Små steg mot målet

Nu har jag vart på Atletica i två veckor. Och jag stormtrivs! Att blanda dans och spinning är en lyckas kombination. Borde väl bara bli bättre på att träna styrka också. Får försöka få in i vart fall ett pass i veckan.

Varje måndag morgon fyller jag i ett excelark med veckans vikt och mått. Jag fyller även i kortsiktiga mål jag har. För att hålla upp min motivation och visa er vad jag kämpar mot så kommer jag här göra en mållista, som jag kommer bygga på efter hand som jag sätter upp dem.


(  ) Rumpa under 110 cm
(  ) BMI under 28
(  ) 85.4 - 5 kg sen nystarten 2011
(X) Midja under 88 cm
(X) BMI under 29
(  ) Komma i mina grå jeans från Gina
(X) Under 90
(X) BMI under 30 - inte längre fetma!
(X) Komma i mina mörkblå skinny-jeans
(X) Startvikt: 93.4

Måndagsvägning


Det forsätter med framstegen, dock lite mindre denna veckan men det visste jag. För det kan inte rulla på med fullfart hur länge som helst. Även denna veckan har jag kämpat på med träning och mat. Helgen var dock inte fullt kontrollerad då jag var på middag samt fick i mig lite skräpmat igår, men drack ingen alkohol så jag tycker det är ok ändå. I veckan har jag fått ihop hela 330 min motion i veckan - 2 danspass, 2 spinningpass och innebandy.

Idag visade vågen 87.9 kg, dvs. -0.5 kg sen förra måndagen.

Så länge vågen tickar neråt så är jag nöjd!

Till mina vänner!

Tack kära vänner för att ni finns!

 

Ni peppar mig, hjälper mig och bara finns där när jag behöver. Jag kanske inte erbjuder samma sak tillbaka, men jag gör så gott jag kan. På nyår satte jag löftet att jag ska våga mer - våga leva och ta chanser. Det har bara gått en månad och jag har redan utmanat mig själv på tre plan. Tog upp ett problem som jag borde gjort för länge sedan. Vågade mig på att spela innebandy, som jag verkligen har fastnat för. Och idag var jag på min första date på 2 år. Tack för att ni hjälper mig utmana mig själv och hitta tillbaka till mig själv - den starka jag!


Taggad!



Det är söndag - och därmed dags för innebandy igen!
Jag är taggat, laddad och beredd på en kul kväll.

Haha, var det verkligen jag som skrev det där?

Mot nya äventyr...

Jag är strax klar för att bege mig ut på vägarna. Styra nosen mot Borås. Förstår inte hur det blev som det blev. Men det ska bli intressant. Berättar senare...

På andra tankar



Från att ha haft kasst självförtroende hela dagen så blev det så här för kvällen.
Nice om jag själv får säga vad jag tycker!

Nu sticker jag på 30-års kalajs hos min kollega och vän.
ÄVen idag nykter, min vita månad är snart avklarad.

Egentid

Sitter och skämmer bort mig själv. Inpackning i håret och mask i ansiktet. Sen ska kroppen smörjas in och naglarna målas. Behövde lite egentid. Ta hand om mig själv. Dämpa min ångest efter provrums-monstret. Massa fina kläder, men kände mig mest som en flodhäst. Hur ska jag kunna låta någon tycka om mig om jag inte kan tycka om mig själv? Denna ständiga fråga som etsats sig fast i mitt huvud...

Åh det är fredags kväll!



Äntligen fredags kväll - som jag längtat!

Nu väntar som jag nämnt tidigare en ledig helg full med planer. Just nu sitter jag och väntar på mina maskiner tvätt som ska bli klara. Sen bär det av ut till mamma för tacos och lite kvalitetstid med familjen.

Vad ska ni hitta på i helgen?

Mör i kroppen


Nu har jag vart på spinning. Smått slut och mör.
Spinning är tufft, men det är skönt när svetten bara rinner.
I morgon är det som sagt vilodag. Det förtjänar jag!

Mycket på en gång

Allt fokus på hälsan med träning och mat tar upp stor del av min vakna tid, utöver arbetet då förstås. Och av det som återstår så är det mycket uppbokat framöver. Både stressigt och kul. Så länge det finns en balans så fungerar det.

Nu i helgen är jag helledig från jobb - men är uppbokad 24/7. Träning, vänner, kalas, utgång, äventyr och innebandy. Jissis! Tur jag har ledig måndag också! Ska där det finns utrymme hinna skriva två jobbansökningar, tvätta och förhoppningsvis hinna se familjen.


Att unna sig



Idag unnade jag mig faktiskt en semla till eftermiddagsfikan. Följer mina vänners råd att man faktiskt måste göra det emellanåt för att kunna jobba vidare. Och visst är det så, jag försöker bara intala mig att jag inte behöver. Fast jag vet att jag gör det. Så detta fick bli min belöning idag. Men självklart botar jag det med CardioMoves senare.

Ge mig!



Det var längesedan jag gick in på Gina och känner nästan hela butiken ropa: Köp mig! Åh jag vill ha nytt, fräsht! Men eftersom inte ekonomin godkänner det för denna månaden i större utsträckning så får det bli lite Traderande för att få in en extra inkomst. Dessa godbitar hade gärna fått bo i min garderob, eller ännu hellre på min kropp. Det är 3 kg kvar till mitt delmål, kanske en belöning när det är uppnått.

Bilder lånade från Gina Tricot.

Frihet

Idag har jag vart ledig från jobb. Men ändå haft en del för mig. Tidigt i morse åkte jag med Ester till vetrinären, tid för kastrering. Kors vad tiden gått fort sen jag köpte henne! Väl efter det råkade jag somna en stund på sängen. Vaknade med ett ryck och tog tag i lägenheten. Har handlat mat, städat en del samt lunchat på stan med Linda.


Nu sitter jag i soffan och tar det lugnt med en dåsig kisse brevid mig.
Ikväll blir det zumba!

Små steg mot målet

Jag känner mig taggad, laddad. Igår var jag och spelade innebandy med mina kollegor. Var till en början lite smått rädd, fick bara flash backs sen skoltiden, men när vi väl kommit igång var det riktigt roligt. Så det här vill jag definitivt göra om! Det ömmar ordentligt i kroppen idag, men det tar jag med en klackspark.

Varje måndag morgon fyller jag i ett excelark med veckans vikt och mått. Jag fyller även i kortsiktiga mål jag har. För att hålla upp min motivation och visa er vad jag kämpar mot så kommer jag här göra en mållista, som jag kommer bygga på efter hand som jag sätter upp dem.


(  ) BMI under 28
(  ) 85.4 - 5 kg sen nystarten 2011
(  ) Midja under 88 cm
(X) BMI under 29
(  ) Komma i mina grå jeans från Gina
(X) Under 90
(X) BMI under 30 - inte längre fetma!
(X) Komma i mina mörkblå skinny-jeans
(X) Startvikt: 93.4

Måndagsvägning


Då var det äntligen måndag!

Har längtat efter denna dagen då jag verkligen kämpat i veckan med att hålla mina kalorier och träningen. Har fått ihop hela 342 min motion i veckan - 2 styrkepass, 1 danspass, 1 spinningpass och innebandy. Känner mig riktigt stolt, men kan ju erkänna att jag är något mör i kroppen idag.

Idag visade vågen 88.4 kg, dvs. -1.1 kg sen förra måndagen.

Detta betyder att jag numer har ett BMI under 29.
Det känns skönt att kunna ta sig ner på den listan, närmar mig med små steg 25 som är måttet på normalvikt.

Inflyttningsgalej



Ikväll har jag och mina två burkar Coca Cola Zero vart på inflyttningsfest hos Martina och John.
Fin lya och trevligt folk.

Tack för komplimangerna M, det värmde och uppskattas - även om jag är dålig på att visa det.

Nu stundar sängen, för i morgon är det jobb!

Morgonstund har guld i mund

Eller uppe med tuppen. Vanligtvis när jag börjar klockan tolv så går jag upp vid nio-tiden. Men igår ställde jag klockan på kvart i åtta för att masa mig ner till gymmet i god tid innan jag måste ta mig till bussen. Och jag klarade det! Det blev promenad ner, snabb uppvärmning på löpbandet och en halvtimmes styrka. Jag är stolt!

Nu är jag fylld med energi och redo för en dags arbete!

Tips - Protein


När jag tränar hårt, exempelvis spinning eller ett långt styrkepass, så tar jag en proteinshake. Då jag är väldigt kräsen med båda smaker och konsistenser - ni som känner mig vet - så har det vart svårt att hitta något som verkligen faller mig i smaken. Därför vill jag nu tipsa om Charlotte Perrellis egna serie - Fit & Smart. Jag har bara smakat på jordgubbssmaken ännu, den är gudomligt god för att vara proteinpulver. Smakar nästan som en milkshake på McD och då har jag ännu bara blandat med vatten(!), tänk hur den då kan bli med mjölk.

Kan även rekommendera Dalblads Banan-Choklad blandad med mjölk. Nam nam!

Är ni köpsugna så rekommenderar jag att handla på Bodystore.se - billiga och snabb leverans! De bjuder även på frakten om man handlar över 500 kr.


Läsare - jag utmanar er!

Just nu känns allt jättebra och det flyter på utan större hinder. Men som alla vet så kommer man till en punkt där motivationen börjar tryta. För att bibehålla den och ha något att kämpa för så sätter jag hela tiden upp små mål. Finns en massa saker som jag vill göra och uppleva, men tyvärr räcker det inte alltid med min egna lista. Därför behöver jag er hjälp! Så kära vänner, famlij och övriga läsare - utmana mig med ett mål!



Vad ska uppnås? Och vad är "belöningen"?

Det får ju gärna vara nåt vi gör tillsammans. Tjejkväll? Bio?

Ett mål som jag själv drömt om länge - kanske lite orealistiskt - är att jag ska tatuera mig den dagen jag nått 80 kg. Men som sagt, dit är det långt och jag kanske aldrig når fram. Men det är en dröm! Och därmellan finns det skor som vill köpas och ett besök hos frisören.

Självklart finns det andra mål än just viktmål. Förra året utmanade jag mig själv med att springa både Vårruset och Tjejmilen. Var otroligt stolt när milen var avklarad i början på september. Målet med träningen i år är att klara 5 km på under 30 min och springa milen på en tid bättre än förra året - 70:52. Vilka loppen blir får vi däremot se.

Vem är med på att springa lopp?

Tack för alla kommentarer!



Bjuder på bilden för att ni är så söta.

Nu drar jag på spinning!

Som en ny människa

Jag mår super! När hörde ni mig säga det senast? Sitter här med en kopp te. Har precis duschat efter det svettiga zumbapasset. Så skoj det var, men svårt. Blir definitivt fler besök! Men det är inte bara det härliga endorfinruset som får mig att skina. Jag har tagit tag i mitt problem jag diffust berättade om härromdagen. Jag vågade och jag fick respons. Allt är nu utrett och saken är ur världen. Det känns underbart. Är själv lite förvånad över min reaktion, fick nog höra det jag innerst inne verkligen ville höra.
Nu känner jag mig öppen och redo för nya människor och äventyr!

Då är det klart!



Jag har bytt gym och skrivit in mig på Atletica igen. Ångrar inte mitt beslut.
Vid lunchtid traskade jag och Kirsten, i sällskap av Ida, ner och tecknade våra kort.
Så det är där jag kommer befinna mig i vart fall de närmsta halvåret.

Kortet ska invigas redan nu ikväll då jag hade turen att få en sista plats till Zumban.
Önska mig lycka till - är ju hur stel som helst just nu.

Små steg mot målet

Nu är jag igång igen, i vart fall med kosten. Och det känns riktigt bra. Ser redan på min kropp vad förändringen i maten har gjort. Härligt! Eftersom det börjar rulla på har jag letat upp min lilla mållista igen. Får nog göra en rejäl uppdatering bara. Hihi.

Varje måndag morgon fyller jag i ett excelark med veckans vikt och mått. Jag fyller även i kortsiktiga mål jag har. För att hålla upp min motivation och visa er vad jag kämpar mot så kommer jag här göra en mållista, som jag kommer bygga på efter hand som jag sätter upp dem.

(  ) 85.4 - 5 kg sen nystarten 2011
(  ) Midja under 88 cm
(  ) BMI under 29
(  ) Komma i mina grå jeans från Gina
(X) Under 90
(X) BMI under 30 - inte längre fetma!
(X) Komma i mina mörkblå skinny-jeans
(X) Startvikt: 93.4

Första träningspass 2011

Idag bar det av till gymmet efter jobbet. Gick ditt munter och fruktasvärt pigg. Gick därifrån trött och snurrig i huvudet. Träningen tog hårt, trots att det bara var ett lätt pass. Men det är nog inte allt som påverkade mig. Kände mig riktigt bortskrämd från stället. En herrans massa folk, jag vet att det säkerligen lugnar sig snart då folk tröttnar, men det märks verkligen att ett av gymmen i stan har kursat och att folk tagit sig hit istället. Så nej, det blir ingen kortförnying på Friskis för min del! Har däremot bestämt med Kirsten att börja på Atletica istället. Tillbaka till mitt favvoställe när det gäller pass och spinning. Och minns jag rätt så tränar även en annan tjejkompis där. Så det blir skoj. Pengen är nästan densamma, men här får jag ju hela paketet. Så ingen större förlust rent ekonomiskt.

Hursom, passet gick bra.
Är som sagt slut och det är ju meningen!

Måndag - äntligen!


Då var det måndag igen, vilket vägning på nytt.
Och i veckan har jag vart duktig!
Vågen visade 89.5 kg, dvs. -0.9 kg sen förra måndagen.

Äntligen under 90 kg igen!

Och idag är jag frisk, frisk nog att börja träna. Jippi!


Vill man, kan man

Nyss var två av mina vänner här. De ville dippa chips, grönsaker och bara prata. Så de var så välkomna. Det är alltid trevligt med sällskap och besök. Och jag var duktig! Åt inte ett chips, inte ett gram dip, bara 3 gurkstavar. Det ni! Jag kan hålla fingrarna i styr.

Har ont i magen. Kände mig smått värdelös. Känslor och förhållanden är inget jag kan prata om. Vet inte vad jag ska säga - eller hur jag ska bete mig. Att bara lyssna kanske räcker... men det känns så värdelöst att inte kunna vara till hjälp.


Förvirrad?!

Mitt frånvarande från bloggen beror på många saker. Saker som jag behöver ta tag i. Reda upp. Få tag på mig själv där någonstans i förvirringen och den dimmiga vardagen. Det största problemet just nu tar upp mina tankar hela tiden. De som står mig närmast vet vad. Det är inte lätt att ta tag i något som man tidigare aldrig ställts  inför. Inte heller när man vet hur man känner för frågan. Men det funkar ju inte längre... Vet inte själv varför jag inte gjort det tidigare. Vad är jag rädd för? Vad är det jag har att förlora, mer än att må dåligt?

Hur gör ni för att ta tjuren vid hornen?
Och vågar jag göra det?

Frånvarande

Jag försvann... igen! Behöver en förändring. Nytänkande. En morot och ett fokus. Jag är på god väg!

RSS 2.0