Måndagsvägning


Det går år rätt håll!

Vikt: 85.6 (-0.4/-6)
BMI: 28 (-0.1/-1.7)

Midja: 81.5 (-0.5/-2.5)
Höft: 114 (0/-2.5)
Lår v: 66 (0/-1.5)
Lår h: 65.5 (-0.5/-2.5)
Byst: 95 (-2/-5)
Arm v: 29.5 (-1/-0.5)
Arm h: 29.5 (-1.5/-1.5)

Min inspiration

Jag kollar, som många vet, på amerikanska Biggest Loser för att bibehålla min inspiration. Men det är inte bara andra människors framgång som ger mig motivationen utan denna snygga kvinnas kropp, love it!


Alison Sweeney

Testpilot: Kari Traa

För någon månad sedan fyllde jag i ett formulär på Smartson.se för att visa mitt intresse om att bli testpilot för ett underställ från Kari Traa. Och i slutet på förra veckan damp ett tjockt brev ner i brevinkastet, snacka om att jag blev förvånad! I paketet låg ett ceriset underställ med långärmad tröja och ett par capribyxor.


Om Kari Traa

Kari Traa  är ett norskt sportmärke, utformat enbart för kvinnor och är internationellt känt för sina färgstarka sportkläder i toppkvalitet. Grundaren Kari Traa, en av världens mest framgångsrika kvinnliga freestyleåkare, har kombinerat två av sina största passioner: extremsport och stickning. Resultatet är ett modeföretag, som vänder sig till aktiva kvinnor världen över.


Om Butterfly seamless

Butterfly seamless är färgglada funktionsplagg som är perfekta för träning då de transporterar bort fukt från kroppen och torkar snabbt. Materialet är supermjukt och konstruerat med en teknik som gör att plagget får färre sömmar vilket ger användaren full rörelsefrihet. Plaggen är designade för att möta de ergonomiska kraven från en modern sportkvinna och har blivit utsett till “Bäst i Test” av flera skandinaviska tränings och fitness  magazine på grund av sina tekniska kvaliteter.


(Info och bild hämtad här)

 

Priset i butik för de två delarna jag fått ta del av är ca 499 kr samt 399 kr. Finns bland annat hos Sportamore. Så nu blir det för mig att ut och testa detta i mina träningsaktiviteter och se vad det går för!


Bokat PT!



Idag var jag nere på gymmet och hade ett samtal med min kommande PT, Mia. Vi pratade om vad jag har för mål, vad jag behöver hjälp med och allmänt kring träning och mat. Då mitt stora mål är att springa Göteborgsvarvet i maj 2012 så kommer hon hjälpa mig med att komplettera löpningen med styrka. Mer än så vet jag inte just nu, men hon ska se över en plan tills vi ses nästa gång.

Nästa onsdag, 2 november, kör vi igång med att göra ett styrke- och konditionstest, mäta och väga kroppen samt köra det första träningspasset. Sedan är planen att ha 4 sessensioner. Om det blir mer senare återstår att se, måste ju börja någonstans. Men spännandes ska det bli!

Död mans ställning

Efter en, återigen, fullspäckad helg med jobb varvat med vin, vänner och trevligt sällskap så var jag igår rätt död rent ut sagt. Smått sliten. Men istället för att krypa upp i soffan när jag kom från jobbet så bokade jag kaffedate med fina Ida på Mignon. Efter en latte och en promenad runt fästningen så var jag superladdad för dagens träningspass; spinning + yoga.

På spinningen kunde jag äntligen köra på och stå upp. Härligt var det! Efter ett 55 min långt, hårt och inte minst svettigt pass tog jag mig en snabbdusch och slängde på mig träningsoutfit två. Dags för yoga! Massa sköna övningar och jag kunde faktiskt koppla bort huvudet för en bra stund. Avslutades med avslappning, men istället för att ligga där och nästan somna så stirrade jag i taket och log. Nöjd med mig själv!

Behöver jag säga att jag var smått mör och mjuk i kroppen efter det här? Tror inte det. Idag är jag lite stelare, men ack så taggad! Om en timme är det möte med min kommande PT, ska bli spännande.

Vad hittar ni på en höstdag som denna?

Dagens visdom


Måndagsvägning


Höll ju på att trilla baklänges nyss när jag ställde mig på vågen, ja så bra var det!

Vikt: 86 (-2.2/-5.6)
BMI: 28.1 (-0.7/-1.6)

Midja: 82 (-2/-2)
Höft: 114 (-2/-2.5)
Lår v: 66 (0/-1.5)
Lår h: 66 (0/-2)
Byst: 97 (-2/-3)
Arm v: 30.5 (0/+0.5)
Arm h: 31 (+0.5/0)

Min träningskompis

Här är min nya träningskompis; en Garmin Forerunner 110 i dammodell. Den har massa finesser som jag ännu inte hunnit testa. Men pulsbandet funkar fint! Nu ska jag iväg på bodybalance och se om jag kan boka tid för lite proffshjälp. Har ni tränat nåt idag?


Konfunderad

Det är mycket tankar i huvudet just nu. Ja, jag är inne i en sådan period. Nu handlar det om vad jag vill och framförallt vart jag vill. Med livet, hälsan, träningen och kosten. Har funderingar över hur jag för en gångs skull ska komma någonstans där jag anser att det är tillräckligt för att vara nöjd, med mig själv. Vad är målet? Vad är meningen? Och vad vill jag uppnå? För träningen har verkligen vacklat de senaste veckorna, emellanåt bra annars kasst. Kanske dags att ta in lite proffesionell hjälp för att ta mig dit jag vill? Kosten tror jag att jag vet hur jag ska hantera, nu har jag verkligen testar mig fram.

Jag är på väg att hitta svaret, gäller bara reda ut lösningen...

Dagens visdom


Smått mör...

Efter en helg med dubbelutgång, fantastiska vänner, bowling, pirr i magen och bäst av allt dop, var det igår dags för innebandy igen. Jisses vad det gick! Helt slut i kroppen efter de 2 timmarna på planen. Pressade mig själv både vad gäller hastighet och att gå på bollen. Grymt skoj!

Idag är jag ju då smått mör i kroppen, kom knappt ur sängen...

Denna veckan kommer jag utmana mig själv lite, testa mig på och se om en teknik fungerar för mig. Rapporterar om vad när jag ser hur resultatet blir. Träna på och ät hälsosamt mina vänner!

Brist på tid, brist på ork?

Jag vill träna! Träna, träna, träna. Men har verkligen inte orkat, har legat i sängen och hela tiden flyttat fram väckningen då jag verkligen inte kunnat komma upp. Hemmet ligger efter med tvätt, städ och disk sedan helgens kalas. Och motivationen är någonstans vid fotknölarna. Kanske är det bara dåliga prioriteringar? Måste vända saker till min fördel och prioritera mig själv, för jag och min hälsa är viktigast...

Klockrent!


Periodisk fasta?

Ett för mig nytt begrepp har kommit in i min läsning; periodisk fasta. Har läst på en del och har funderingar på hur det får kroppen att må. För min del kanske det skulle hjälpa att få bukt på min oregelbunda aptit? Och således hjälpa mig utför på vågen?


Mellanmål!

Laddar kroppen med lite energi så här på kvällskvisten. Några timmar sen lunchen och några timmar innan jag är hemma för kvällsmat. Vad passar inte bättre då än en diet-pro-shake med chokladsmak? Mums!


Ny vecka, nya tag!

Det har vart fullrulle de senaste dagarna. Födelsedagen har firats med släkt, vänner, med och fest. Full fart och en massa stoj! Träningen har hamnat i andra hand, om man bortser från gårdagens innebandy, men nu är det andra bullar som gäller. Ikväll blir det dubbelpass, spinning och yoga. Älskar måndagar!

Ska testa min födelsedagspresent idag med... håll tillgodo, jag ska berätta!

Galen?

Igår var en underbar födelsedag. Först lite jobb, sen hem till en mysig fika med mina två bästa vänner. Scones och rulltårtsbakelse. Fint! Sen när de gått strax innan 20 slängde jag mig på soffan. Satt still i 2 min... sen gick det inte mer. Träningsabstinens! Så bytte snabbt om och begav mig till Atletica för lite styrketräning. Galen säger ni? Äsch, har man abstinens så har man. Och jag är så nöjd med att jag åkte ner! Fick värmt upp på crosstrainern, sen styrka med fokus på armar, mage och rygg. Avslutade det hela med att pringa på bandet. Blev 5 min i 10km/h tempo. Får så fasiken ont i benhinnerna, gaah! Inte bra att jag tappat både styrkan och uthålligheten i benen. Flåset är inga problem dock. Bara att bita ihop och klättra uppåt... För varje vecka som går så är det en vecka mindra kvar till Göteborgsvarvet...

Happy birthday to me!


Idag är det jag som får fylla år, hela 25!
Får se vad dagen har att erbjuda, men det stora firandet sparar vi till lördag.

Fullt upp!

Idag har vart en väldigt produktiov dag. Dock ingen träning... Istället har det vart fix inför lördagens fest som vart på tavlan. Lagat pajer och cheesecakes på löpande band. Som det ser ut nu så blir det ingen träning förrän på söndagkväll. Men det är en helt ok uppoffring då det är min födelsedag i morgon och det är en massa kalas till helgen.

Är lite skräckblandad förtjusning att fylla 25. Men det ska jag nog klara?

Dagens visdom


På banan

Jag känner mig pigg och stark, med fokus på framtiden! Verkligen skönt att vara tillbaka i träningen, och den goda spiralen. Maten går superbra och det blir i varje fall 4 träningspass i veckan. Måtte vågen fortsätta gå neråt nu. Så glad jag var i morse när jag så dubbel-åttorna.

Fick spelat innebandy igår, efter ett uppehåll på tre veckor. Grymmeskoj! Trodde aldrig, har sagt det tidigare, att jag skulle falla för en laagsport. Men detta är nästan veckans höjdpunkt, något jag ser framemot varje dag. Blir lite träning idag med, det klassiska dubbelpasset på gymmet. Först spinning och sedan yoga.

På tal om spiral så var jag hos barnmorskan idag och fick just en sådan. Tänker aldrig mer i mitt liv äta hormoner. Att sluta med pillrerna som jag gjorde förra året (?) är nog det bästa beslutet jag tagit. Kroppen och huvudet mår så mycket bättre. Och så bra som jag mår i dag, det vill jag inte förlora! Visst kändes det att sätta in den, men inget som inte jag klarar av. "Du måste vara en tålig tjej", var vad jag fick höra. Och ja, det är jag ju!

Träna var det...
So long kära läsare!

Måndagsvägning


Vikt: 88.2 (-1.5/-3.4)
BMI: 28.8 (-0.3/-0.9)

Midja: 84 (+1/0)
Höft: 116 (0/-0.5)
Lår v: 66 (-1.5/-1.5)
Lår h: 66 (-1/-2)
Byst: 99 (0/-1)
Arm v: 30.5 (0/+0.5)
Arm h: 30.5 (0/-0.5)

RSS 2.0