Saknade


Det tog mig tid att få dem lagade. Men nu är det äntligen gjort!
Den lilla svarta, Gucci-kopia, inhandlade jag i Bulgarien. Enkel och klassisk, passar jämt.
Den stora, Friis&Co, har vart trasig i över 1,5 år, den har vart saknad.
Perfekt inför helgens äventyr!

Snart...

Jag har väntat så länge på denna helg. Längtat. Sett fram emot. Och nu är den snart här. Underbart!
Hoppas dock bara att huvudvärken försvinner tills dess...

Vad önskar jag mig?

Nu är det en vecka till födelsedag, och lite fler dagar till födelsedagskalas och tjejfest. Julia frågade idag på jobbet vad jag önskade mig. Jag vet inte. Kan inte med att önska mig något. Samtidigt är det bättre att önska sig något konkret än få något onödigt. Så jag har suttit och klurat ihop lite saker som jag vill ha, som jag planerat att köpa själv om inte annat. Jag har inte mage att önska mig något egentligen, men ett litet bidrag tas välkommet emot.

Black Star, Avril Lavinges nya parfym.
Tre-våningsfat från Koziol.
Kokboken A Piece of Cake av Laila Lindholm.
Boken Fashionista av Martina Bonnier.
Brun salladsskål i Kosta Bodas Mine-serie.
Cacharells nya doft Scarlett.
Boken Vintage av Marie Birde.

Sammanfattat; presentkort på Kicks, bokhandeln och Duka?

En sak vet jag, och det är vad jag inte önskar mig!
Big No No:s i present:
Ljuslyktor och muggar.
Får bara inte plats mer!

Dagens


Jag har börjat smälta hårfärgen.
Har tvättat det två gånger, så nu ser det mer naturligt ut än efter toningen.
Men visst ska jag vara ljus?
Kläder och ring från H&M, armband och skärp från Lindex.

Ångrar mig...

Ångrar mig...
Ångrar mig...
Ångrar mig...
Ångrar mig...

Ångrar mig! Grrr. Skulle inte slängt i toningen. Slängde i askblont för att dämpa det röda. Räknade med att bli mörkare. Men det här blev inte lyckat alls. Inget fel på resultatet, men passar bara inte mig! Jag ska vara ljus...

Nytt i necessären

De som känner mig vet att ansiktsvård är något jag slarvar med och inte alls gillar.

Kanske för att jag aldrig hittar något som jag verkligen tycker om och som jag tycker gör någon skillnad.

Men när jag var på Gekås idag så fann jag denna serie.

En ansiktskräm, en rengörande peeling och en ögonkräm.

Thats it!

Inte en massa olika krämer eller ansiktsvatten.

Ska testa detta nu och se om jag kanske fastnar.

Annars vet jag inte vad jag ska pröva härnäst.


TGIF

Oj vad jag kunnat strypa många av våra kunder idag. Grrr. Men nu är det äntligen över för dagen. Nu ska jag ha en mysig kväll här hemma. Ska försöka ta tag i att börja sy min gardin. Och tona håret. Men om jag kommer någonstan är tveksamt. Ska bara ta det lugnt hur som helst.
I morgon är jag ledig. Ska ta mig en tur på stan. Lämna in en väska för lagning. Behöver nog ha den till Malmö nästa helg. Sen ska jag även gå in på H&M och se om jackan jag ville ha finns kvar. Behöver verkligen en nu. Skinnjackan kan jag inte knäppa och sen har jag bara "sportiga" jackor. Vill ha en fin, enkel men välklädd. Och jag har funnit en. Hoppas på turen att den finns kvar bara.
Vad ska ni hitta på ikväll/helgen?

Egentid

Redan strax efter 9 var jag nere på Kurtorts Hotellet. Hade inte tid för helkroppsmassagen förrän 10.15, men spenderade min ensamtid i bastu och bubbel. Bara njöt. En favvo var helt klart ångbastun med euctalyptuslukt. Mumma! När klockan var slagen gick jag till våningen ovanför för min massage. Herre min gud säger jag bara. Märktes tydligt att jag är stel i mina muskler. Gjorde svinont på vissa ställen. Det kändes min sagt konstigt att ligga där. Men underbart! Nu är jag mjuk och go överallt. Efter massagen fick jag en kopp gott te. Sedan blev det lite mer ångbastu. Totalt var jag där 3 timmar. Det var mys.

Vardagslyx ska det allt bli mer av. Men att fundera på att åka på sparesa är inte långt bort det heller. Fråga är bara när, var, hur? Får väl bli nästa höst.

Förändring


Sådär!
Nya glasögonen och den nya frisyren.
Det blev lugg och snedpage.
Frågan nu är bara vad jag ska göra med färgen?
Ljust? Mörkt? Eller låta det vara?

Lyckad helg

Trots att jag jobbat både lördag och söndag så har det minst sagt vart en lyckad helg. Det har vart god mat, vin, musik, tända ljus, prat, fniss, mys och lite närhet. Vad mer kan man begära?
Nu sittar jag och pysslar med lite av varje och laddar för kommande vecka. Roliga saker som kommer hända. I morgon får jag mina nya glasögon. Och på tisdag är det frisören. A new face, det är vad jag kommer få. Sen på onsdag är det ett efterlängtat besök på Kurorten som är bokat. Helkroppsmassage. Vad sägs om det?

Den som väntar på nåt nytt...

... får vänta till måndag. Inte förrän då hinner jag hämta mina glasögon som kom till optikern idag. Men nåt att se framemot är ju trevligt.

Då jag ska till frisören på tisdag har jag bestämt mig för att glasögonen får bestämma. Eller ja, hjälpa mig och frisören till ett beslut.

Tack för alla kommentarer och förslag, vi får se vad det blir!

Hjälp mig!

Blond eller ljusbrunt?
Kort eller långt?
Lugg eller snelugg?
Har bestlutsångest. Har köpt mig ljusbrun färg, men vill ändå vara blond. Har sparat håret så länge nu, men vill samtidigt klippa av det. Vill både ha hellugg men ändå inte.
Hjälpt mig, vad tycker du jag ska göra?

Min balkong


Här är en liten skymt av hur govlet såg ut före trallen.


Välkomna ut på min balkong!


Möblemanget och vägghängda krukor med höstljung i.
Kuddfodral från H&M Home.


Bakom dörren är oanvänd yta.
På väggen hänger en ljusslinga från Indiska.


Höstfint med prydnadskål, höstljung, kattmynta och ljuslykta.

Härliga höstdag

Idag har jag fått en del gjort. Det började hos tandläkaren. Trodde det skulle bli dyrt, men inte! Betalade bara 240(!)kr. Wihooo säger jag! Sen hem för att städa. Efter städningen blev det en tur till Blomsterlandet. För jag räknade ju med att tandläkaren skulle gå på 500kr så jag hade lite över. Därför tyckte jag det skulle vara trevlig med lite höstväxter till balkongen. Så inhandlade prydnadskål och ljung. Tillbaka hemma för att plantera och äta lunch. Sen kom Farmor & Farfar förbi. Hade med sig äpplekaka, äpplemos och lingonsylt. Mums! Lite kaffe och pratstund på det. Trevligt! När de åkt var det hög tid till att gå ner på stan där jag skulle möta upp mamma. Kollade in ett par skitnsygga stövlar på Nilson, ska se till att få tag i dem tror jag. Sen åkte vi till Lampfabriken i Hunnestad. Men det gav inget. Så snabbt svischade vi till Mio. Hittade min dröm. Den hänger fint i köket nu. Behöver dock en ny krok så den hamnar rätt, men det löser vi i morgon. Vi gjorde även klart balkongen. Vias bilder i morgon!

En mysig dag i höstvädret helt enkelt.

Kvällspyssel

Nu har jag vart duktig för ikväll. Har packat färdigt alla Tradera-paketen och diskat. Är trött som en gnu så bör väl gå och sova. I morgon är jag ledig och det som är planerat för dagen är tandläkaren och tid med mamma. Vi ska åka till Lampfabriken i Hunnestad är det nog tänkt. Tror jag. Fixa färdigt mitt golv på balkongen ska vi också göra. Hinner vi tänkte jag försöka dra med mig henne till GIF Second Hand. Tänkte försöka hitta mig ett litet projekt i form av en byrå/hylla/bänk till hallen. Vet vad jag vill ha, vet bara inte vart jag ska finna det. Så får leta helt enkelt.
Blir kanske ett besök av farmor och farfar också. Trevligt.

Sov gott!

Tack!

Kloka vänner och arbetskamrater jag har.
Jag vet.
Ni har så rätt.
Nu börjar det hända saker här hemma, redan på bättre humör!


Jag är arg!

Besviken. På mig själv. Och göra så att andra mår dåligt gör inte det hela bättre.


Uppdatering:

Tur man har Ice Age 2 som får en på bättre humör!


Ett steg framåt...

Tog mig ut och gick. 6.5 km. 65 min. Gick rundan om Lassabacka-Mot Getterön-Hamnen-Runt Fästningen-Hem. Härligt att gå. Känner mig som spagetti nu. Blir ett nytt försök i morgon.

Jisses!

Nu har jag huvudvärk! Men det är för att jag precis vart hos optikern och letat efter nya bågar. Provat. Provat. Provat. Och jag fann två. Ett par helt annorlunda än vad jag har idag. Och ett par som är mellanting på de nya och de gamla. Blir nog super. Lite ny stil. Lite nytt jag. Det behöver jag nu!

Om en vecka eller två får ni se...

Onsdag

Seg dag som innefattat lite olika saker.
Bitterhet över Posten som tjabblat bort mitt paket.
Det har vart på "tur" i 3 dagar nu, fram och tillbaka i Göteborg.
Huvudvärk.
Den vill bara inte försvinna.
Ser som tur är fram emot morgondagen.
Ledig i två dagar.
Ett besök hos optikern.
Förhoppningsvis betyder det nya glasögon.
Hela två par!
Som sagt, får se i morgon.

Måndag

Jag börjar allt gilla måndagar. Precis som Maddah skrev i boken på jobbet, på måndagar kan man börja om på nytt. Och det är verkligen så. Me like.

Efter att ha vart ledig hela helgen och bara suttit hemma var det skönt att få komma till jobbet. Dagen har gått hyffsat fort och vart innehållsrik. Tårta, byten, lite mer timmar, små sura kunder, ledsna miner och några glada miner när jag började dela ut mina inbjudningskort.

I morgon måste jag se till att få lite reda på mina Tradera-auktioner innan jobbet. Plus att Lollo kommer på kaffe då med. Men det ska allt hinnas med.

Nu ska jag öppna mitt Ellos-paket som kom idag. Gardiner. Håller tummarna för att det passar. Annars åker de tillbaka illa kvickt.


Köpa - Sälja

Nu är det dock inte av det först nämnda, utan sälja som gäller. Har slängt ut ytterligare 10-15 auktioner idag, och fler ska det bli! Pengar, pengar, pengar! Behöver shoppingpengar till Malmö ju. Det får mig att känna mig lite bättre iallafall. Snart dags att slänga ut lite fler tror jag!

I ♥ Tradera

Tjuvkik...

... på vad jag hittat på idag!



Någon som vill gissa?

Ledig helg!

Skönt! Trots omständigheterna.
I morgon förmiddag ska jag en snabbis ner till stan.
Ska fixa ett par saker till lite pyssel jag ska ägna mig åt under morgondagen.
Den som väntar får se.
I allafall de flesta av er som läser det här.
Hihi.

Nu lite mer serietittande sen sova.

Huvudbry

Det är just nu ekonomiskt tjärvt. Och mig veterligen kommer nästa lön vara ännu sämre än denna. Det är bara 4:e idag. Jag har 1000kr kvar. Och då måste jag till tandläkaren, säkerligen köpa mer medeciner och gå till optikern. Kul!
Hur ska jag kunna åka till Malmö och bara vara och unna mig saker? Tur jag har Tradera till det. Får engagera mig i att rensa mer så jag får ihop lite pengar. Har ju faktiskt fått 2000kr på en vecka nu. Så det går kanske.

Kul att se fram emot en ledig helg med detta i huvudet...

A lot to do

Idag morgon har jag massa saker jag måste göra, bör göra.
(X) Tvätta.
(  ) Städa.
(X) Laga mat.
(X) Boka tid hos optikern.
(X) Boka tid hos frisören.
(X) Lämna in H&M-retur.
(X) Posta Tradera-brev.
(  ) Göra i ordning i garderoben. (Byta lampa, hitta mer att sälja, packa ner sommarkläder, få ordning igen)
(  ) Fixa i förrådet.
Och ta det lugnt.
Men det ska väl gå? Eller? Får försöka så länge motivationen och lusten finns.

Kom på lite fler saker, men det blir bara bonus.
(X) Möblera om sovrummet.
(  ) Möblera om vardagsrummet.
(  ) Göra ett collage på hur jag tänkt i köket och hallen.
(X) Få ut mer saker på Tradera.
(  ) Köpa några blommor/någon växt till köket.

Det som inte hanns med under gårdagen, onsdag, ska jag försöka göra klart innan helgen. Får se hur det går.

RSS 2.0