken till nu. Men för att göra det så behöver jag få tillbaka balansen i livet. De senaste veckorna har verkligen vart upp och ner. Svårt att sova om nätterna och huvudvärk på dagarna. Nej, rutiner är det som behövs nu! Dags att ta tag i det helt enkelt.

Peppning, peppning! Snart är det jul.

En fredag i november


Tunikan och nya hårfärgen.
Den blev inte så dålig som jag trodde ändå, tvättade det ordentligt idag och det blev bra.

Dags att gå till jobbet!

Nytt i garderoben


Fyndade denna på Gina tidigare idag.
Kompletterar min svarta garderob väldigt bra.
Svart, grått och ljust rosa.
Perfekt till tightsen och stövlarna!
199 kronor.

Sömnlös

Just nu sitter jag i min säng, inte alls trött. Hade velat sova för länge sedan, men orkar inte ligga och vända mig i natt igen. Så jag håller mig vaken tills det är dags. Är jag sån här för att jag vet att det är en vecka med mycket jobb? Hoppas inte det. Har ju ingen huvudvärk?! Men jo det skulle väl kunna vara det. Bara att försöka sova så gott det går.

Funderar på vad jag ska få gjort i morgon när jag är ledig.
Tona håret
Träna?
Städa?
Diska
Handla mat
Mys med kaffe och tidning som kom igår
Njuta av ledighet!


Det står i loggen att mitt inlägg igår kväll las upp 02.45. Nja inte riktigt sant. Klockan var faktiskt bara midnatt. Tur det! Nu håller jag på att beta av listan ovanför. Kommer inte få allt gjort, men lite vartfall.

Borttappad?

Jag för någon vecka sedan:
- Pigg
- Åt nyttigt och rätt
- Sov bra
- Motionerade

Jag nu:
- Trött
- Sover dåligt
- Funderar för mycket
- Tappat fästet kring maten

Kortsagt borttappad. Vad hände? Måste hitta tillbaka igen....

Stämplat ut för den här veckan

Det är helg. Jag är ledig. Underbart.

I morgon ska jag unna mig en mysig runda på stan. Kanske en fika? Får se om jag lyckas dra med någon. Hur som helst så ska jag bara gå och njuta. Kolla på fina saker. Köpa lite blommor. Behöver piffa upp tillvaron nu när allt bara är grått och trist.

Jag ska helt enkelt bara njuta av helgen!

Swwwiiiiisccchhh!

Tiden går fort. För fort.
Den här veckan bara sprang iväg. Är ju redan fredag i morgon!
Men tur är väl det(?). Har ju ledig helg. Jippi!

Lite mycket jag vill hinna med bara.
Träna. Gå en sväng på stan. Dricka gott. Äta mumsig mat. Och vara ubersocial.

Men det ska väl gå?

Bokslukerska

Äntligen har jag kommit igång med mitt bokläsande. Efter att ha läst halva Camilla Läckbergs Tyskyngen under säkerligen ett halvår så slukade jag sista halvan förra veckan. Kunde inte slita mig då den bara blev bättre och bättre ju längre jag kom i boken. Som sagt så läste jag ut den i fredags så idag tog jag fram nästa bok. Nu blev det Jens Lapidus och boken Snabba cash. Vill läsa den innan filmen kommer på bio, vilket borde vara snart(?). Eftersom jag läser på bussen till ock från jobbet, samt på lunchen om jag äter själv, så går det ett par sidor per dag. Idag har jag lyckats mala 55 sidor!


På tur till IKEA

Idag har jag vart med mamma på IKEA. Det vart mycket trevligt. Fann dock inte vad jag tänkt riktigt, så det var inte mycket som fick följa med hem inte. Men två lampor, en gardin, några burkar och nya skålar till Julia var en del. Lamporna åker nog tillbaka tyvärr. De känns lite mesiga. Får bli den stora maffiga istället, trots att den kostar en förmögenhet. Och inga mattor hade de heller! Tråkigt. Var det som jag verkligen ville titta på. Vill ju ha nåt gosigt under fossingarna när man sitter i soffan.

Nu blir det en slapparkväll i soffan, i morgon är det jobb!

Barnfilm?

Hittade en film på datorn som jag glömde att jag hade där. Oj, oj, vad kul den var.
En av de senaste Disney-filmerna, om jag inte minns fel.

G-force.
Gnagarnas egna FBI.
Helt klart sevärd.

Åh, jag vill ha marsvin igen!
Hurley såg ju ut precis som min Ludde...

Varför försvinner den aldrig?

Jag är så trött på det här!
Trött på att ha ont i huvudet.
Hur jag än gör så blir det aldrig bra.
Måste finna balans.
Men det är en hårfin gräns...

Unna dig lite vardgaslyx!

Ett boktips från mig är Katarina Ericsson Wärns bok Vardagslyx. Det är nog över 2 år sedan som jag köpte boken, men den har aldrig blivit läst. Men för ett par veckor sedan så kände jag för att läsa något som inte var skönlitteratur, så jag plockade fram denna. Och som den har roat mig! Samtidigt som den ger tips om hur man kan ge vardagen en guldkant så är den humoristisk och ger en liten historisk föreläsning. Rekommendarar er att läsa denna, speciellt nu när det är mysigt att kura upp sig i soffan med en kopp te.

Haha!

Klockrent!
Kan man beskriva 5:ans serie om Gekås bättre?
Skrattade så magen värker!

Det går framåt

Det går, precis som förra veckan, sakta men säkert nedåt.
- 0.8 kg.
Nu är det totalt - 2 kg.
Tror allt att jag klarar mitt delmål, dvs tappa 5 kg innan jul.

Bara att kämpa vidare!

Orka?

Varken orkar eller är på humör för att skriva speciellt mycket.
Helgen har var lugn och behaglig.
Har mest slappat, men även fått i mig lite vin tillsammans med ost och kex.
Har vart på cykeltur hos familjen, samt fått tillökning i min bokhyllehörna.

RSS 2.0