Soffmys

Ikväll har jag och katterna verkligen haft, som rubriken antyder, det i soffan. Ett tag hade jag datorn i knät, Ester sovandes på magen samtidigt som jag försökte dricka mitt te. Gick sådär. Nu ligger båda kissarna här brevid, innan sovandes nu tvättandes. Klockan tickar på så vi bär väl snart av mot sängen, behöver ju komma upp i tid imorn så jag kommer i säng i tid för att gå upp i tid på lördag. Oj, vad rörigt det blev! Men ja, ni fattar nog.

I morgon bitti blir det städa toaletten, resten fick jag gjort idag. Eventuellt blir det ett besökt till affären också, min brieost tog slut vid frukosten. Och det är ju min frukost, så jag måste ju ha det hemma inför jobbhelgen. Vilket problem jag har. Ska även hinna med en kaffe med Lollo innan jobbet.

Torsdagsgöra


Bilden säger väl allt? Inte svårt att gissa vad jag håller på med. Till och med ugnen får sig en rengöring, har då inte rört den sen jag flyttade in. Får se hur länge och mycket jag håller på, men känner mig genast positivare och gladare ju mer hemmet framträder i sitt rätta jag. För att hålla uppe ångan och leendet lyssnar jag på härliga Cookies N' Beans skiva Beg Borrow & Steel. Vad hittar ni på idag?

Vill-ha-till-lägenheten






Borde städa, diska, göra mig klar för jobb. Istället sitter jag och drömmer om vad jag vill göra med lägenheten. Vad jag skulle vilja ha, byta ut. Utöka min samling med Ittalaa Kivi lyktor, vill ha en av varje färg. Lika så med Marimekko-skålarna, ha flera. Tänk att servera efterrätter i dem, underbart vackert! I vardagsrummet vill jag byta soffbordet. Har kollat på detta från IKEA sen jag flyttade hit, men inte tagit tag i saken. Kanske vid nästa besök? Skulle även vilja ha en puff, fotpall. Har hittat en fin på Chilli som är cirka 90 cm i diameter och finns i mängder av färger. Får helt enkelt spara...


Små steg mot målet

Varje måndag morgon fyller jag i min träningsdagbok med veckans vikt och varannan veckas mått. Jag fyller även i kortsiktiga mål jag har. För att hålla upp min motivation och visa er vad jag kämpar mot så kommer jag här göra en mållista, som jag kommer bygga på efter hand som jag sätter upp dem.

(  ) BMI under 29
(  ) Komma i mina grå jeans från Gina
(  ) Under 90
(X) BMI under 30 - inte längre fetma!
(X) Komma i mina mörkblå skinny-jeans
(X) Startvikt: 93.4

Det rullar på!

Vågen fortsätter ticka, wiieee!
Idag visade den överraskande 90.7, -0.8 denna veckan.

Om det är träningen som ger resultat eller om kroppen äntligen lossnat efter pillerstoppet det har jag ingen aning om, men bryr mig inte heller så länge det ger resultat!

På min önskelista

Flera undrar vad jag önskar mig, och det är inte alltid lätt att hitta på nåt bara sådär. Men nu har jag samlar ihop lite som jag skulle vilja ha i min ägo och som jag själv skulle kunna tänka mig att köpa.

Det första är självklart Leilas senaste kokbok, måste ju komplettera min samling.


Hemmet ligger just nu i mitt fokus, och där finns saker som jag skulle vilja ha, behöver eller drömmer om. Dels vill jag ha orden Welcome och Home i samma bokstäver som jag Love i sovrummet, från Dimoda. I övrigt älskar jag saker i lite shabby chic, lantlig stil och vitt. Som ögongodis och tidsfördriv skulle den kompletta Sex and the city-boxen vara perfekt, älskar filmerna men har aldrig sett serien(!). Något annat som behöver kompletteras är min doftsamling så min Avril Lavinge Black Star är slut, är även sugen på den nya Forbidden Rose. Dofter i min smak! Är ju inte bara hemmet som behöver blingas, så en fin Jetset-klocka i grann färg från Ur&Penn tillsammans med lite råa, tunga, snygga smycken från OXXO som finns bland annat på Wilma hade gärna fått pryda min kropp.

 

I övrigt så passar det alltid med presentkort på någon av mina favoritbutiker; Kicks, The Body Shop, Dimoda etc.


Kvällsbestyr



Tack Ida för en dag full med äventyr och shoppande! Dagens shoppinghög blir mitt kvällsbestyr. Utöver minibaguett-och-ost-ätandet, vindrickande och lyssnande-på-passande-musik. Nej, jag är inte alls bitter på ensamlivet...

Ut på äventyr



Snart ska jag och Ida ut på vägarna.
Det bär av mot Horred, Fristla och slutligen Kållered.
Vi ska ut på inrednings-shopping-runda. Ska bli riktigt mysigt, precis som vädret.
För det är ju inte som på bilden ovan...
Vad gör man annars en höstdag som denna?


Att tänka positivt gör mycket

Igår somnade jag med ett leende på läpparna. Kollade in första avsnittet av Filip och Fredriks; Lite Sällskap. Har hört flera säga att det är ett roligt program, och Ida påminde mig om det igårkväll. Ett underbart program! Programmet finns att se på femmas play-kanal på nätet.

I morse däremot, eller ja nu, är jag på sådär-humör. Men jag har bestämt mig för att när jag går ut ur lägenheten ska jag vara på  bra humör och att det blir en härlig dag på jobbet. Så mycket enklare när humöret är rätt. Och idag kommer ju lönespecen också. Som jag längter efter lönen på fredag! Redan på bättre humör.

Ha en trevlig dag!

Höstfint på balkongen



Igår var det ett besök på Blomsterlandet. Inhandlade lite nya växter till balkongen.
Får se hur länge det vill leva. Växter vill inte leva särskilt länge i min närhet.

Fetma - nej tack!


Idag ÄLSKAR jag vågen!
Den visade 91.5 kg.
Det var ungefär 1,5 år sedan jag senast kan säga att jag var där nere på 91.

Detta betyder ett BMI under 30, så nu är jag bara överviktig.

Nu är det bara att kämpa vidare och ta 90-sträcket.
För jag ska banne mig i de där jeansen som jag hade då,
och få tillbaka den där självkänslan som gjorde att jag vågade leva!

222 min

Veckans träning det ja, 222 min. Plus en del vardagsmotion i form av promenader och cykling hit och dit. Jag har även hållt mig till mina kalorier, till och med igår när det var lördag(!). Jag är nöjd med veckan som var. Hoppas därmed på ett positivt besked på vågen i morgon. Det återstår att se.

Träningsvärk...

Livet rullar på.
Jobba. Träna. Äta. Sova. Katterna.
Typ det jag hinner med om dagarna.
Nu ska jag sova, men återkommer imorgon med något vettigare att förtälja, om jag kommer på nåt.

Sov så gott!

Träning a'la Perrelli



Jag har en ny förebild, ni får tycka vad ni vill, Charlotte Perrelli.
Ensamstående tvåbarnsmor med ett fulproppat liv lyckas träna sig till en så fit kropp.

Beställde hennes bok "Kan jag, kan du" som handlar om träning från Bokus för ett par veckor sedan. Och idag har jag knåpat ihop träningsupplägg och plan för tiden framöver. Testade första passet med lillasyster tidigare idag, kan ju säga som så att jag har nåt så djävulskt ont i baksida lår. Och då är det egentligen bara basic övningar. Jag tror som så att det enkla är det bästa!

Får se vart träningen leder, men det ska bli kul att pröva lite nytt!

Söndagsfika

Jag är precis hemkommen från ett besök på Mignon. Söndagsfika med vännerna, eller några av dem iallafall. Mycket trevligt! Äppelpaj, latte och lite vänskap är precis vad som behövs en söndagseftermiddag.

Duracell-kanin

Jisses! Ester har vart igång non-stop i 4 timmar. Rusar, skuttar, leker, bits och jävlas. Helt slut är jag! Hoppas det ger en god natts sömn, för det behöver vi alla tre. Nu ligger hon här på kudden brevid, som vanligen är Julias, och snarkar. Julia ligger nedanför och är trevlig nog att göra oss sällskap.

Sov så gott!

Första veckan i september

Det har återigen vart ett bra tag sedan jag skrev.
Men det har hänt så mycket saker den senaste veckan, har verkligen inte haft tid.
Så här kommer ett lååångt inlägg.


Helgen spenderade jag med mamma och systrar i vår kära huvudstad Stockholm. Klockan 05:00 steg vi upp och cirka en timme efter det avgick X2000-tåget från perrongen. Mamma hade packat med frukost, nygräddade frallor och goda pålägg. Efter tidningsläsande, musiklyssnande och skratt anlände vi till målet, lagom till butikerna öppnade. Vi sprang först bort med bagaget till hotellet och sedan vidare ut på stan. Det blev lagom med shopping och mycket fika. Kvällen avslutades på tapasrestaurang med massa mumsig mat till bra priser.


Lördagen gick också i shoppingens tecken, men börjades med ett besök till Stockholms Stadion för hämtning av startnummer och reklamprylar inför söndagens lopp. Vi tog sedan tunnelbanan ut till Gamla Stan där vi gick och strosade. Shoppade oss vidare utmed Drottninggatan bort till hotellet. Även denna kväll avslutades på restaurang, fast nu italienskt med pasta. Bra laddningsmat!


På söndagen ringde klockan redan vid 08:00. Ner till frukostbuffen för att ladda på med energi och sedan packa ihop allt för att kunna checka ut. En stund efter tio begav vi oss till tunnelbanan som tog oss ut till Gärdet och Tjejmilen. Kände mig sådär laddad innan, men när starten väl gick så pinnade benen på. Det var både härliga och hemska 10 kilometer. Men jag klarade det, på 70:54 min. Jag är mycket nöjd att jag sprang nästan hela vägen och att jag fick den tiden. Ångrar inte att vi åkte på detta tokeri!

Igår var en tung och en lyckans dag. Knepigt det där när det är så olika händelser som krockar. Det började med att jag fick huset fullt av vänner. Eller ja två vänner och lillasyster. Vi åt lunch ihop och umgicks. Trevligt. Efter maten begav jag mig med min ögonsten till vetrinären. Och... det gick inte bra. Hennes njurar är kassa. Så det blir stenhård kost, så lever hon förhoppningsvis ett tag till. Annars vet jag inte vad jag tar mig till. Det är min bebis!


Det var med blandade känslor jag sedan fick styra bilen mot Kungsbacka för att hämta nytillskottet i vår lilla familj.  Är tacksam för sällskapet av Emma under dagen, så jag slapp uppleva allt helt ensam. En underbar liten bengalblandning är nu i min ägo.

Välkommen Ester!

Väskan är packad!

I morgon bitti 05:56 bär det av mot huvudstaden i ett X2000.

Väskan är packad och klar eftersom jag ska hem till mamma direkt efter jobbet idag.

Katten ska lämnas hos pappa, sen en natts sömn.

Men först, jobba!


RSS 2.0